Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PRL w Bolesławcu na zdjęciach - wrzucajcie!

~ niezalogowany
20 marca 2016r. o 21:03
przylecieli muchi i na...li na blachi

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Sąsiad P. Tadka niezalogowany
20 marca 2016r. o 22:10
Czytając co niektórych komentarze widzę, że zatrzymali się umysłowo w tamtych latach....
"Krzywy Albert" miał na imię Tadeusz- nie żyje już z dekadę albo i więcej. Chłop od świtu do zmierzchu zbierał makulaturę, złom itp. Nie kradł i nie kombinował. tym, którzy go znali bliżej- jako dzieciaki z podwórka lub okolicy nigdy krzywdy nie zrobił. Znalezione, dobre zabawki rozdawał, a jak miał "cukierka" też dał. Mieszkał normalnie z rodzicami i rodzeństwem, najpierw zmarła matka, potem brat. Jakoś za nami nigdy z "pałą nie ganiał"- bo go nie wyzywaliśmy, bo tak nas rodzice wychowali...
Pomagał sąsiadom jak trzeba było np. cegłę z rozbiórki to przywiózł.
2945
Mgosia
20 marca 2016r. o 22:20
ramaj napisał(a):
klucznick napisał(a): coś tam słyszałem o tej Suzi ,a który to był rok? bo ja od 87 r chodziłem do mechanika :)

Czyli jak Suzi śmigała po mieście to ty nawet w planach nie byłeś.Mieszkała na Chrobrego i potrafiła w -10 st mrozu myć okna.

No bez przesady, ja w tym samym czasie chodziłam do szkoły co klucznik i bardzo często ją widywałam ..... i podziwiałam, bo pięknie szyła .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~gdzie to było niezalogowany
20 marca 2016r. o 22:35
pinio65 napisał(a): 1988[img=1458489052_vd835ox.jpg]
W którym to miejscu było ?
~Marian niezalogowany
20 marca 2016r. o 22:38
~Sąsiad P. Tadka napisał(a): Czytając co niektórych komentarze widzę, że zatrzymali się umysłowo w tamtych latach....
"Krzywy Albert" miał na imię Tadeusz- nie żyje już z dekadę albo i więcej. Chłop od świtu do zmierzchu zbierał makulaturę, złom itp. Nie kradł i nie kombinował. tym, którzy go znali bliżej- jako dzieciaki z podwórka lub okolicy nigdy krzywdy nie zrobił. Znalezione, dobre zabawki rozdawał, a jak miał "cukierka" też dał. Mieszkał normalnie z rodzicami i rodzeństwem, najpierw zmarła matka, potem brat. Jakoś za nami nigdy z "pałą nie ganiał"- bo go nie wyzywaliśmy, bo tak nas rodzice wychowali...
Pomagał sąsiadom jak trzeba było np. cegłę z rozbiórki to przywiózł.

Gdzie on mieszkał ? Pytam poważnie.
~pinio65 niezalogowany
21 marca 2016r. o 5:16
Karola Miarki - przed NOT-em.
~ niezalogowany
21 marca 2016r. o 5:52
~ napisał(a): a co z bogusia ktury krecil glowa

Czy chodzi o Bogusia z ulicy Kopernika. Jesli o niego, to zyje.
~XXXX niezalogowany
21 marca 2016r. o 14:06
a siemano romano_ ;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.