Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruch Palikota w Bolesławcu
5413
#Przemyslaw nieaktywny
20 lutego 2013r. o 21:13
Z wypowiedzi ministerialnych urzędników wynika że oni nagrody traktują za jak najbardziej oczywistą prawidłowość.A co na to ci na śmieciowych umowach ?[img=1361391239_991t78q.jpg]

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
20 lutego 2013r. o 21:19
~ napisał(a): falco markety to nie twór palikotowego rządzenia . To solidaruchów otwarcie na wolny rynek,(który nie dotyczył polskiego podmiotu)Zostaliśmy już dawno sprzedani.[
kimkolwiek oni nie byli doprowadzili do upadku gospodarki i ,,zdziadzienia,, społeczeństwa...
mam nadzieję że ludzie to pamietają i ...tym razem nie ,,runą mury,, tylko runą budynki rządowe... :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~alto niezalogowany
21 lutego 2013r. o 0:26
Przemyslaw napisał(a): .Sejm dał przyzwolenie .Teraz każdy kto może w mocy prawa będzie sięgał do publicznej kasy bez żadnych hamulców.

Tak jak twoja partia, która co roku "w mocy prawa" wygarnia do swojej kieszeni z kasy publicznej ponad 11 milionów złotych. Obłudnicy! :P
5413
#Przemyslaw nieaktywny
21 lutego 2013r. o 9:33
~alto napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): .Sejm dał przyzwolenie .Teraz każdy kto może w mocy prawa będzie sięgał do publicznej kasy bez żadnych hamulców.

Tak jak twoja partia, która co roku "w mocy prawa" wygarnia do swojej kieszeni z kasy publicznej ponad 11 milionów złotych. Obłudnicy! :P
>

Należy rozgraniczyć to co jest uznawane jako wypłaty od tego co jest zagarniane według własnego uznania.Ruch Palikota w 2012 roku po raz pierwszy otrzymał subwencję.Mimo że sam złożył do sejmu wniosek o zmianę sposobu finansowania partii i związków wyznaniowych.
Pozostałe partie biorą znacznie większe subwencje i do czasu gdy się to nie zmieni tak będzie.Rezygnacja wiązała by się praktycznie z politycznym samobójstwem.

3688
#Pynchoon nieaktywny
21 lutego 2013r. o 10:02
Przemyslaw napisał(a):
Pozostałe partie biorą znacznie większe subwencje i do czasu gdy się to nie zmieni tak będzie.Rezygnacja wiązała by się praktycznie z politycznym samobójstwem.

Przemysław, już kiedyś Ci pisałem, to że inni kradną nie oznacza, że Tobie wolno. A jeśli dodatkowo, sam żerując na budżecie, krzyczysz, że inni żerują (robią to co Ty), oznacza to że właśnie wchodzisz w prędkość nadświetlną obłudy.

Mówiąc o politycznym samobójstwie w przypadku rezygnacji z dotacji, sam nie widzisz innej realnej metody sfinansowania swojej partii niż żerowaniu na budżecie. Mówię realnej, ponieważ gdyby Twój Palikot taką widział, nie brałby subwencji. Bo przecież nie jest na tyle naiwny żeby wierzyć że członkowie jego partii będą ją finansować, Waszym celem nie jest bowiem dokładanie do tego biznesu ale dorwanie się do kasy.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
21 lutego 2013r. o 10:49
Pynchoon napisał(a): Przemysław, już kiedyś Ci pisałem, to że inni kradną nie oznacza, że Tobie wolno. A jeśli dodatkowo, sam żerując na budżecie, krzyczysz, że inni żerują (robią to co Ty), oznacza to że właśnie wchodzisz w prędkość nadświetlną obłudy.

Ma Pan okazję wskazać jakikolwiek przykład gdzie Przemysław żeruje na budżecie .Dowieść choć jeden grosz jaki wpłynął do mnie z budżetu państwa.

3688
#Pynchoon nieaktywny
21 lutego 2013r. o 12:05
Przemyslaw napisał(a):
Ma Pan okazję wskazać jakikolwiek przykład gdzie Przemysław żeruje na budżecie .Dowieść choć jeden grosz jaki wpłynął do mnie z budżetu państwa.

Przemysław, nie każ mi wątpić w Twoją inteligencję :-) Piszesz i wypowiadasz się my, mając na myśli Ruch Palikota, występujesz tu jako reprezentant Ruchu Palikota, reprezentujesz jego poglądy i popierasz jego działania. Ja zatem piszę że Ty żerujesz na budżecie.

Oczywiście, jeśli nie identyfikujesz się z Ruchem, moje stwierdzenie jest na wyrost ale jak rozumiem za wcześnie na takie deklaracje, choć Panna by się pewnie ucieszył :-)

Dopisane 21.02.2013r. o godz. 12:05:

A z ciekawości przyznasz się, że Twój Ruch przed ujawnieniem premii dla Nowickiej przez media wiedział o tym i siedział cicho, a teraz udajecie, że to dzięki Wam sprawa wyszła na jaw?
~:) niezalogowany
21 lutego 2013r. o 13:36
A ja cały czas zadaję pytanie... czy ten bolesławiecki Ruch Palikota jeszcze istnieje/ ilu ma członków? / gdzie ma siedzibę? / Czy czasem z tego "Ruchu" aktywny nie został tylko jego internetowy szef Przemysław...kto zna jakieś dokonania w realu bolesławieckiego oddziału "Ruchu Przemysława" ...:) / To nie pomyłka ..(wątpię by ktokolwiek jeszcze kojarzył "mądrości" Przemysława z Ruchem Palikota)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza