Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~ niezalogowany
14 października 2012r. o 0:57
No niestety ale jeszcze w listopadzie 2011 ktoś bez zgody matek dokarmiał butelka w nocy dzieci-to nie jest prawda, że opieka wszędzie taka sama. Jedna z mniej fajnych w Bolesławcu i nie chodzi tu nawet o fachowość , ale o FOCHowość.
Kobieta kobiecie wilkiem, paszczę ma, żeby ma i kąsa jakby zwalczając własne problemy.
Każdej przyszłej mamie proponuję poczytać o akcji RODZIĆ PO LUDZKU.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~PO LUDZKU niezalogowany
14 października 2012r. o 0:59
wyszukiwarka ad RODZIĆ PO LUDZKU

http://gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=13&city=Boles%C5%82awiec&zipcode=&distance=10
~ niezalogowany
14 października 2012r. o 13:24
~ja ja ja napisał(a): Moja droga a czego się spodziewałaś? Nikt koło ciebie nie będzie skakał ,po cesarce też kiedyś trzeba zająć sie dzieckiem druga doba to odpowiedni czas .Poród to rzecz jak najbardziej naturalna ,a położne są od tego aby pomóc jeżeli kobieta naprawdę tej pomocy potrzebuje .Najgorsze są takie właśnie histeryzujące paniusie które wymagają ciągłej uwagi

O wspaniała osobo popieram cię w 100%

Urodziłam w Bolesławcu troje dzieci poród za każdym razem był inny ale na opiekę nigdy narzekać nie mogłam .Mam takie podejście że skoro w ciążę zaszłam naturalnie to i poród jeżeli to możliwe ma być naturalny .Przecież wiadomo że będzie boleć niezależnie czy tu czy np. w Zgorzelcu , trzeba już w ciąży się do tego przygotować .Położna jest od tego aby pomóc ale za ciebie nie urodzi lekarz tak samo , pielęgniarka z noworodków ma pokazać ci jak opiekować się dzieckiem a nie się nim zajmować .Nie cierpię takich wypieszczonych paniuś . :/ Ledwo brzuch zaboli już wrzeszczą i chcą znieczulenie :/ Kiedyś nasze babki rodziły w domu a tydzień później zawijały noworodka i szły do pracy w pole .To cywilizacja was tak rozpieściła .Poród to jak najbardziej naturalna rzecz -oczywiście chodzi mi cały czas o poród naturalny ,nie cesarkę bo to inna sprawa ,chociaż po cesarce 2 doby wystarczą aby zająć się swoim dzieckiem .
~Karola niezalogowany
22 października 2012r. o 11:21
Ja rodziłam swoja córe we wrzesniu i musze powiedziec ze byłam mile zaskoczona personelem w szpitalu naprawde nie ma co narzekać wszyscy mili nawet panie sprzątajace przychodziły do mnie pytac sie jak się czuje i czy czegos mi nie potrzeba a Panie na oddziale noworotkowym wspaniałe zwłaszcza taka czarna młoda przesympatyczna !!!A paniusia które chciały miec dziecko niech od początku ucza sie nim zajmować a nie szukaja osła ktory za nie wszystko bedzie robił ....
~ niezalogowany
22 października 2012r. o 12:18
~Karola napisał(a): Ja rodziłam swoja córe we wrzesniu i musze powiedziec ze byłam mile zaskoczona personelem w szpitalu naprawde nie ma co narzekać wszyscy mili nawet panie sprzątajace przychodziły do mnie pytac sie jak się czuje i czy czegos mi nie potrzeba a Panie na oddziale noworotkowym wspaniałe zwłaszcza taka czarna młoda przesympatyczna !!!A paniusia które chciały miec dziecko niech od początku ucza sie nim zajmować a nie szukaja osła ktory za nie wszystko bedzie robił ....

Brawo jestem tego samego zdania ,poród ma boleć to naturalne ,cywilizacja nauczyła nas znieczulenia i wygód .
3028
#clasta nieaktywny
22 października 2012r. o 15:03
ta sama cywilizacja dala nam znieczulenia miejscowe przy np usuniecia zeba ...idac Twoim tokime myslenia, dasz sobie wyrwac zeba bez znieczulenia?Podejrzewam, ze watpie, wiec przestac pierzielic farmazony...nic nie musi bolec, a to czy bedzie nas bolalo zalezy od nas samych, jesli jest mzliwosc skorzystania podczas porodu ze znieczulenia...to jaki masz z tym problem?Ciebie moze bolec, inna zdecyduje jednak, ze zdecydowanie woli rodzic bezbolesnie(a przynajmniej prawie bezbolesnie)

.?

~ napisał(a):
~Karola napisał(a): Ja rodziłam swoja córe we wrzesniu i musze powiedziec ze byłam mile zaskoczona personelem w szpitalu naprawde nie ma co narzekać wszyscy mili nawet panie sprzątajace przychodziły do mnie pytac sie jak się czuje i czy czegos mi nie potrzeba a Panie na oddziale noworotkowym wspaniałe zwłaszcza taka czarna młoda przesympatyczna !!!A paniusia które chciały miec dziecko niech od początku ucza sie nim zajmować a nie szukaja osła ktory za nie wszystko bedzie robił ....

Brawo jestem tego samego zdania ,poród ma boleć to naturalne ,cywilizacja nauczyła nas znieczulenia i wygód .
~ niezalogowany
22 października 2012r. o 18:13
tylko że w bolesławcu nie ma znieczuleń
3028
#clasta nieaktywny
22 października 2012r. o 18:39
dramat, faktycznie dramat....
a dlaczego nie ma? bo jest deficyt w anestezjologii...idziesz do lekarza(tak, tego od znieczulen), umawiasz sie, placisz ofkorsik i znieczulenie jest...
nie wiem jak to jest w boleslawieckim szpitalu ale kazda kobieta rodzaca ma prawo do znieczulenia(odplatnie)....ale takie rzeczy zalatwia sie wczesniej...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo