Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zasiłek z Pomocy Społecznej

~! niezalogowany
10 października 2012r. o 18:49
~ napisał(a):
cisza83 napisał(a): A dlaczego mają jej się nie należeć? Ma dziecko to ma prawo do zasiłku rodzinnego! ;)

Ale wyobraź sobie droga Pani, że zasiłek to forsa zabrana pod przymsem podatkowym innym obywatelom. Oni np też mają dzieci lub co innego na utrzymaniu. I wyobraź sobie, że im bliższe są ich własne sprawy niż komuś obcemu. Poza tym pomoc powinna mieć charakter dobrowolny i bezinteresowny, a nie taki w rodzaju polityki Janosika - okraść jednego, by dać drugiemu.

Ale (...)

Podatek i tak Ci zabiorą .I lepiej chyba dać temu biedniejszemu ,niż temu co przekręty robi ? :>

Zmoderowano 10.10.2012 godz.21:05 - powód: słownictwo (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 października 2012r. o 19:13
~GENERALOSSS napisał(a): no tak ,babcia wychowa dzieciątko ,fundusz
alimentacyjny wyśle pieniążki,opieka społeczna
pomoże finansowo.może jakieś mieszkanko (dla samotnie wychowującej matki)...ależ te kobiety są odważne,
zaradne i dają sobie rade same w życiu bez
wsparcia płci przeciwnej. jestem pełen podziwu.
tak dalej !!!!!!.a realia są takie ;jakby
musiały te bohaterki zatroszczyć się o wszystko
, to podejrzewam żę nie chodziłyby w aureolach
na głowie. a mężczyzna ma zapłacić alimenty i
kropka ,nie ważne żę nie ma pieniędzy ,nie ma
dochodu i pomocy z jakiejkolwiek stony , (już nie
mówiąc o instytucjach państwowych). tak więc
winika z tego że mężczyzni mają owiele
tragiczniejszą sytuacje od tych pseudo
..BOHATERKEK...!!1/
jakbym dostał mieszkanie i finansowe wsparcie od państwa to dopiero pokazałbym wszystkim jaki potrafię osiągnąć

sukces w życiu(jaki ja jestem zaradny)....!!??:) :*

Ależ Ty jesteś ''mądry'' inaczej...Czyżbyś sam był takim biednym alimenciarzem, że takie głupoty wypisujesz? Przede wszystkim ile takich matek otrzymało M i jakas konkretna pomoc?Ja np nie dostałam niczego- nawet WIELKIEGO becikowego,bo mam takiego wspaniałego męża ,a musze dać dziecku jesc i musze je ubrac, i szczerze to nikomu nie zycze takiego LUXUSU materialno-finansowego wychowujac samotnie dziecko.

Zmoderowano 10.10.2012 godz.21:05 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ niezalogowany
10 października 2012r. o 21:48
zapłacisz 17 zł do UM a potrzebne ci zaświadczenie zapewne do czegoś o co się ubiegasz czy nie tak? i co nie skorzystasz???
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza