Zarobki nie są złe?? Żeby mieć marne 1500 po odliczeniu kosztów dojazdu( a dojeżdżając np. z Sulikowa trochę się płaci) trzeba by zostawać prawie codziennie po 10 godzin, i to są te "niezłe" zarobki? To my w Chinach robimy czy w Polsce.
Co mnie obchodzą Francuzi, ja będę zapie...ać po 10 godzin, i więcej, dziennie żeby jakiś żabojad był zadowolony. A za pół roku znowu prezydent łaskawie ze swoim wielkim uśmiechem obwieści, że daje podwyżki, może po 100 brutto. Tyle będzie z tego wszystkiego.
Jeszcze brakuje jednego, jak wejdzie 3 zmiana, niech ktoś z biura wpadnie na pomysł wprowadzenia 4-brygadówki( czy jak kto woli pracy w "ruchu ciągłym") tak jak w drukarni obok. Dopiero niektórym się praca spodoba.
Dziś kobiety które miały iśc na 16... poszły na 11 do pracy i będą pracowały do 24! :| Przegiecie!!! Jakby nie miały swojego prywatnego życia... i szantaż: jak nie przyjdziesz to sie żegnamy :|
ja pracuję tam już długi czas ,ale to co było na początku to wielka różnica do tego co się dzieje teraz.Pogoń z czasem,nikogo nie interesuje twój prywatny czas ,tylko pracuj,pracuj a ten czas 94 s na operacje to przesada .Ciekawe jak długo my tam wytrzymamy kobitki kochane ale mamy rodziny ,praca nie jest zła ,tylko mogli by pomyśleć o nas.Polskie kierownictwo chce zapunktować u Japończyków i tak to się dzieje .
Problem w tym, ze nie ma nic gorszego w tego typu firmach niż polskie kierownictwo. Nie ma drugiego takiego narodu na świecie który potrafiłby się tak wzajemnie wykorzystywać.
Już teraz jest źle, a zobaczycie co będzie później. Popatrzcie obok, co się dzieje w drukarni. Tam teraz, po 5 latach poszli po rozum do głowy i chcą zakładać związki zawodowe a tu cisza. Czyli może jednak nie jest tak źle. Kobity już raz robiły 13 godzin to może niedługo 16-tki??
WEŹ SIĘ DO ROBOTY, A NIE NARZEKASZ, NIEKTÓRZY LUDZIE CIĘZKO PRACUJĄ NA SWÓJ SUKCES, ALE NIESTETY TAK TO JEST JAK, POPRZYJMUJĄ TĘPE SZTUKI Z WIOCHY, KTORE NICZEGO NIE POTRAFIĄ ZROBIĆ, ANI NICZEGO SIĘ NAUCZYĆ, A ZADARMO CHCIAŁY BY BRAĆ PIENIĄDZE. POSADZIŁ BY MAŁPE PRZY MASZYNIE TO BY SIE WIĘCEJ NAUCZYŁA NIZ NIEKTÓRE Z WAS!!!!!! !!