Jeżeli miał by ktoś do sprzedania rośliny do akwarium Nano 30x30 - chodzi mi tu głównie o roślinki niskie typu ( trawniczki . mchy itp ) Chętnie odkupie !!
Jak by coś proszę dzwonić 602 69 19 57
Przede wszystkim stopniowo podnieś temperaturę do 30-32st.C i rób częste podmianki wody 20-30% codziennie. Zwykle taka kuracja jest wystarczająca. Możesz też dołączyć do tego leki (CMF Tropical lub FMC Zoolek) i mocno natleniać. Powodzenia!
Posiadam dużo sadzonek cobomby i chyba Hygrophila siamensis a przynajmniej podobne wymienie się na inne rośliny lub za jakieś małe ryby córce do aqwa :)
~WODNIK napisał(a): Posiadam dużo sadzonek cobomby i chyba Hygrophila siamensis a przynajmniej podobne wymienie się na inne rośliny lub za jakieś małe ryby córce do aqwa :)
ospa rybia to typowa choroba, każdy akwarysta się z nią zmierzył kiedyś. ja niestety swego czasu nie byłem zaznajomiony co oznaczają białe kropeczki na rybkach....
najczęściej występuje jeśli temperatura wody spadnie (np. 20 stopni to już jest niebezpiecznie). tak jak koledzy wyżej napisali - solidna grzałka i podnosić temperature do 28 stopni co najmniej, dodać preparat Tropicala Ichtio albo CMF (za ok 5zł 30ml). Podnieniać wodę (na butelce jest napisane że wystarczy co 3 dni). Kuracja trochę trwa bo ja swoje drugie rybki wyleczyłem dopiero po 2 tygodniach.
Aha ważne info jest takie że jeśli kupujemy rybki to powinniśmy poddać je kwarantannie, bo jeśli są chore to zarażą nam inne rybki zdrowe.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.