Czy to tylko przykurczone płetwy? Nie ma nic na rybkach,żadnych kropek,plam itp?
Jeżeli nie to pierwsze co radzę to podmiana 13 wody
Obserwuj co bedzie dalej. Temp.ok.
Proponowałbym na początek jakiś lekki preparacik ogólny dla ochrony i wzmocnienia rybek.
Troche za mało info,żeby gdybać.Pozdro i powodzenia. ;)
Witam,czy ma ktoś do odsprzedania dorosłe samice (chociaż 3 szt.) aulonocara red. Mam dwa samce, które się tłuką niemiłosiernie i ganiają inne rybki i jeżeli nie znajdę im odpowiedniego towarzystwa będę zmuszona je odłowić.
witam
w moim baniaczku pojawiły się ostatnio małe brązowe pchełki które skaczą po powierzchni.Ciężko je złapać bo są bardzo szybkie.Ktoś doradzi jak się ich pozbyć i czy stwarzają jakieś zagrożenie dla ryb?Czy jest możliwe że przytargałem je do baniaczka razem z roślinkami?Robię regularne podmianki wody,filter zewnętrzny daje radę.Dostałem ostatnio okazjonalnie sporo nurzańca i stąd moje przypuszczenia.pozdrawiam zapaleńców ;)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.