Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porażenie przysenne

4469
#Patrzalski nieaktywny
24 października 2012r. o 9:13
To nie porażenie przysenne tylko nerwica ekleziogenna :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8501
#KoRn nieaktywny
24 października 2012r. o 9:37
http://forum.kardiolo.pl/temat5579.htm
dokładnie :)

Zachwycony ponadczasowym pięknem strefy cienia
~ niezalogowany
24 października 2012r. o 11:37
Dlaczego usuwacie teksty zwiazane z tematem??
Co zlego bylo w tym ze modlenie sie to najlepsza recepta na przerwanie tego zjawiska?? Pisze z doswiadczenia i wiem co pomaga!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne
~Marta niezalogowany
24 października 2012r. o 13:21
Najlepiej zdiagnozować problem w ośrodku specjalizującym się w zaburzeniach snu. Zaburzenia związane ze snem mogą mieć różne podłoże (zaburzenia poadaczkowe, bezdech senny, zaburzenia fazy snu, nerwica itp. itd.). Nie doszukuj się zjawisk paranormalnych.
2900
#falco nieaktywny
24 października 2012r. o 21:16
(...)

Zmoderowano 24.10.2012 godz.18:27 - powód: "dziadku" pisz na temat, tak jak ja pisałem ( str. 6-dotyczyło tematu), a jak ci nie pasuje to rozwiń skrzydła i fruń za morze - to wolny kraj. Ps.: to nie "prywatny folwark" ale prywatny portal (sentinel)

(...)

Zmoderowano 24.10.2012 godz.21:17 - powód: i znowu offtop (sentinel)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4469
#Patrzalski nieaktywny
25 października 2012r. o 0:04
Pannazdzieckiem napisał(a): Szukanie sensacji , jest współczesną religią Patrzalski. Dobranoc .

Bardzo podoba mi się taka religia :) Przynajmniej coś się dzieje.

Co do porażenie przysennego . Wśród ludzi zdrowych porażenie przysenne występuje rzadko ,a z tego co tu czytam to dotyka sporo Bolecnautów. Niestety w większości przypadków ,ma silne powiązanie z osobistymi przeżyciami religijnymi ,lub traumatycznymi przeżyciami typu śmierć bliskiego + obrzędy religijne. Żeby nie było ,że czepiam się wierzących :) Po prostu ,to co opisujecie nie jest żadnym porażeniem ,to objaw panicznego strachu !! Czym ten strach jest spowodowany i jak się z tego leczyć dowiecie się u psychologa. Ktoś wcześniej pisał ,że pomogła modlitwa .Wierzę w to . Jeśli ktoś mocno wierzy ,że modlitwa pomoże ,to często zdarza się,że pomaga :)
Dla mnie to jest" leczenie klinem kaca " ale ja się nie modlę więc nie ma szans żeby modlitwa mi pomogła w czymkolwiek.
8501
#KoRn nieaktywny
25 października 2012r. o 10:46
Pijcie przed snem dwa piwa polecam pomaga :) :P

Zachwycony ponadczasowym pięknem strefy cienia
~ niezalogowany
25 października 2012r. o 12:20
Patrzalski napisał(a): Niestety w większości przypadków ,ma silne powiązanie z osobistymi przeżyciami religijnymi ,lub traumatycznymi przeżyciami typu śmierć bliskiego + obrzędy religijne. ..............Po prostu ,to co opisujecie nie jest żadnym porażeniem ,to objaw panicznego strachu !! Czym ten strach jest spowodowany i jak się z tego leczyć dowiecie się u psychologa.

Piszesz bzdury wyssane z palca. Nie doświadczyłeś tego i nie masz pojęcia czym to jest.

To nie jakiś strach, tylko dolegliwość:

"przyczyną porażenia mięśni jest zahamowanie neuronów w rdzeniu kręgowym odpowiadających za utrzymywanie napięcia mięśniowego wywołane przez impulsy z mózgu. Stan taki występuje fizjologicznie podczas snu i zapobiega wykonywaniu przypadkowych ruchów ciała. Ze zjawiskiem paraliżu przysennego mamy do czynienia wówczas, gdy mózg zaczyna wysyłać owe impulsy w niewłaściwym momencie: przy gwałtownym wybudzaniu się ze snu w fazie REM, lub podczas zasypiania, gdy nie doszło jeszcze do utraty świadomości."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza