Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zasiłek z Pomocy Społecznej

~matka niezalogowany
9 października 2012r. o 8:39
~ja napisał(a): co to znaczny: "- należy mi się z opieki..." dziecko 3 letnie dać do przedszkola, a ty powinnaś pójść do roboty a nie do opieki.
Dla takich kobiet jak ty, dziecko jest parawanem i wymówką przed pracą.

Racja!!! Zgadzam się w 100 %. A co do tych dokumentów to rusz swoje cztery litery ,albo zadzwoń do MOPS-u to się dowiesz konkretnie wszystkiego.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 11:00
~ja napisał(a): co to znaczny: "- należy mi się z opieki..." dziecko 3 letnie dać do przedszkola, a ty powinnaś pójść do roboty a nie do opieki.
Dla takich kobiet jak ty, dziecko jest parawanem i wymówką przed pracą. [/c
To powiedz gdzie jest ta praca,to z chęcią ona ją przyjmie.Nie wiesz że Matek z dziećmi nie chcą zatrudniać.Tyle zawiści w waszych postach.Co zazdrościć tych paru groszy.
5169
#tomon nieaktywny
9 października 2012r. o 11:39
Ja pracuje ale potrzebne mi było dzisiaj zaświadczenie,że nie korzystam z ŻADNEJ pomocy z MOPSu i masakra.muszę napisać podanie aby wydali mi takie zaświadczenie ale najpierw musze zapłacić za to 17 zł w UM.
Morał z tego taki; że taka instytucje to o kant d..y rozbić.
~emeryt niezalogowany
9 października 2012r. o 21:25
-matka obyś nigdy nie musiała.Nie wiesz co w życiu Ciebie spotka .Jeżeli ma dochód który kwalifikuje do zasiłku to z racji tego należy jej się jak miska dla psa.Proste,
7312
#cisza83 nieaktywny
10 października 2012r. o 9:23
A dlaczego mają jej się nie należeć? Ma dziecko to ma prawo do zasiłku rodzinnego! ;)

Legenda o smoku uczy,iż nie należy zaspokajać głodu byle baranem...
8088
#zero nieaktywny
10 października 2012r. o 9:42
cisza83 napisał(a): A dlaczego mają jej się nie należeć? Ma dziecko to ma prawo do zasiłku rodzinnego! ;)

Otóż to, dlaczego tylko budżetówka ma doić z budżetu ? ;)
~zula999 niezalogowany
10 października 2012r. o 15:59
~GENERALOSSS napisał(a): no tak ,babcia wychowa dzieciątko ,fundusz
alimentacyjny wyśle pieniążki,opieka społeczna
pomoże finansowo.może jakieś mieszkanko (dla samotnie wychowującej matki)...ależ te kobiety są odważne,
zaradne i dają sobie rade same w życiu bez
wsparcia płci przeciwnej. jestem pełen podziwu.
tak dalej !!!!!!.a realia są takie ;jakby
musiały te bohaterki zatroszczyć się o wszystko
, to podejrzewam żę nie chodziłyby w aureolach
na głowie. a mężczyzna ma zapłacić alimenty i
kropka ,nie ważne żę nie ma pieniędzy ,nie ma
dochodu i pomocy z jakiejkolwiek stony , (już nie
mówiąc o instytucjach państwowych). tak więc
winika z tego że mężczyzni mają owiele
tragiczniejszą sytuacje od tych pseudo
..BOHATERKEK...!!1/
jakbym dostał mieszkanie i finansowe wsparcie od państwa to dopiero pokazałbym wszystkim jaki potrafię osiągnąć

sukces w życiu(jaki ja jestem zaradny)....!!??:) :*

Przez 6lat wychowywałam sama dziecko i jakos mieszkania ztego tytułu nie dostałam :>
a dlaczego nie miałybysmy od ,,tausiów" żądać alimentów skoro same tych dzieci sobie nie zrobiłyśmy!!
Po za tym samotna matka nieżle musi sie nacharować,żeby swojemu dziecku zapewnić godny byt i nie narzekaja jak wy faceci,że pieniedzey nie maja tylko zakasaja rekawy i pracuja :>
A jakby to facet został z sam z dzieckiem to ciekawe czy nie żadałby alimentow na dziecko i cicho siedział??
~ niezalogowany
10 października 2012r. o 18:33
cisza83 napisał(a): A dlaczego mają jej się nie należeć? Ma dziecko to ma prawo do zasiłku rodzinnego! ;)

Ale wyobraź sobie droga Pani, że zasiłek to forsa zabrana pod przymsem podatkowym innym obywatelom. Oni np też mają dzieci lub co innego na utrzymaniu. I wyobraź sobie, że im bliższe są ich własne sprawy niż komuś obcemu. Poza tym pomoc powinna mieć charakter dobrowolny i bezinteresowny, a nie taki w rodzaju polityki Janosika - okraść jednego, by dać drugiemu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza