#arturkedzia nieaktywny 29 listopada 2011r. o 3:05
Witam Wszystkich !
Wiem że czekacie na konkrety ale dziś jakoś nie mam siły o tym pisać ale gdy to przetrawię to nap. Wam co mnie tak sszokowało dokładniej . Niestety dziś się dowiedziałem o błędach lekarskich które popełniono na mnie 16 lat temu przed operacją przez brak dokładnych badań i dokładnej diagnozy za które teraz płacę najwyższą cenę i niestety nic już nie można z tym zrobić. Tak muszę już żyć i cieszyć się póki to i na ile to możliwe. I tak w miarę możliwości mam zamiar robić.
Smutne jest to że będę musiał żyć nadzieją na inne cele niż mój powrót do zdrowia ale wierzę że Bóg da mi siłę i przy Waszej pomocy przestawię te tory bo przecież tak musi już być.
GosiaM nie jest źle bo nie ma stanu zapalnego stawów i to super ale jedyna optymistyczna wiadomość.
Credo
Wierzę w światła potęgę i w ducha zdobycze,
Wierzę w cel życia wzniosły, święty, choć daleki,
Wierzę w braterstwo ludów, w hasła tajemnicze,
Które przez wrzawę dziejów wiekom dają wieki,
Wierzę w dobro, co z czołem białym od promieni,
Wyleczy kiedyś ziemię z jej ran i z jej cieni...
Wierzę, że bohaterscy ducha pracownicy
Ujrzą jutrznię dni nowych ze swojej strażnicy.
Wierzę, że dawne błędy żelaznym łańcuchem
Ciężą nad późnych wieków i wolą. i ruchem.
Wierzę w dziedzictwo kary, w pokutę dziejową;
Wierzę, że sprawiedliwość zstąpi nam królową...
Wierzę w ciszę i w spokój po gromach i burzy;
Wierzę w siłę, co walcząc ze złem, się nie nuży...
Wierzę, że wytrwać można mężnie i dostojnie
W największej własnych uczuć i porywów wojnie.
Wierzę w uścisk, co kiedyś świat połączy cały;
Wierzę w nieskończoności jasne ideały,
Wierzę, że z drobnych iskier, skrzesanych przez dzieje,
Wielkie, wspólne ognisko ludzkości roztleje.
Wierzę w przejrzyste sfery ponad wrzawą ziemi,
Kędy się krzepią duchy wodami żywemi,
Kędy niskie zabiegi milkną przed obliczem
Wiekuistej ustawy z berłem tajemniczem...
Wierzę w kwiaty nadziei, co z mogił nam wschodzą,
Wierzę, że krzywd posiewy bohaterów rodzą...
Wierzę w parcie konieczne, świadome ludzkości
Do potężnych idei prawa i równości...
Wierzę, że błędnych komet blask zagasa z wolna,
Wierzę, że ludzkość wiecznie łudzić się nie zdolna,
Lecz nim dosięgnie prawdy, smutna i stęskniona,
Nieraz do marnych cieniów wyciągnie ramiona.
Wierzę w braterskiej dłoni uścisk i zachętę,
Wierzę w duchów zbudzonych obcowanie święte...
Wierzę w siłę, co stapia czyny i ofiary
Na dni nowych słoneczne, królewskie sztandary.
Wierzę w orli lot ducha, co nigdy nie stoi...
I "niechaj mi się stanie podług wiary mojej!"
Maria Konopnicka
Witam wszystkich :* Arturze :* :* :* :* :* :* :*
Miłego dnia :*
Tak jak kapitan schodzi ze statku ostatni , tak w życiu każdego człowieka ostatnia powinna odchodzić nadzieja. I dopóki ona jest, dopóki nie odeszła, wciąż tli się płomyk , takie małe światełko w tunelu :) Ja wciąż wierzę w cuda , one dzieją się naprawdę, nie zawsze je dostrzegamy , czasami nazywamy to tylko i wyłącznie szczęściem...ale one są :)
Czekam na cud ... wierzę, że może się wydarzyć :)
Arturze, ja podobnie jak Gosia, nie odpuszczam. Będę się trzymała tej myśli "na zawsze". Myśli, że cuda zdarzają się w rzeczywistości:) Wiem, że w krytycznych momentach, może się zdarzyć brak wiary, brak nadziei, ale to nic. Diagnozy stawiane przez lekarzy, na szczęście nie zawsze się sprawdzają, nawet w trudnych przypadkach. Ty i znajomość z Tobą, też jest dla mnie cudem, nawet sobie nie wyobrażasz jakim:) Arturze :* :*
&feature=related
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
To jesteś jedyny/a w tym temacie, bo tu piszą ludzie, którzy mają wiarę, nadzieję i miłość.
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
E napisał(a): To jesteś jedyny/a w tym temacie, bo tu piszą ludzie, którzy mają wiarę, nadzieję i miłość.
Sadze, ze zle zrozumialas moje wypowiedz. Nie wierze w cuda. Zbyt wiele ich widzialem, oznacza ze nie musze wierzyc w cuda, poniewaz jestem przekonany o ich istnieniu, dotknalem ich, i w sposob namacalny fizyczny zostaly zweryfikowane co do ich prawdziwosci. A wiara, nadzieja i milosc to sa cnoty teologalne, ktore sa laska, darem.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.