Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~marek niezalogowany
3 sierpnia 2011r. o 9:29
witam mam pytanie gdzie w bolcu mozna nalapac rozwielitek kiedys byly na stawie gdzie labedzie a teraz niema moze ktos wie gdzie one sa
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~MiM niezalogowany
3 sierpnia 2011r. o 10:48
~djmn napisał(a): W ostatnich dniach zauważyłem ze mój glonojad wydala bardzo długie nitkowane odchody. Na ciele nie widać zmian, chyba jedynie rybka nie ma apetytu. Odchody są niezwykle długie czasami ciągną się na całą długość akwarium. Co to może być za choroba? Czym leczyć?
akwarium 50l, oprócz glonojada mam 6 żółtaczków indyjskich. One wydają się być zdrowe.
Filtr Aquael Turbo 350 z wkładem ZeoCarbon- - mieszanka węgla aktywnego i zeolitu

Wlej preparat na nicienie i po kłopcie
4743
#MANSON nieaktywny
3 sierpnia 2011r. o 16:20
~marek napisał(a): witam mam pytanie gdzie w bolcu mozna nalapac rozwielitek kiedys byly na stawie gdzie labedzie a teraz niema moze ktos wie gdzie one sa

Nie wiem gdzie są,ale jeśli kochasz swoje rybki to kategorycznie odradzam!!!! Jeżeli już chcesz podać coś żywego to tylko ze sklepu i po wcześniejszym odkażeniu, preparaty również zakupisz za grosze. Ja podaję 2 razy w tygodniu i jest git.Zaden wielki wydatek.
Pozdrawiam. ;)
4190
#Detonator nieaktywny
3 sierpnia 2011r. o 18:31
nie zgodzę się z tobą Manson z tymi robakami ze sklepu.Są to robaczki z nie wiadomo jakich zródeł i jeżeli chodzi o żywy pokarm to ma strasznie krótki termin przydatności gdzie w sklepach tego nikt nie mówico za tym idzie choroby , a mrożony wiadomo żywy pokarm zamrożony. Rozwielitka jak najbardziej ale z dobrego żródła.Doskonała rozwielitka dla narybku. No i Artemia to już całkiem wypas.
4743
#MANSON nieaktywny
3 sierpnia 2011r. o 18:52
Oczywiście,że tak,ale wszystko z własnej hodowli i jak pisałem tak czy siak trzeba odkażać! Czy łowione czy z własnego howu ,żywiec jest nie bezpieczny! ;)
7413
#Mlody92 nieaktywny
3 sierpnia 2011r. o 22:31
Ma ktoś może na sprzedaż jakiś spory filtr zewnętrzny??
Jakby co pisać na gg: 4150114

I tak przy okazji, śmiać mi się czytając jak chwalicie panią z zoologicznego przy ul. daszyńskiego...
Kiedyś pytałem się tam o jakiekolwiek ślimaki wodne (z przeznaczeniem na karmy dla dorosłego czerwonolicego), sprzedawczyni mnie wyśmiała, powiedziała że żółw sobie tym krzywdę zrobi i że powinno się go karmić kurczakiem, kiełbasą i sałatą o_O. Kobieta się kompletnie nie zna (przynajmniej jeśli chodzi o żółwie) a jeśli chce się jej coś wytłumaczyć że każdy z tych pokarmów jest szkodliwy dla żółwia to się robi chamska...

I tak pro po karmówki, wiem że nie wasza dziedzina ale latacie po tych zoologicznych więc może wiecie gdzie w bolcu można kupić jakiegoś żywca typu płoć?
~ja niezalogowany
4 sierpnia 2011r. o 9:49
Mam do sprzedania lub wymianę Ampularie. Zamienię na mchy. Ślimaków mam ok. 100 więc zapraszam :)
~marek niezalogowany
4 sierpnia 2011r. o 10:45
wiec nikt niewie gdzie mozna nalapac rozwielitek kiedys bylo tego duzo na stawie gdzie labedzie ale jusz od kilku lat tam niema zawsze tam chodzilem a moje rybki byly zadowolone :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.