Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca w TBAI Wykroty

~ niezalogowany
3 września 2011r. o 22:48
To do poprzedniczki. Chyba nigdzie do tej pory nie pracowałas, bo przerwy wszedzie w większych zakładach pilnuję. Tutaj masz dodatkowo 15 minut, więc jeśli Tobie mało i się spóźniasz to sorry. Zorganizuj sobie inaczej przerwę. Zwykli pracownicy nie musza wcale przychodzić wcześniej, ani zostawać póżniej z afree. No chyba, że nie zostawiłaś porządku na swoim stanowisku. Jesli ktokolwiek zostaje to za płatne. Ja sama kilkaa razy zostałam, ale sama chciałam. Było stwierdzenie, że jeśli ktoś chce to może zostac...Ludzxie, co niektórzy to takie głupoty piszą, że głowa boli. Że tempo narzucane. Tempo jest jednakowe 94s i co dziwnego sporo osób się wyrabia i jeszcze ma luzy. A kara bo trzeba zasuwać 8 godzin? To idzcie do biura. Dlaczego nie!
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
3 września 2011r. o 22:55
~ napisał(a): Nikt nowych liderek i liderów nie zmuszał do przyjmowania awansu, sami wzięli więc niech teraz "cieszą" się przywilejami. Najlepiej zwalić to na pracowników niższego szczebla, mamy się nie męczyć, nie chorować( no teraz nie wypada, jest w końcu premia frekwencyjna). Co do normy, gratuluję podejścia, zapierdzielaj tak dalej, może się "dorobisz". Na koniec jeszcze, coraz częściej od "liderek i liderów" wymaga się przyjścia kilkadziesiąt minut wcześniej do pracy, wyjścia również wszystko oczywiście za darmo, w ramach "poświęcenia dla zakładu" jak to któraś ujęła. A jak się spóźnisz po przerwie chociaż kilkanaście sekund to opierdziel, tyrady o tym jak to zakład stoi przez Ciebie no i oczywiście grożenie wszystkimi możliwymi konsekwencjami(nagany, zwolnienia). No ale norma najważniejsza :P

Tak jak napisałaś, skoro przyjęli awanse to i pensje mają wyższe. I niestety musza przychodzić wcześniej i wychodzić poźniej bo niestety są odpowiedzialne za wiele osób i za dopilnowanie wszystkiego. Jesli gubią się w ciągu dnia to muszą doprowadzić do porządku po pracy. Ktoś w końcu musi to zrobić. Brygadziści mają troszkę inne obowiązki jak szarak. Zwykły pracownik 00:00 wybija i do domciu i tu jest plus. A lider niestety-raporty, przejścia itd. Same dziewczyny się zgodziły na to i na pewno nie za darmochę.
~jakas niezalogowany
9 września 2011r. o 20:20
A teraz znowu kolejna "swietna" wiadomosc:nadgodziny po drugiej zmianie, czyli do 2 w nocy!! co za porypany zaklad! nie dosc ze godziny zmian sa inne niz wszedzie to jeszcze nadgodziny po 2 zmianie.Ledwno idzie wytrzymac do 00.00 a co dopiero do 2.I dziwia sie ze jest duzo reklamacji, ludzie sa wykonczeni, my nie jestesmy robotami tylko ludzmi.A na dodatek jeszcze groza ze jak bedziemy chorobowe brac to nas zwolnia.! IDIOTYZM!
~ niezalogowany
10 września 2011r. o 1:24
ja pracuje w tabai 3 miesiace i do tej pory na reke miłam 1200. teraz była podwyszka idodatkowo ponad 100zl płaca za cały miesiac obecnosci wiec na reke 1400 lub 1500
~:) niezalogowany
10 września 2011r. o 8:42
Zarobki jak na okolicę ,wcale nie sa złe .A po godzinach po drugiej zmianie nie trzeba by było zostać jak by ludzie byli zgrani .Dlaczego tam pracujesz skoro jest tak żle ???Ja pracuje kilka miesięcy i nie narzekam .Wiadomo zasuwać trzeba ,ale nigdy nie ma nic za darmo :) :P
~ niezalogowany
11 września 2011r. o 12:08
Podejrzewam, że 80% osób wypowiadających się na tym forum i narzekających nawet nie pomyślało o szukaniu nowej roboty. A skoro wam nie pasuje wiele rzeczy, to jaki widzicie problem? Czy myślicie, że w innym miejscu będzie wam lepiej? Cieszcie się tym co macie, albo zwolnijcie miejsce potrzebującym pracy.
~ niezalogowany
12 września 2011r. o 7:44
Uwierzcie,że wiele osób myśli o zmianie pracy.Problemem jest fakt, iż wiele osób pracujących w tbai to osoby,które podjęły tą pracę po długiej przerwie lub takich które ze względu na wiek zdają sobie sprawę że trudno będzie im znaleźć inną pracę.Zarobki nie są żadną motywacja aby tak się męczyć.Stać po 10 godzin lub więcej(nadgodziny po popołudniówce trwały nawet do 4.30 nad ranem)w jednej pozycji tak jak jest to na szwalni,i dostać około 1400 zł.na rękę.Nadgodziny nie są wcale dobrze płatne.Jeśli ktoś myśli że jak zostanie przez tydzień po 2 nadgodziny i zarobi 100 to się myli.Dziwny jest ten zakład.Ktoś wcześniej napisał że nadgodziny po popołudniówce będą trwały 2 godziny,ale myślę że będzie to więcej.A gdzie tu miejsce na rodzinę?Zakład stara się robić coś dla pracowników.Działa już fundusz socjalny,jest marna premia frekfencyjna..Zobaczymy czy zmieni to wizerunek zakładu w oczach pracowników.
~ niezalogowany
12 września 2011r. o 9:57
Jeśli chodzi o nadgodziny, to doskonale wiemy, że to nie będzie trwało wiecznie. W tej chwili jest to potrzebne bo nie wyrabiamy ilości jakie zadowolą Francuzów. To chyba dobrze, że są duże zamówienia i możliwośc większego zarobku. A nadgodziny są wyliczane na podstawie Twoich dochodów. Z kosmosu się nie biorą. To nasze wspaniałe polskie prawo mówi o tym, że w tygodniu 50%, a w nocy i soboty 100%. Ale co z tego nie ma chętnych nawet na sobotę zamiast w tygodniu:(Słyszałam że jeśli nie będą ludzie dyspozycyjni to będą się z nami żegnać. Więc dla narzekających ułatwi to sprawę wyboru: Pracować, nie pracować.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo