Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

2924
#Anonim2924 nieaktywny
7 maja 2012r. o 19:40
Manson, czekam :-)
Co do korzonków to nie mam juz ani jednego - zbyłem wszystkie, służę roślinkami, blyxa (trochę później przycinka) a teraz pistia - duże ilości.
Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~domi22 niezalogowany
7 maja 2012r. o 20:19
WujekDobrraRada napisał(a): Manson, czekam :-)
Co do korzonków to nie mam juz ani jednego.Szkoda,a co do roślin to już Wujku mam od ciebie rośliny(pamiętasz konkursowe pytanie...)pistia coś,mi nie zaciekawie rośnie,inne jakoś dają radę i jeszcze nie wiem co z tym glonem czarnym meszkiem,może 2 x w tygodniu podmieniac wodę?Jakieś rady?
2924
#Anonim2924 nieaktywny
8 maja 2012r. o 19:31
~nn napisał(a): Też tak myślę że dużo ryb-na zbiornik 45 l (...)?

Hmmm w takim maleństwie bardzo ciężko doprowadzić do równowagi biologicznej a jeszcze ciężej ją utrzymać, powiem nawet że jest to niemożliwe bo twoje akwarium prawie nie ma "bezwładności". O wiele łatwiej utrzymać w równowadze 1000l niż 45... Zarówno stabilniejsza temperatura, wchłanianie, natlenienie, PH, twardość - ja nie podjąłbym się posiadania akwarium 45l... Teraz mam 400 i uważam ze jest to absolutne minimum, ale takie 800... Jak się nie ma co się lubi... A tam, lubię swoje akwarium :D

Dopisane 08.05.2012r. o godz. 19:31:

Oddam pistię, minimum 20-25 ładnych roślinek - za kasetki magnetofonowe, mogą być nagrywane.
Pozdrawiam
4743
#MANSON nieaktywny
8 maja 2012r. o 20:19
Wuja zatrzymaj parę sztuk dla mnie. Kasetki dostarczę w tym tygodniu :] Pozdro :D :D :D Paleciaku! :D ;)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
8 maja 2012r. o 20:23
Spoko, w piątek będę miał świeżutkie. Obiecałem trochę Petiemu ale starczy dla wszystkich - dla niego odłożyłem już kilka...dziesiąt :-) Rosną mi szybciej od mleczy na trawniku... Tak samo Blyxa i Sagitaria. Pracuje natomiast nad warunkami dla duzego Henia i zaczyna mi wychodzić... Manson Skalarniku ! :-)
4743
#MANSON nieaktywny
8 maja 2012r. o 20:57
Blyxe też bym wciągnął :D

...właśnie zdobyłem Subwasertang,ale co z tego będzie to nie wiem :] Mam nadzieją,że odbije bo szczepa mikra! ;)
Na piątek naszykuję kasetki,myślę,że około 20 mam ;)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
8 maja 2012r. o 21:42
Na piatek bedziesz miał dużo świeżej pistii i trochę blyxy
8971
#blazer1983 nieaktywny
9 maja 2012r. o 2:22
WujekDobrraRada napisał(a): Na piatek bedziesz miał dużo świeżej pistii i trochę blyxy

Wujku ja tez bym prosil o pistie. A blyxe chyba nawet tez mam tylko jakos nie specjalnie mi rosnie :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.