Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Prywatny żłobek w Bolesławcu

~Rodzic niezalogowany
30 grudnia 2011r. o 22:05
Skąd masz takie informacje? Moje dziecko tam chodzi i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś się do niego zwrócił w ten sposób! Jeśli chodzi o wykształcenie opiekunek, to nie jest prawdą, że nie mają kierunkowego wyższego. Z tego, co wiem, większość z nich ma. Jeśli chodzi o owoce, to dzieci często dostają teraz przy wyjściu jabłko, kiwi, mandarynkę. Coraz częściej też otrzymują na drogę jogrty. Kiedyś rzeczywiście tego nie było, ale nie wydaje mi się, żeby pani dyrektor w ramach oszczędności dzieliła kawałek pomarańczy na części.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2576
#dejwol nieaktywny
31 grudnia 2011r. o 9:40
koehl napisał(a): Tak, a czy wiecie że Panie które pracują w Kids Academy to nie mają żadnej szkoły, albo są poprostu tylko po zawodówce lub średnim. Kiedyś koleżanka przechodziła ze swoimi dziecmi które obok do szkoły uczęszczają i mówiła że jakaś Pani darła się na dziecko które płakało- Zamknij się ty bachorze! Czy to normalne?! A ta dyrektorka nosi wyżej dupę niż głowę! Mojego syna wypisałam na szczęście i chodzi do Państwowego. A tam nawet dzieciom deserów nie dawały bo sobie same zabierały z tego co się dowiedziałam, a raz jak weszłam wcześniej to z jednego jogurtu tego najtańszego ,,Serduszko,,rozlewały po pół do każdego kubka! Albo deser kawałeczek pomarańcza lub mandarynki lub jabłuszka dawały dziecku! Strasze ale prawdziwe!

ostro !
4940
#rock4 nieaktywny
31 grudnia 2011r. o 10:50
koehl napisał(a): ... Kiedyś koleżanka przechodziła ze swoimi dziecmi które obok do szkoły uczęszczają i mówiła że jakaś Pani darła się na dziecko które płakało- Zamknij się ty bachorze! Czy to normalne?!...

Takie opowieści przypominają mi zabawę, w którą bawiłem się będąc małym dzieckiem - Głuchy Telefon (chyba nie muszę tłumaczyć efektów tej zabawy...)

koehl napisał(a): Tak, a czy wiecie że Panie które pracują w Kids Academy to nie mają żadnej szkoły, albo są poprostu tylko po zawodówce lub średnim.

Skąd masz te informacje? Zaglądałaś tym paniom w życiorys, a może posiadasz ich aktualne CV?
Informacja ze strony internetowej Kids Academy: Przedszkole KID’S ACADEMY jest niepubliczną placówką oświatowo-wychowawczą wpisaną do rejestru ewidencji szkół i placówek niepublicznych, realizującą Podstawę Programową określoną przez MEN.

Z kolei z informacji znalezionych na innej stronie internetowej przedszkola ( http://www.przedszkole-nibylandia.pl/Nauczyciele-2.html ):
Nauczyciele posiadają, wymagane przez MEN, pełne wykształcenie pedagogiczne i niezbędne dodatkowe kompetencje do pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym.

Wniosek z tego taki, że jeśli Kids Academy jest placówką wpisaną do rejestru MEN podlega wszelkim postawionym rygorom, w tym także w zakresie wykształcenia pań-opiekunek.

Dziękuję za wysłuchanie.

Dopisane 31.12.2011r. o godz. 10:50:

Zapomniałem dodać:
Dla przypomnienia, temat dotyczy prywatnego żłobka a co chwila pojawiają się informacje nt. przedszkoli - bałaganik się robi, nieprawdaż?
~Pingu niezalogowany
31 grudnia 2011r. o 14:47
~Pingu napisał(a): Ja jestem zadowolona. Moje dziecko uczeszcza tam juz od dluzszego czasu. Fakt ze jak dzieci zaczynaja chorowac to i moje moze sie nie uchronic. Od wrzesnia moj maluch karmiony jest "tranem" i musze przyznac ze mniej choruje. Poza tym Panie dbaja o to by w miare szybko interweniowac i informowac rodzicow ze cos sie dzieje, nawet katar. Uwazam ze wiekszosc Rodzicow sie czepia roznych spraw, ale badzmy bardziej wyrozumiali i nie dajmy sie zwariowac. Czy w domu tez zwracamy uwage na rzeczy,ktore sie innym wytyka?Badzmy tolerancyjni. Panie sa naprawde mile,mozna o wszystko dopytac,kochaja dzieci to widac. To ze dzieci placza kiedy je zostawiamy na poczatku to tez zrozumiale, bo to przeciez dzieci i musi uplynac troszke czasu zanim one zaakceptuja i miejsce i rowiesnikow.
Warunki sa super moim zdaniem, bo grupa nie jest wielka,dzieki czemu i dzieciom mozna poswiecic wiecej uwagi. Czysto, higienicznie i zadbanie. Klub jest pod stałą opieką Sanepidu (wiem bo byla Pani ostatnio miesiac temu). Dzieci sa ubezpieczone i szczerze mowiac ja sie nie przyczepiam do niczego. Jedyny mankament to brak miejsca na wozki jak sie nazbiera to nie ma gdzie postawic, ale z tego co mowi wlascicielka to tez ma sie zmienic. :)
Jestem wiec w pelni zadowolonym klientem. Pozdrowienia dla Pan -opiekunek.

Moja wypowiedz dotyczyła KLUBU BOBASA DZIECIUSIE, bo ktos dopytywal jak tam jest! Wroce do jeszcze jednego komentarza. Ktos pytal o odejscie najmilszej Pani. Szook!!! Wszystkie Panie sa mile, a to ze dziecko tak zareagowalo to nie ma sie co dziwic bo dzieci sie przywiazuja do opiekunek, wiec moim zdaniem swiadczy to o profesjonalnej kadrze. Inna opiekunka jak odejdzie to inne dziecko bedzie rozpaczac, to zrozumiale.
3046
#sentinel nieaktywny
14 marca 2013r. o 18:40
Przeniesienie posta :

~... napisał(a): Prywatny żłobek i przedszkole koło Łajby. Proszę wypowiedzcie się na temat tego przedszkola..

GG 2563898
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:08
koehl napisał(a): Tak, a czy wiecie że Panie które pracują w Kids Academy to nie mają żadnej szkoły, albo są poprostu tylko po zawodówce lub średnim. Kiedyś koleżanka przechodziła ze swoimi dziecmi które obok do szkoły uczęszczają i mówiła że jakaś Pani darła się na dziecko które płakało- Zamknij się ty bachorze! Czy to normalne?! A ta dyrektorka nosi wyżej dupę niż głowę! Mojego syna wypisałam na szczęście i chodzi do Państwowego. A tam nawet dzieciom deserów nie dawały bo sobie same zabierały z tego co się dowiedziałam, a raz jak weszłam wcześniej to z jednego jogurtu tego najtańszego ,,Serduszko,,rozlewały po pół do każdego kubka! Albo deser kawałeczek pomarańcza lub mandarynki lub jabłuszka dawały dziecku! Strasze ale prawdziwe!

Czasem Panie po studiach, szczególnie tych w Legnicy mają gorsze podejście do dzieci niż Panie po zawodówce i średnim...wykszałcenie to nie wszystko, trzeba mieć serce do zajmowania się dziećmi...a co do jogustu Serduszko to może i jest tani, ale jest dobry, nie każde dziecko lubi jogurty z pływającymi owocami..
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 8:42
Czy w academy kids zapisy są elektroniczne jak w państwowych przedszkolach i do kiedy są zapisy?
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 13:20
~ napisał(a): Czy w academy kids zapisy są elektroniczne jak w państwowych przedszkolach i do kiedy są zapisy?

Już są zapisy, trzeba iść po formularz...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza