Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca w TBAI Wykroty

~:) niezalogowany
13 sierpnia 2011r. o 12:23
~Misio napisał(a): Jeśli idzie o prace w TBAI to tak jak ktos lubi być poniżany,sprowadzany do roli robocika który ma poprostu nie myślec to jest to praca dla ciebie.Kilka słów o działach i mamy tak Szwalnia praca dla kobiet oczywiscie wszystko na czas i to tak wysrubowany ze głowa mała nie dziwota ze pewnego pieknego dnia 12 kobiet na jedej zmianie zemdlało zgodnie z obowiązujacym prawem do kazdego takiego przyopadku należy wezwac pogotowie ale jak pół bolesławca zostało postawione na nogi to kierowcy karetek i obsługa medyczna zagroziła ze nastepnym razem przyjada z policja bo to nie normalne jest i co sie zmieniło wyszło sobie tak z biura że jak ktos sie żle poczuje lub zemdleje to teraz juz nie po karetke

tylko ładnie cie do domu odwiozą.Co my tam jeszcze mamy aa spawalnia no tam to juz meksyk na potege poważnie człowiek stoi i zamienia sie w robota.
Paranoja goni paranoje teraz o zarobkach to dobre jest 1600brutto czyli na ręke jakieś 1200 zl odliczajac dojaz za free robisz to jeśli idzie o pracowników produkcji oczywiście dalej jest tak teamleader byle czego spokojnie 2500 2700 na reke plus oczywiście zwrot kosztów za paliwo group leader no jak by inaczej 3000 3200zl Teraz ci co marzą sobie o awansach tak jakoś w TBAI jest że bardzo dużo ludzi na stanowiskach to tzw "kocia wiara" i wiadomo że swojaków wkrecają aby zostac w sumie teamlederem group leaderem czy wyżej nie musisz nic soba reprezentować wystarczy tylko żebys był odpowiedniego wyznania no i przedewszystkim Spełniał jedno kryterium jak"PAN" przychodzi i mówi to ty masz miec spuszczony wzrok i choćby "PAN"kazał ci skakac na jedej nodze to masz skakac bo "PAN" tak chce i tyle

Oj Misio-miałeś chyba ciężki dzień pisząc tego posta.
Niby dużo wiesz, a nie wiesz nic.
Jeśli chodzi o karetki. Owszem były wezwania do osób z którymi naprawdę coś się działo. Nieprawdą jest że 12 osób zemdlało. Odwożone są osoby, które chcą na własne ządanie jechać do domu. Ich decyzje są udokumentowane.Sam widziałem papier. Więc nie ściemniaj.
Kolejna rzecz....Wszyscy traktowani sa jednakowo.
Nie ma nikt zwrotów za paliwo. Wszyscy jeżdżą na własny koszt, no i nie wszyscy są "kociakami" na stanowisku. Wiem bo sam jestem i tych warunków nie spełniam. Także bzdura.
Tak naprawdę to każdy ma szansę tam pracować, trzeba tylko chcieć i przyzwyczaić się do systemu japońskiego, bo zdecydowanie różni się od polskiego. Jest kilka osób, które odeszło i już chce spowrotem wracać, bo coś tam nie wypaliło.
Gdyby było tak strasznie to nawet nie myśleliby o powrocie
Pozdrawiam. Misio-WYLUZUJ

Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~* niezalogowany
13 sierpnia 2011r. o 12:26
~koksik napisał(a): Tak właśnie kalkulowałem na czysto z tysiaka bym miał .A oferują teraz prace dlatego że część ludzi leci na urlop i muszą jakoś wypełnić luki. Więc to chyba jednak bez sensu

Tu nikt za nikogo nie wypełnia luk. fabryka stoi i wszyscy mają urlop

Zmoderowano 13.08.2011 godz.21:20 - powód: caps lock (sentinel)
6322
#przemat14 nieaktywny
13 sierpnia 2011r. o 17:05
~:) napisał(a): ..... trzeba tylko chcieć i przyzwyczaić się do systemu japońskiego, bo zdecydowanie różni się od polskiego.

Jeśli tak dużo wiesz to może odpowiesz na moje pytanie.... ?? Co to znaczy system japoński?? :D :D :D

Zmoderowano 13.08.2011 godz.21:19 - powód: cytowanie (sentinel)
~chińczyk niezalogowany
14 sierpnia 2011r. o 7:59
jaki system japoński co wy gadacie?robią z nami co chcą i jak chcą.zrobili sobie na naszych terenach małe chiny za dolara.obojętnie jaka firma,zakład itp.ale powinni określać zarobki wedługł cen w sklepach,czynszów itp.no i wtedy ile by się średnio zarabiało,,uczciwie by przeżyć miesiąc normalnie.jest to przyzwolenie na wykorzystywanie obywateli po to by słupki z bezrobociem nie rosły.oczewiście wtedy by tu nie otworzyli firmy,bo by im się nie opłacało,a tak im się opłaca a nam niekoniecznie.to dbamy o obywatela czy o obcego przedsiębiorce,więc "aby w Polsce żyło się lepiej"-tylko komu.a tak mają ulgi podatkowe od państwa,pensje najniższe z możliwych...i kto tu zarabia.dlaczego nie stawiają zakładów w zachodniej europie,bo tam nie mieli by szans na takie wykorzystywanie człowieka uregulowane przepisami.ale jak sobie coś swojego otworzysz to cię zjedzą urzędy skarbowe i inne zusy już na starcie.aby w polsce żyło się lepiej-jaśnie panujący donaldzio"nic nie mogę zrobić"tusk.
~hmmm niezalogowany
14 sierpnia 2011r. o 10:17
Przyglądam się temu wątkowi od jakiegoś czasu i nasuwają mi się dwa wnioski :
1 . Nikt obcy (np. Japończycy ) nie będzie nas szanował jak sami siebie szanować nie będziemy . Ten zakład jest wzorcowym przykładem, gdyż to właśnie POLSKA kadra managerska buduje tam wizerunek firmy (niestety negatywny).
2 . Takie firmy jak Toyota ( czyt. TBAI ) buduje swoje zakłady w naszym kraju nie po to abyśmy dobrze zarabiali, ale po to by redukować koszty , wiec jak chcemy zarabiać dużo należy się zorganizować i negocjować- "w jedności siła" .
6322
#przemat14 nieaktywny
15 sierpnia 2011r. o 10:11
(...) czy ktokolwiek tam (...) pracuje?????? bo odpowiedzi od miesiąca nie moge otrzymać...;/

Zmoderowano 14.08.2011 godz.11:31 - powód: wulgaryzmy (sentinel)

Dopisane 15.08.2011r. o godz. 10:11:

:/
~ niezalogowany
15 sierpnia 2011r. o 17:46
Jak już było napisane, nikt nie będzie nas szanował jeśli sami nie będziemy się szanować. Na propozycję założenia związków zawodowych ludzie robią miny jakby śmierć zobaczyli. O co ja się pytam, po co, jeszcze zwolnią, mi to nie potrzebne. Tylko jak karzą zostawać po godzinach albo zmieniają godziny zmian to wszyscy płaczą, przecież tak nie można. A managment to po prostu zlewa, bo co im zrobią.
Jeszcze raz, jeśli lubisz robić za nieco ponad 1000 netto na rękę, lubisz jak przełożeni(często japońce) ciągle szukają czegoś żeby Cię opie..olić, lubisz zostawać po godzinach(niedługo może nawet 5 razy w tygodniu po 10 godzin) to wal śmiało. A to nie wszystkie niespodzianki.
~;) niezalogowany
15 sierpnia 2011r. o 22:25
he he dober składałem tam papiery ojjjjjjjj dawno temu, i dla tego przeniosłem się do Wrocławia, bo po rozmowie wnioskowałem że zarobie 800zł, a tu mam na początek 1800 i to pod samym domem..Ta strefa to nie wypał, byłem chyba we wszystkich tam firmach..To tylko dla rolników koło strefy bo będą mieli blisko i za darmola.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo