~~Co by było gdyby napisał(a): Panie redaktorze takie dekoracje na płocie tej szkoły są cały czas. Dopiero teraz Pan to zobaczył, czy może brakło już dla Pana innych sensacyjnych tematów??? Specjalnie rozpętał Pan tą gówno burzę, żeby w rankingu popularności wzrosnąć? Żałosne i żenujące jest Pana zachowanie. Pan za pewne jest takim ekologiem,że nawet cztery litery podciera gazetą, żeby w przyrodzie zachować harmonię...
Jeśli takie "ozdoby" cały czas wiszą na płocie, to szkoła sama sobie wystawia świadectwo.
Tak, zobaczyłem to wczoraj na spacerze, dopiero teraz. Gdybym zobaczył wcześniej, ta "dekoracja" byłaby mniej głupia?
Nie interesuje mnie popularność. Po prostu podpisuję się pod swoimi słowami, w przeciwieństwie do ciebie.
Gównoburza z definicja dotyczy tematów nieistotnych. Nasze podejście do ekologii jest niestety w cholerę istotne i już odczuwamy nieświadomość poprzednich pokoleń i naszą. I będzie tylko gorzej.
Jeśli kogokolwiek ten tekst skłoni do refleksji, to warto było z tej okazji poznać nawet twoje pomysły na higienę. Gratuluję kreatywności i farby drukarskiej w okolicach intymnych.
Za chwilę czekają nas tony śmieci na cmentarzach, a już teraz tony plastikowych "ozdób" z okazji Halloween, którymi ludzi upstrzą swoje lokale, sklepy i domy ku uciesze gównosklepów z "dekoracjami". Niby stać nas, ale myślę, ż tylko tych bezdzietnych.
Dopisane 30.10.2024r. o godz. 19:42:
~~Szarozielona Gipsówka napisał(a): Reklamujecie producenta stroików i zniczy, które nie są świecami z wosku pszczelego w szkle ani żywymi kwiatami na igliwiu a plastikiem i parafiną. Czy to nie hipokryzja? A może po prostu stare jak świat przysłowie, że pieniądze nie śmierdzą?
A popatrz na to tak: producent stroików kupuje u nas reklamę. A mu potrafimy pisać o Święcie Wszystkich Śmieci na cmentarzu. Może to nie hipokryzja, tylko jakaś niezależność? Może to pisanie o tym, co ważne, zamiast oglądania się na to, czy reklamodawca strzeli focha?
Jesteśmy podatnikami, sponsorujemy tę szkołę, ten cmentarz, to miasto.
Gdybyśmy byli mądrzejsi, nie pozwalalibyśmy wydawać naszych pieniędzy na plastik na płocie szkoły i oszczędzalibyśmy je na wywozie śmieci z cmentarza wprowadzając tam zakaz używania plastiku.
Ale do tego raczej nie dorośniemy. Tak wynika niestety także z tej dyskusji.