Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~narybek niezalogowany
24 września 2012r. o 17:51
Zauważyłam,że narybek ma zwężone płetwy tak jakby szpiczaste,zaczął padać.Może ktoś coś doradzi jaka jest przyczyna i jaki preparat zastosować??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
24 września 2012r. o 18:03
Narybek,ale jaki? ... i podaj więcej wiadomości co do baniaka.
~ niezalogowany
24 września 2012r. o 18:10
MANSON napisał(a): Narybek,ale jaki? ... i podaj więcej wiadomości co do baniaka.
Narybek mieczyka,akwarium 45 l(z samym narybkiem)temp.wczesniej 22 teraz podwyższyłam do 26,parametry brak.
4743
#MANSON nieaktywny
24 września 2012r. o 18:44
Czy to tylko przykurczone płetwy? Nie ma nic na rybkach,żadnych kropek,plam itp?
Jeżeli nie to pierwsze co radzę to podmiana 13 wody
Obserwuj co bedzie dalej. Temp.ok.
Proponowałbym na początek jakiś lekki preparacik ogólny dla ochrony i wzmocnienia rybek.
Troche za mało info,żeby gdybać.Pozdro i powodzenia. ;)

Dopisane 24.09.2012r. o godz. 18:44:

Coś nie wyszło- 1/3 wody.
~AGA niezalogowany
28 września 2012r. o 12:06
Witam,czy ma ktoś do odsprzedania dorosłe samice (chociaż 3 szt.) aulonocara red. Mam dwa samce, które się tłuką niemiłosiernie i ganiają inne rybki i jeżeli nie znajdę im odpowiedniego towarzystwa będę zmuszona je odłowić.
4743
#MANSON nieaktywny
29 września 2012r. o 18:43
Nowi mieszkańcy baniaka :D

[img=1348936697_ymgoyuc.jpg]

Dopisane 29.09.2012r. o godz. 18:43:

Ramirezki oraz Otoski :D
5907
#Marek1987 nieaktywny
1 października 2012r. o 16:42
Zamienię 2 tęczanki i 2 kosiarki na razbory klinowe lub samicę kakadu
~m niezalogowany
4 października 2012r. o 6:59
witam
w moim baniaczku pojawiły się ostatnio małe brązowe pchełki które skaczą po powierzchni.Ciężko je złapać bo są bardzo szybkie.Ktoś doradzi jak się ich pozbyć i czy stwarzają jakieś zagrożenie dla ryb?Czy jest możliwe że przytargałem je do baniaczka razem z roślinkami?Robię regularne podmianki wody,filter zewnętrzny daje radę.Dostałem ostatnio okazjonalnie sporo nurzańca i stąd moje przypuszczenia.pozdrawiam zapaleńców ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza