Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Problem z alkoholikiem.

~Joasia niezalogowany
2 grudnia 2011r. o 22:05
mario0817 napisał(a): pomozcie prosze bo nie wiem juz co mam robic,moj tato kiedy sie napije,a to jest czeso,bywa ze dzien w dzien to zawsze robi awanture w domu,nie daje nam normalnie zyc,nie daje nam spac bo awanturuje sie do polnocy i dlozej,ciagle dokucza najbardziej mamie,kaze jej wypier..... z domu,mam juz tego dosc,prosze pomozcie co mam robic,gdzie to zglosic? ;( :(

wiem co czujesz...tylko czy tak naprawdę masz siłę to zgłosić?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
2 grudnia 2011r. o 22:39
Według mnie powinieneś najpierw porozmawiać z mamą.
Bo dlaczego ona do tej pory nie zrobiła z nim porządku?
Może jest od niego uzależniona finansowo, a może po prostu się boi konsekwencji...
Musisz działać wspólnie z mamą, bo jeśli Ty zgłosisz fakt, który opisujesz, a Twoja mama go nie potwierdzi, możesz mieć jeszcze większe problemy z ojcem niż teraz.

Dopisane 02.12.2011r. o godz. 22:39:

Mój teść był akoholikiem. Żadnej pomocy nie otrzymał. Ani on, ani jego żona... Mimo interwencji policji, mimo odwyku...
Gdy wypisywali go z detoxu, lekarz powiedział: daję panu pół roku życia i wypisali go... Żył jeszcze 12 miesięcy.
W międzyczasie wyprzedał cały swój majątek i nie zostawił nic po sobie. Dlatego działaj, póki możesz.
7066
#Gamelin nieaktywny
3 grudnia 2011r. o 0:53
Ten cwel powinien dostac w Kocham Bolec.Info raz ,drugi i trzeci , bo żadna terapia takiemu ciulowi nie pomoże - w kregu rodzinnym czuje sie beakarnie i tam wyładowuje swoje ukryte frustracje - przykre to jest ;/. Policja czy inne instytucje rzadko sa w stanie skutecznie zadziałać .

Zastosowana autokorekta

3046
#sentinel nieaktywny
6 listopada 2012r. o 18:14
~anka napisał(a): Powiedzcie mi proszę czy ktoś z was starał sie moze o przymusowe leczenie dla członka rodziny??

GG 2563898
~odwazna niezalogowany
6 listopada 2012r. o 18:48
zgłos sie do wieżowca pokój 410 lub 411, tam są sie ludzie którzy zajmuja sie problemem alkoholowym.
mozesz zgosić w MOPSI-e .
Jeżeli ojciec sie awanturuje wezwij Policję , jeżeli nie zrobisz pierwszego kroku to nikt nie jest ci w stanie pomóc.
Taka procedura trwa trochę długo , ale czasy sie zmieniły , nie są juz pijacy bezkarni ,mozna ten stan sprawy zmienić.
Ja zgłosiłam do wieżowca , trwało to 1,5 roku ale mąż dostał wyrok do odsiadki 8 miesiecy albo się leczyc .Zdecydował sie na leczenie , nie pije juz 6 miesiąc.Powodzenia ci zyczę .
Nie bój sie nikogo ani niczego , a zwłaszcza ojca pijaka i awanturnika .
~to samo niezalogowany
6 listopada 2012r. o 19:38
widze ze nie jestem odosobnionym przypadkem. mam ten sam problem co ty. Nie zostalo to jeszcze zgloszone bo ojciec pracuje i jestesmy od niego zalezni finansowo.Jezeli ktos mial ten sam problem i udalo sie to jakos rozwiazac prosze piszcie i doradzcie. :*
8615
#BobMarley nieaktywny
6 listopada 2012r. o 20:15
Nie Leczenie nic nie da Wiem to Bo mój Ojciec Chleje z 30 lat...
Takich ludzi nie na leczenie ale na oddział zamknięty...

Dopisane 06.11.2012r. o godz. 20:15:

jestem za Wprowadzeniem Chłost na Alkoholików to nie są ludzie to zwierzęta nienawidze PATOLOGI ALKOHOLU Nienawidze jak ktos Bije Kobiete i Awaturuje takich ludzi to tylko chłosty..Wiem co pisze bo przez takie coś przeszedłem i nareszcie mam spokój

Fakty i zdarzenia, przedmioty i rzeczy wszystko to kolosalna bzdura. Posłuchaj jest tylko jedna prawda tą prawdą jest Jah Rastafari.
5183
magnum44
6 listopada 2012r. o 23:50
BobMarley napisał(a): ... to nie są ludzie to zwierzęta nienawidze PATOLOGI ALKOHOLU Nienawidze jak ktos Bije Kobiete i Awaturuje takich ludzi to tylko chłosty..Wiem co pisze bo przez takie coś przeszedłem i nareszcie mam spokój

Bob, to są chorzy ludzie i alkohol nimi rządzi w chwilach przemocy!
Nigdy nie miałam w najbliższej rodzinie takiego problemu, ale widziałam wiele takich przykładów w życiu i...
Masz rację! Też nienawidzę, jak ktoś taki bije Kobietę lub Dziecko!
Chłosta to za mało!
Cieszę się, że masz już spokój.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza