jeżeli ojciec przyjdzie do domu pod wpływem alkoholu , zadzwoń na Policję .Założą mu Niebieską Kartę i rozpoczna procedure o znecanie sie nad rodziną ( przemoc psychiczna , to jest karalne)
Nie wdawaj się z nim w awanturę , kazde jego wulgarne słowo jest czynem karalnym.
Policja skieruje sprawe do Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, wiezowic IV piętro pokój 410 lub 411.
Komisja wezwie ojca na złoznie wyjaśnień i uwież mi po takim wezwaniu juz nie są tacy odwazni .W domu będzie mówił ,ze całe gówno mu moga zrobić ale tak naprawdę to sie wystraszy.
Komisja proceduralni skieruje ojca na badanie o orzeczeniu stopnia uzaleznienia , następnie wnisek do Sadu o leczenie zgodnie z opinia .jak bedzie kilka wezwan Policji uzasadnionych to dostanie wyrok za znecanie sie nad rodzina , jezeli po wyroku podskoczy do Was to pójdzie siedzieć i tam przejdzie przymusowy odwyk. Wiem co piszę, tak mi poradzili w wieżowcu , zrobiłem tak i 1,5 roku siedzi cicho na dupie nawet jak troche wypije.Ma ta swiadomośc ,ze dostał wyrok wzawiasach i w kazdej chwili moga mu odwiesic.Powodzenia i odwagi w decyzjach.
u mnie było podobnie ojciec bił mame i to strasznie mnie tez wyganiał nas z domu na ulice policja przyjezdzała do domu i go zabierali to fakt ale zaraz wypuszczali i wracał i odnowa mama ma nerwice ja jakoś sie ogarnołem i wiem ze zadne organizacje nie pomoga najlepiej sie odniego wyprowadzic albo go wygonic z domu jak jest taka możliwosc to go wymeldujcie chron mame a jemu trzeba pare razy dobrze naje...musisz pokazac ze to ty jestes głowa rodziny a on jest juz nikim ja ojca pierwszy raz udezyłem gdy miałem 16 lat straszne wyzuty sumienia bo jednak on był moim ojcem od tamtej pory uwazał co robi a gdy wracał pijany odrazu dzwoniłem po policje i kazałem go wyprowadzac powiedz mu krotko jezeli wracasz do domu pijany to do niego nie wejdziesz pokaz ze to ty jestes góra i sie nie poddawaj bo wiem oczym piszesz badz silny
u mnie było podobnie ojciec bił mame i to strasznie mnie tez wyganiał nas z domu na ulice policja przyjezdzała do domu i go zabierali to fakt ale zaraz wypuszczali i wracał i odnowa mama ma nerwice ja jakoś sie ogarnołem i wiem ze zadne organizacje nie pomoga najlepiej sie odniego wyprowadzic albo go wygonic z domu jak jest taka możliwosc to go wymeldujcie chron mame a jemu trzeba pare razy dobrze naje...musisz pokazac ze to ty jestes głowa rodziny a on jest juz nikim ja ojca pierwszy raz udezyłem gdy miałem 16 lat straszne wyzuty sumienia bo jednak on był moim ojcem od tamtej pory uwazał co robi a gdy wracał pijany odrazu dzwoniłem po policje i kazałem go wyprowadzac powiedz mu krotko jezeli wracasz do domu pijany to do niego nie wejdziesz pokaz ze to ty jestes góra i sie nie poddawaj bo wiem oczym piszesz badz silny
i kazdy madry rozumie ze to sarkazm byl oczywiscie- poprostu nasze wladze sa bezsilne na takich pijakow i terrorystow domowych az do czasu gdy stanie sie tragedia -tylko nie dla tego gnoja tylko zony i dzieci! a on dalej pije i bije...i dopoki sam nie padnie to tak bedzie....smutna prawda.. ;(
Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
Złóz doniesienie do Prokuratury i mama też , o znęcanie sie nad wami .W ostatnim czasie zmieniły sie przepisy , takiego gnoja można usadzić.Tylko nie wolno Wam sie wycofać , zadna instytucja za Was tego nie zrobi.To wcale nie jest az tak bardzo trudne.Nikt nie jest Wam w stanie pomóc , jeżeli nie zgłosicie tego .Istnieje juz prawo , które pozwala pozbyc sie takiej osoby z domu.Ty i Twoja mama nie macie się czego wstydzić , to ojciec jest sprawcą.Wam należy się godne spokojne życie , zadbajcie o siebie , NIKT NIE MA PRAWA WAS KRZYWDZIĆ . Ale dajcie sygnał do odpowiednich instytucji , DAJCIE SOBIE POMÓC.Siedząc w domu w takim piekle NIC NIE ZMIENICIE.!
~córka byłego alkoholika niezalogowany 2 grudnia 2011r. o 20:31
Dokładnie...jak coś sie stanie wtedy wszyscy latają, chca pomagać, a wczesniej mają cie gdzieś. Przerabiałaliśmy to w naszym domu. Były zgłoszenia na policje - przyjechali, pouczyli, pojechali. Była sprawa w sądzie o znęcanie - wyrok w zawiasach. Dalej smród, brud, wyzwiska, awantury it. Po kolejnm zgłoszeniu - odsiadka wyroku. 1,5 roku spokoju, ciszy, normalnego życia. Powrót ojca - na drugą dobę ledwo wlazł do domu. Od nowa gehenna. policja, sprawy w sądzie, aż....któregos dnia nasza udręka wreszcie sie skończyła - zapił się na śmierć. Mimo wszystko - niech spoczywa w pokoju, po śmierci wszystko sie wybacza.
Nie poddawaj sie jednak. Teraz możecie ubiegać się o eksmisję. Kiedyś tego nie było. Wzywaj policje co godzinę jeżeli bedzie taka potrzeba, chodż do prokuratora codziennie - jeżeli bedzie taka potrzeba. Namów mamę na sprawę rozwodową. Pochowajcie cenne rzeczy - moga być pokusą dla pijącego zeby je wymienić na wódke, a w sklepach pracują takie szma..y że dadzą bełta a wezmą np. zegarek wart 300zł lub złoto a nawet kryształ. Nie rób nic głupiego, nie rzucaj sie do pijanego, bo przez przypadek mozesz mu zrobć krzywde i wtedy to ty będziesz zły a on ofiarą. nie poddawaj sie. A sprawe o znecanie sie psychiczne możesz załozyc w każdej chwili w sądzie w wydziale rodzinnym. Jeżeli jesteś niepełnoletni poproś o pomoc psychologa szkolnego. Na pewno ci pomoże. Nie wstydz sie mówić głośno o swoim problemie. Najgorzej jest trzymac wszystko w tajemnicy. Powodzenia!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.