Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Coś się kończy, coś się zaczyna
6979
E
29 listopada 2011r. o 21:05
~ napisał(a): A wiara, nadzieja i milosc to sa cnoty teologalne, ktore sa laska, darem.

Więc potwierdzam, że w tym temacie są ludzie, którzy mają ten dar, łaskę :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3118
#sylvia nieaktywny
29 listopada 2011r. o 21:38
Witaj Arturze :*

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Bowiem każdego dnia wraz z dobrodziejstwami słońca Bóg obdarza nas chwilą, która jest w stanie zmienić to wszystko, co jest przyczyną naszych nieszczęść. I każdego dnia udajemy, że nie dostrzegamy tej chwili, że ona wcale nie istnieje. Wmawiamy sobie z uporem, że dzień dzisiejszy podobny jest do wczorajszego i do tego, co ma dopiero nadejść. Ale człowiek uważny na dzień, w którym żyje, bez trudu odkrywa magiczną chwilę. Może być ona ukryta w tej porannej porze, kiedy przekręcamy klucz w zamku, w przestrzeni ciszy, która zapada po wieczerzy, w tysiącach i jednej rzeczy, które wydaja się nam takie same. Ten moment istnieje naprawdę, to chwila, w której spływa na nas cała siła gwiazd i pozwala nam czynić cuda. Tylko niekiedy szczęście bywa darem, najczęściej trzeba o nie walczyć. Magiczna chwila dnia pomaga nam dokonywać zmian, sprawia, iż ruszamy na poszukiwanie naszych marzeń. I choć przyjdzie nam cierpieć, choć pojawią się trudności, to wszystko jest jednak ulotne i nie pozostawi po sobie śladu, a z czasem będziemy mogli spojrzeć wstecz z dumą i wiarą w nas samych.

Biada temu, kto nie podjął ryzyka. Co prawda nie zazna nigdy smaku rozczarowań i utraconych złudzeń, nie będzie cierpiał jak ci, którzy pragną spełnić swoje marzenia, ale kiedy spojrzy za siebie – bowiem zawsze dogania nas przeszłość – usłyszy głos własnego sumienia: „A co uczyniłeś z cudami, którymi Pan Bóg obsiał dni twoje? Co uczyniłeś z talentem, który powierzył ci Mistrz? Zakopałeś te dary głęboko w ziemi, gdyż bałeś się je utracić. I teraz została ci jedynie pewność, że zmarnowałeś własne życie.”

Biada temu, kto usłyszy te słowa. Bo uwierzył w cuda, dopiero gdy magiczne chwile życia odeszły na zawsze.
— Paulo Coelho
Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam...

3186
#arturkedzia nieaktywny
30 listopada 2011r. o 2:49
Jowita napisał(a): Credo
Wierzę w światła potęgę i w ducha zdobycze,
Wierzę w cel życia wzniosły, święty, choć daleki,
Wierzę w braterstwo ludów, w hasła tajemnicze,
Które przez wrzawę dziejów wiekom dają wieki,
Wierzę w dobro, co z czołem białym od promieni,
Wyleczy kiedyś ziemię z jej ran i z jej cieni...
Wierzę, że bohaterscy ducha pracownicy
Ujrzą jutrznię dni nowych ze swojej strażnicy itd..

Maria Konopnicka

Witam Wszystkich i Moje Drogie Przyjaciółki !

Jowito piękne kredo żeby podnieść mnie na duchu. Autorka tego tekstu napewno pomogła nim wielu osobom i ja będę następnym bo też wierzę w kilka zdań tu napisanych. Dzięki :* :* :*

Dopisane 30.11.2011r. o godz. 02:49:

~Gosia napisał(a): Tak jak kapitan schodzi ze statku ostatni , tak w życiu każdego człowieka ostatnia powinna odchodzić nadzieja. I dopóki ona jest, dopóki nie odeszła, wciąż tli się płomyk , takie małe światełko w tunelu :) Ja wciąż wierzę w cuda , one dzieją się naprawdę, nie zawsze je dostrzegamy , czasami nazywamy to tylko i wyłącznie szczęściem...ale one są :)
Czekam na cud ... wierzę, że może się wydarzyć :)

GosiaM pewnie a co mnie tyle lat trzymało przy zdrowych zmysław : wiara nadzieja dobra opieka rodzina i ciągle powiększające się grono
Przyjaciółek i Przyjaciół. Doświadczyłem cudów i wielu łask od Boga .Wiem i też wierzę że nadal tak będzie. Jedyne co uległo pogorszeniu teraz jest moje zdrowie. Nie jestem tym zdziwiony tylko zaskoczony tym czego się dowiedziałem że są już takie zmiany w ukł. kostnym a wyszedł szok bo ortopeda stw. że przy wypadku obie nogi złamały się na wysokości czyli blisko bioder. Nikt wtedy nie zrobił mi zdj. to źle się zrosło a teraz mam nieoperacyjne zwyrodnienia. Jak to możliwe ? szok no nie ?

Muszę zmykać. Miłego dnia Wam życzę i dzięki za wsparcie :* :* :*
5221
#Jowita nieaktywny
30 listopada 2011r. o 9:41
Witam :* Arturze :* :* :* :*
Tak, masz rację :* Dlatego wkleiłam w całości, aby każdy mógł wybrać coś dla siebie....wierzę... ;)

PŁOMYK NADZIEI

"Płomyk daje dużo ciepła i nadziei
pamiętaj o uśmiechu
miej ochotę na tęsknoty
pokaż światu swą twarz.

Bądź promieniem
dla tych, co słońca nie znają
żyj czynem nie marzeniem
zaufaj iskierce nadziei.

Przyjaźń to wspaniały prezent.
ona może sprawić cud
nie bój się! Bądź sobą
nie pozwolę na cierpienie.

Ona rozkwita od lat
nie zdmuchnie jej wiatr
nie zniszczy żadna siła
kiedy zapuści korzenie zniesie każdy ból.

[...]
zobacz nowy dzień drzwi otwiera."

Miłego dnia kochani :*
5183
magnum44
30 listopada 2011r. o 13:46
Arturze, wiara góry przenosi:):)
Będzie dobrze, bo inaczej być nie może:*:*
Wiem to napewno i w to wierzę:)

Pozdrawiam Cię gorąco i buziam:*:*:*:*:*:*:*

"Będzie dobrze

Czekam na blask nowego lepszego poranka
Już będzie dobrze
Już jest cisza, która kołysze
Świat jest piękny, chociaż ludzie go psują
Ale to się zmieni
Wiem, że będzie dobrze"

:)

Pozdrowienia dla Twoich cudownych Rodziców:):)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~m44 niezalogowany
30 listopada 2011r. o 13:50
Oczywiście powinno być "na pewno" ;) ;)

:*
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 listopada 2011r. o 22:33
W rzeczy samej Drogi Prezesie , słuchaj uważnie Pań , wiara góry przenosi , nadzieja już stawarza jutro , a miłość sprawia , że mogę zrobić wszystko :D To jak ? Od jutra , codziennie około dwudziestej drugiej myślimy o połączeniu komórek Arturowego kręgosłupa w solidną całość ? Zbiorowa modlitwa w tym samym czasie ma ogromne znaczenie i możliwości. Ja wierzę :) Acha .... remont skończyłem ... w zasadzie :D :D :D ..... też dzięki wierze w ...... miłość :) Dobranoc Przyjacielu i Wam Domownicy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
6979
E
30 listopada 2011r. o 23:25
Arturze :* :* :*

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza