„C'est si bon” – Jego mrrr… i mmm… jest cudowne, jak i cały utwór.
„ Deszczówna” doskonale pokazuje na początku, jak mile szeleszczący jest nasz język ojczysty. :)
Parodię Marka Grechuty w wykonaniu G.T. słyszałam na jego koncercie. Jest świetnym parodystą.
Abstrachując od talentu pana Grzegorza, z parodystów upodobałam sobie wielce Andrzeja Dyszaka. Nie zapomnę, jak dawno temu oglądałam go, gdy parodiował Ninę Terentiew i jej zaproszonych gości na "Bezludną wyspę"
:D :D
To idziemy...
A propos ciała, polecam super książkę Desmonda Morrisa "Magia ciała" - jest w niej co pooglądać i poczytać. :)
Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~żrący pies niezalogowany 17 września 2014r. o 6:53
Nie mam nic przeciwko poezji. Proszę Cię tylko o to, abyś przestał siać głupią propagandą. Wierzę w narodziny Globalnej Świadomości i w ideę Ludzkości wśród gwiazd. Nie wyzywaj wszystkich od i.diotów i słabeuszy, i będzie ok. Cycki do góry i miłego dnia Ci życzę :)
Poczekaj
Nie wierzysz --- mówiła miłość
w to że nawet z dyplomem zgłupiejesz
że zanudzisz talentem
że z dwojga złego można wybrać trzecie
w życie bez pieniędzy
w to że przepiórka żyje pojedynczo
w zdartą korę czeremchy co pachnie migdałem
w zmarłą co żywa pojawia się we śnie
w modnej nowej spódnicy i rozciętej z boku
w najlepsze w najgorsze
w każdego łosia co ma żonę klępę
w dziewczynkę z zapałkami
w niebo i piekło
w diabła i Pana Boga
w mieszkanie za rok
Poczekaj jak cię rąbnę
to we wszystko uwierzysz
Jan Twardowski
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.