Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

7048
#nnao nieaktywny
7 listopada 2011r. o 12:59
~hodowca napisał(a):
emila napisał(a): ciekawe jak ty byś się zachowywał zamknięty w klatce? tez pewnie byś skakał po gównie i szczekał na obcych którzy zbliżaja sie do twojego terytorium.

dzieciaku po co te wygadywanie głupot. idąc twoim tokiem "rozumowania" należy go wypuścić. czyli to pies ma decydować o całym domostwie. super porada.
na filmiku ktoś idzie wzdłuż boksów, a tylko ten wasz łagodny baranek piekli sie jak opętany.
po drugie moje psy są również w kojcach i można iść nie próbują się wydostać, aby cię zagryźć.
ten pies jest nierzównoważony, stanowi zagrożenie, a ty chcesz go komuś wyadoptować. skandal.
mam nadzieję, że zobaczą to panie z UM i zakażą wam pośrednictwa w adopcji.

Nikt nie mówił, że psa należy wypuścić na tęczową łąkę, żeby mógł sobie hasać z jednorożcami ani tym bardziej nikt nie zachęcał do jego adopcji. Rozdrażnienie i frustracja jest normalna dla psa, który CAŁY czas spędza w kojcu, wśród swoich odchodów i braku obecności człowieka. Nie każdy pies będzie reagował spuszczeniem pyska w kącie, widać, że Tygrys ma silną osobowość, jest żywiołowy i potrzebuje dużo ruchu, którego nie ma. Zamiast osądzać psa i od razu klasyfikować go jako nierównoważnego i agresywnego wykażcie trochę empatii. Mam wrażenie, że ta cała nagonka na Tygrysa wynika z tego, że jest psem dużym i silnym; gdyby był to mały sfrustrowany, skaczący chihuahua nikt by nie zwracał uwagi na jego zachowanie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ana niezalogowany
7 listopada 2011r. o 13:11
nnao ., tu nie chodzi o Tygrysa bynajmniej .
Zapraszam na wizytę w realu u Tygrysa ., to nie zabronione przecież ..

7048
#nnao nieaktywny
7 listopada 2011r. o 13:41
~ana napisał(a): nnao ., tu nie chodzi o Tygrysa bynajmniej .

Byłam tam nieraz, inaczej bym się nie wypowiadała.
~kobayashi niezalogowany
7 listopada 2011r. o 13:41
~hodowca napisał(a):
na filmiku ktoś idzie wzdłuż boksów, a tylko ten wasz łagodny baranek piekli sie jak opętany.
po drugie moje psy są również w kojcach i można iść nie próbują się wydostać, aby cię zagryźć.
ten pies jest nierzównoważony....

Sam jesteś niezrównoważony :) tak się to słowo pisze hodowco :D
Puść sobie filmik, ale z dźwiękiem, to może wtedy usłyszysz, że tam szczeka bardzo wiele psów, a nie tylko jeden. Do większości psów na łańcuchu, czy też będących w kojcu, jak ktoś podchodzi, to szczekają i skaczą :>
Wzrok też masz kiepski, bo mimo nie najlepszej jakości filmiku, widać, że pies skacze i szczeka, a nie rzuca się na siatkę i na tego, który to filmuje.
Patrząc na cień osoby filmującej, można dostrzec, że oprócz wyciągniętej ręki z telefonem (najprawdopodobniej) jest jeszcze trzymany inny przedmiot :>
~ niezalogowany
7 listopada 2011r. o 14:47
fajny ten Tygrys :)
~ niezalogowany
7 listopada 2011r. o 14:52
nnao napisał(a):
~ana napisał(a): nnao ., tu nie chodzi o Tygrysa bynajmniej .

Byłam tam nieraz, inaczej bym się nie wypowiadała.

nnao , chciałam napisać ,ze ktoś się chce poslużyć Tygrysem ,aby mi dowalić np.
a zapraszam innych ,aby sami ocenili Tygrysa ,ale nie w obecności tych ,którzy go drażnią np.
absolutnie Cię popieram w tym co piszesz ..
~ana niezalogowany
7 listopada 2011r. o 14:55
jak kupię kabel do kom ,powstawiam WAM moje filmik i z Tygrysem. :)
~ niezalogowany
7 listopada 2011r. o 16:14
~claryssa napisał(a): Ja nie widzę ,żeby ten pies był jakoś szczególnie agresywny .To ,że szczeka i skacze ,to raczej normalne u prawie każdego psa .Ja biorąc,czy kupując psa chciałabym, aby on szczekał na obcych.
Pies w boksie nie ma za wiele miejsca więc skacze....Ciężko ,żeby usiadł i...szczekał :>

ty nie graj głupiej bo tylko ten jeden pies skacze i się piekli.
nikt go nie drażni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza