Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4669
#Shakur nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 13:09
Ahoj!
Po długiej przerwie wracam do tematu (i wpływ na to miała katastrofa w Psiej Kości, gdzie dostarczałem to, co oferuję teraz Wam).

Co tydzień, na weekend podcinam rośliny i gromadzą mi się ogromne ilości PAPROTNICY SUMATRZAŃSKIEJ. Na paczkę przypada ok. 15-20 sadzonek - oddam za jakieś żarełko dla ryb, albo proste 5 zł, gdzie za taką cenę w sklepie dostaniecie jedną sadzonkę :) Roślinki zdrowe, o mocnej, intensywnej barwie.

Do tego ślimaki Helenki - 1 zł za sztukę :) Piękne ślimaki, do tego niezwykle pożyteczne, bo zjadają akwariowe szkodniki.

Za jakiś czas trafią do oferty gupiki - ślinie wybarwione na mnóstwo sposobów :)

I na koniec Król mojego akwarium - 10 centymetrowy "glonojad" Gipiceps. Oddać muszę - nawet za friko - ze względu na to, że nie chcę go męczyć w moim małym akwarium :(

To tyle na dziś - roślinki można sobie rezerwować (a nawet tak lepiej).

Kontakt:
tel. 723132245 - najlepiej smsowo od godziny 8-16, później telefonicznie, od poniedziałku do piątku :)
GG: 2757196

Serdecznie pozdrawiam :)

Dopisane 01.12.2014r. o godz. 13:09:

W zasadzie to mam już z 6 gupików również do oddania.
Są to świetnie wybarwione, zdrowe samce :) Cena? 1.5-2 zł, pal licho ile dokładnie, może być też jakieś żarcie.
Kontakt taki jak wyżej :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 19:00
Szukam pomysłów. Może ktoś z Was wpadnie na jakiś i się ze mną podzieli?
Mam, można tak powiedzieć, puste akwarium 200l. W nim tylko dwa clariasy i dwa zbrojniki lamparcie.
Mam też to:[img=1417455960_ceu1jkd.jpg]
[img=1417455977_k16h9aq.jpg]

Z racji tego, że leży to już parę dobrych lat, a brzydkie nie jest, bardzo chciałabym wykorzystać w nowej aranżacji.
Co najważniejsze, akwarium jest widoczne z trzech stron, tylko krótszym bokiem przylega do ściany. Z racji położenia, mam problem z roślinnością. Nic nie rośnie - nawet glony :-)
Ale chciałabym za wszelką cenę zachować ryby, które w tej chwili mam.
Jest jakieś wyjście?
4669
#Shakur nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 19:34
Skoro masz zbrojniki, to chcesz może gratisowo gibicepsa? :)
2820
#k1p nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 19:56
Tego nigdy za wiele. Chcesz kamyka w zamian? :-)
4669
#Shakur nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 20:22
Kamyków nie trzeba, mam chyba wystarczająco. A gibicepsa musze oddać, bo ma już jakieś 13 cm, w akwarium 80 litrowym i po prostu obawiam się, że zacznie karłowacieć. Pusto bez niego będzie, ale... Do jakiego akwarium go wrzucisz? :p
2820
#k1p nieaktywny
1 grudnia 2014r. o 20:32
100x50x40 - takowe posiadam.
1906
#MJ nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 19:39
Ja oddam w dobre ręce Gurami Całującego- źle dobrałam obsadę w akwarium, no i jak urośnie to mój zbiornik będzie zbyt ciasny dla niego. Ktoś chętny?
4669
#Shakur nieaktywny
13 grudnia 2014r. o 17:10
Ahoj!

Co tydzień, na weekend podcinam rośliny i gromadzą mi się ogromne ilości PAPROTNICY SUMATRZAŃSKIEJ. Na paczkę przypada ok. 15-20 sadzonek - oddam za jakieś żarełko dla ryb, albo proste 5 zł, gdzie za taką cenę w sklepie dostaniecie jedną sadzonkę :) Roślinki zdrowe, o mocnej, intensywnej barwie.

Do tego ślimaki Helenki - 1 zł za sztukę :) Piękne ślimaki, do tego niezwykle pożyteczne, bo zjadają akwariowe szkodniki.

Za jakiś czas trafią do oferty gupiki - ślinie wybarwione na mnóstwo sposobów :)

I na koniec Król mojego akwarium - 10 centymetrowy "glonojad" Gipiceps. Oddać muszę - nawet za friko - ze względu na to, że nie chcę go męczyć w moim małym akwarium

To tyle na dziś - roślinki można sobie rezerwować (a nawet tak lepiej).

Kontakt:
tel. 723132245 - najlepiej smsowo od godziny 8-16, później telefonicznie, od poniedziałku do piątku :)
GG: 2757196

Serdecznie pozdrawiam :)

W zasadzie to mam już z 6 gupików również do oddania.
Są to świetnie wybarwione, zdrowe samce :) Cena? 1.5-2 zł, pal licho ile dokładnie, może być też jakieś żarcie.
Kontakt taki jak wyżej :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.