Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca w TBAI Wykroty

~~.1 niezalogowany
18 grudnia 2015r. o 17:42
Teraz pracownik nowo przyjęty ma tyle samo podstawy co weteran tbai czyli ze stażem 3-4czy 5letnim brawo HR ! ! !
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~Sub niezalogowany
18 grudnia 2015r. o 18:40
A czy jeżeli na bolec.info jest ogłoszenie z tbai że szukają nowych na szwalnię za 2450 brutto, to co? Mamy sie teraz zwolnić i przyjąć od nowa, czy nam dadzą odgórnie podwyżki? Bo dlaczego całkiem nowe osoby które czasem nie umieją kompletnie nic mają dostawać więcej niż osoby które pracują dłużej, swoje umieją a takiej stawki nie mają?
10630
#CNC nieaktywny
18 grudnia 2015r. o 19:15
~Sub napisał(a): A czy jeżeli na bolec.info jest ogłoszenie z tbai że szukają nowych na szwalnię za 2450 brutto, to co? Mamy sie teraz zwolnić i przyjąć od nowa, czy nam dadzą odgórnie podwyżki? Bo dlaczego całkiem nowe osoby które czasem nie umieją kompletnie nic mają dostawać więcej niż osoby które pracują dłużej, swoje umieją a takiej stawki nie mają?

2450 czyli na godz wychodzi 14.50 brutto czyli 3.50 euro, mając na uwadze ze sporo ludzi tam robi za stawki 12-14 co jest kwotą małą, podwyżki należą sie wszystkim...lecz zapewne dział HR aby zwabić nowych pracowników podnosi stawki bo brakuje ludzi , zapewne jest to jakas nowa osoba w tym dziale :) jeśli polityka tej osoby sprawi ze trzeba będzie dac wszystkim co mają mniej niż 14.50 aby było równo to szefostwo szybko sie z taką osoba pożegna :D za duże koszta...a to nie wszystko bo jak słuszne zauważyliście nowa osoba nie może na tym samym stanowisku zarabiać tyle samo co człowiek który tam jest 1-2 lata :) stawka podstawowa na stanowisko produkcyjne powinna być 2500brutto + dodatki a osoby które są tam 1-2 lata podstawa 2700-2800 + dodatki.

Oczywiście chodzi tu o stanowiska produkcyjne ---Specjaliści / Technicy / Jakościowcy od 3000 brutto Młodszy inżynier 3500brutto inżynier i ludzie zarządzający produkcją od 4000brutto Są to pensje które dostaje sie na początku.Niestety Tbai jak i inne firmy przekonały sie ze znaleźć dobrych ludzi do pracy za głodowe stawki nie jest łatwo a czasy kiedy pracowali za 10-11zł minęły, co najlepsze duże firmy na strefie podbierają sobie specjalistów.Ten proces bedzie sie nasilać.
~mag niezalogowany
18 grudnia 2015r. o 21:39
Jest tu ktoś kto pracował w Tbai jako magazynier ?Jakieś opinie ktoś ma ?
~ niezalogowany
20 grudnia 2015r. o 11:23
lepiej sie zwolnic i zatrudnic od nowa, dostanie sie lepsza stawke i mozna trafic na lepsze stanowisko. nawet te 2250 czy 2450 to malo w porownaniu z tym ile teraz zarabiaja tl i gtl. za siedzenie przy biureczkach podniesli im jeszcze stawki.
~TBAI niezalogowany
20 grudnia 2015r. o 13:09
~mag napisał(a): Jest tu ktoś kto pracował w Tbai jako magazynier ?Jakieś opinie ktoś ma ?

Ja pracuje na magazynie od początku Listopada, praca nie jest lekka, ale jak na początek to pensja mi odpowiada 2300zł (brutto-podstawa).
Z nadgodzinami i dodatkami da rade wyciągnąć 3000zł. Szału nie mam ale ważne jest jest robota wiadomo.
~malutka niezalogowany
21 grudnia 2015r. o 14:50
13 juz sa a moze ktos wie cos o pieniazkach na swieta ktore wedlug HR mialy byc na kontach 18, dzięki Bogu mamy 21 a pieniedzy nie ma.
~vvvv niezalogowany
21 grudnia 2015r. o 16:12
~TBAI napisał(a):
~mag napisał(a): Jest tu ktoś kto pracował w Tbai jako magazynier ?Jakieś opinie ktoś ma ?

Ja pracuje na magazynie od początku Listopada, praca nie jest lekka, ale jak na początek to pensja mi odpowiada 2300zł (brutto-podstawa).
Z nadgodzinami i dodatkami da rade wyciągnąć 3000zł. Szału nie mam ale ważne jest jest robota wiadomo.

a na jakim projekcie jest tak dobrze?
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza