Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~ana niezalogowany
1 lipca 2011r. o 23:43
Gumiak - to przenośnia ..... Byłam świadkiem ,gdy przychodzili ludzie , którzy chcieli np jamnika - NA łańcuch !!! :> :| . - na wieś .
Pojawili sie chyba 2,3 razy - być może pseudohodowcy .
:> . - tak - takich ludzi nazywam gumiakami - brzydzę się pseudo, łańcuchami krótkimi , czy walkami psów - które są także na dolnym śląsku niestety ...
Tak - takich będę skutacznie odstraszać - aby w ich łapy nie trafił żaden pies .
Dlatego trabię o umowach adopc. - ale widzę ,ze nie obejdzie się bez siły wyższej .
Kompletnie pijany gość chciał psa na łańcuch - powiedział, ze swoje utopi , bo nie szczekają :> :| :| - musiałam go nastraszyć jakąś organizacją , zeby nie przyszlo mu do głowy , aby wrócić . no , ale odstraszyłam go od adopcji - nieprawdaż anonimie :>
Niestety Straż nie udzieli nam info o adoptowanym psie - ochrona danych osobowych .

A powinniśmy sprawdzać dokąd idą psy i warunki w jakich przebywają .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 lipca 2011r. o 9:34
racja
~ niezalogowany
2 lipca 2011r. o 11:13
~ana napisał(a): Gumiak - to przenośnia ..... Byłam świadkiem ,gdy przychodzili ludzie , którzy chcieli np jamnika - NA łańcuch !!! :> :| . - na wieś .

na pewno miałby lepiej niż siedząc w klatce 24/h, ale ty wolisz żeby one w tych boksach zdechły.
~ana napisał(a): Pojawili sie chyba 2,3 razy - być może pseudohodowcy .

jak ich rozpoznajesz? widać , że jesteś również ludzkim psychologiem
~ana napisał(a): :> . - tak - takich ludzi nazywam gumiakami - brzydzę się pseudo, łańcuchami krótkimi , czy walkami psów - które są także na dolnym śląsku niestety ...

jeżeli posiadasz taką wiedzę to powinnaś powiadomić odpowiednie organy: policja, prokuratura, straż miejska, straz lesna itd., a jeżeli milczysz to łamiesz prawo, wcale nie pomagasz zwierzętom lub po prostu bredzisz bez sensu.
~ana napisał(a): Tak - takich będę skutacznie odstraszać - aby w ich łapy nie trafił żaden pies .

oznacza to, że jeżeli się pomyliłaś co do tych osób to psiaki wielokrotnie mogły stracić możliwość adopcji - gratuluję.
~ana napisał(a): Dlatego trabię o umowach adopc. - ale widzę ,ze nie obejdzie się bez siły wyższej .

jesteś osobą prywatną , która chce umowy adopcyjne?
bardzo dobrze , że istnieje ustawa o ochronie danych osobowych , bo przy byle bzdurze każdy maiłby dostęp do adresu, nr pesel itd.
~ana napisał(a): Kompletnie pijany gość chciał psa na łańcuch - powiedział, ze swoje utopi , bo nie szczekają :> :| :| - musiałam go nastraszyć jakąś organizacją , zeby nie przyszlo mu do głowy , aby wrócić . no , ale odstraszyłam go od adopcji - nieprawdaż anonimie :>

nie wiem do kogo "pijesz", ale powinnas była zgłosic to do odpowiednich organów, ale olałas to i być może właśnie facet dzięki twojemu "zaangażowaniu" utopił psy, które posiadał, a wziął np. z legnicy.
~ana napisał(a): Niestety Straż nie udzieli nam info o adoptowanym psie - ochrona danych osobowych .

i bardzo dobrze, bo to oni są od tego , a nie ty.

~ana napisał(a): A powinniśmy sprawdzać dokąd idą psy i warunki w jakich przebywają .

dlaczego niby ty miałabyś ze swoimi kolezankami to sprawdzać?
czy jesteś lekarzem weterynarii, zootechnikiem, a może działasz w jakimś stowarzyszeniu pomocy zwierzętom, albo innej organizacji tego typu?

zapewne jest to twoje zwykłe chciejstwo i nic poza tym.
ciekawe jak sprawdzałabyś co sie dzieje ze zwierzęciem?
nie masz auta, prawa jazdy , aby dostac sie na miejsce. nawet gdyby ktoś cie podwoził to i tak nikt nie musi ci otwierać furtki , bo nie jesteś funkcjonariuszem publicznym , który ma takie uprawnienia. zrozum to, że osoba prywatna nie moze mieć dostępu do wszelkich danych osobowych, mieć uprawnień jak funkcjonariusz publiczny itd. itd.
~ niezalogowany
2 lipca 2011r. o 11:37
znowu jakieś cienkie wywody - wyluzuj
~ZAGINĄŁ PIES STARE JAROSZOWICE niezalogowany
2 lipca 2011r. o 12:13
Jeśli ktoś przychodził do sklepu w Starych Jaroszowicach na pewno widział tam psa
RUDY KUNDEL wielkość-tak do kolan.
Od poniedziałku pies zaginął.
Jeśli ktokolwiek go widział proszę o informację tu na stronie lub w sklepie.
Z góry bardzo dziękuję.
~ niezalogowany
2 lipca 2011r. o 12:18
Gdzie w Bolesławcu znajduję się to schronisko?
Może mają jakiś nr tel.?
~ niezalogowany
2 lipca 2011r. o 15:04
Zieleń Plan-Market Mrówka na Kościuszki 27 za Kauflandem....
Tel 757352480
~Alonka niezalogowany
2 lipca 2011r. o 15:12
Ostatnio mogło 13 zwierzaków dostać nowe rodziny za granicą.Było to bardzo głośne w gronie ludzi którzy sę tymi zwierzakami interesują.niestety przez takie niby miłośniczki zwierząt które przychodzą dwa razy w tygodniu do tych biednych zwierzaczków w klatkach mogło pojechać tylko pięć. reszta biedot które miały szanse dalej siedzą.Wyższe instancje jak i weterynarze!! jednoznacznie wypowiedzieli się na temat tych kobiet.Nie napisze co muwili bo jest mi wstyd.że tacy ludzie pseudo miłośniczki zwoerząd istnieją.Wolą żeby te zwierzaki trafiły do polskich schronisk gdzie nie mają żadnej przyszłości.GRATULACJE PANIE !!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo