Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~Michał niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 5:35
arti29 napisał(a):
~Ania napisał(a): do ~autor: ciekawa jestem co byś mówił gdybyś sam miał taki sklepik z którego żyjesz i utzrymujesz całą rodzinę...

A zastanowiłaś sie nad tym , że coraz większej grupy ludzi nie stać na zakupy w małych sklepikach ????????!!!!!!!! . Gdyby społeczeństwo było na tyle zamożne , że nie musiałoby patrzeć na ceny tylko kupowało to co chce to super i hiper markety nie miałyby racji bytu . Skoro jednak są to coś to znaczy i o ludziach którzy dokonują w nich zakupów też trzeba myśleć a nie tylko o czubku własnego nosa :> .

Pieprzenie wy ludzie jesteście tacy ślepi i naiwni. Macie te promocje w marketach dobra kupicie cukier 40 groszy taniej za jakieś 3,90 zł no niech nawet będzie 3,60 zł co za różnica i wy idziecie do marketu bo tam tanio, ale nie rozumiem jednego, kiedyś sam jak jeszcze mieszkałem w innej miejscowości dużej chodziłem swojego czasu do marketu i po 3 czy 4 razach postanowiłem przeanalizować następnym razem paragon bo coś mi nie pasowało. Sprawdziłem i okazało się że kupiłem jakieś mleko w promocji czy co tam było a za resztę zapłaciłem albo tyle samo co w małym sklepiku albo nawet drożej no bo na czymś odbić się muszą więc nie piszcie takich bredni jakie to małe sklepiki są drogie i nie dobre bo to są najzwyklejsze bzdury. Nie pamiętacie już 3 życia kurczaka ? Ostatnio w Tesco w bolesławcu ziemniaki kosztowały 80gr w gromadce w tym czasie 70gr a dzisiaj już 60gr takich przykładów jest masa. A ja się tylko zastanawiam czy wy naprawdę jesteście tacy ślepi czy naiwni czy ktoś wam zapłacił za spamowanie na tym forum czy co ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~G niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 8:54
Tak 95% pisząc tu pracują dla biedronki... :)
Wszyscy mają oczy i swój rozum i każdy widzi dokładnie różnicę cen. A taki pajacyk jak Ty, który boi się, że trzeba będzie się teraz bardziej starać by zarobić mnie nie interesuje. Dla mnie takie sklepiki to naciąganie ludzi i żerowanie na nich. Tylko brak jakiejś alternatywy skłania ludzi do kupowania w tych sklepikach...
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 9:17
a ja chcę mieć prawo wyboru do którego chcę iść a u was jednego dnia towar za tyle za tydzień już inna cena dyskont też potrzebny !!

Zmoderowano 28.01.2012 godz.11:26 - powód: korekta cytowania (sentinel)
8416
#MichalGromadka nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 11:21
~ija napisał(a): Michał jak się uaktywnił, dlaczego nic się nie odzywał przed głosowaniem??? Ponad 1000 ludzi w ankiecie telefonicznej opowiedziało się za marketem. Czas Gromadkę wyciągnąć z marazmu, ożywić, dać szansę na rozwój. Dzięki marketowi zyskają inne biznesiki z Gromadki, bo będą z nich korzystać ci którzy przyjadą na zakupy. Radni postąpili tak jak życzy sobie większość mieszkańców, a przecież taka ich rola. Brawo Radni!!!

Ok Michał się nie uaktywnił ponieważ nikt nie raczył na powiedzieć o poprzednich zebraniach na których trwała dyskusja proste. Apropo ankiety nie jest to żadna zatwierdzona ankieta tylko prywatna ankieta inwestorki podpisów zebranych pod petycją o ponowne rozpatrzenie sprawy podpisało się ponad 200 ludzi za pierwszym razem po czym została ona odrzucona przez nieprawidłowości. Ciekawe, że Pan Przewodniczący nie powiedział jakie, ale niestety takie ma prawo. Lecz co ciekawe druga petycja, która została przyjęta miała już tylko ponad 100 podpisów daje do myślenie.

Oto mój zarejestrowany nick i teraz z niego będe odpowiadał na wasze posty.

Dopisane 28.01.2012r. o godz. 11:06:

Nemo napisał(a):
~Michał napisał(a): I Gdzie Te Wielkie Tłumy Na Radzie ? Nie Było Nikogo Z Was Cwaniaczki Na Forum Trole Je..... Potraficie Tylko Być Mocni W Gębie Macie Przegłosowane Ale To Nie Konie To Dopiero Początek Wojny Będą Petycje Będą Protesty I Będzie Się Działo.
Witaj Michał to że Twoja mama ma sklep to nie znaczy że możesz się odgrażać i zastraszać ludzi że im szyby powibijasz w oknach bo są za supermarketem. To są grożby karalne i nie wiem co masz na myśli ale powinno to być zgłoszone do prokuratury przez ADMINISTRATORA .

Nemo bardzo zastanawiające jest twoje stwierdzenie na temat mojej wypowiedzi. Jeżeli mowa o petycjach i protestach o tym, że będziemy walczyć jest dla Ciebie równoznaczna z wybijaniem szyb i twierdzisz, że powinno to być zgłoszone na prokuraturę to gratuluję. Cieszę się bynajmiej z takich postów, bo podczas nerwówki o przyszłość można czasami się uśmiechnąć. No i oczywiście zaprzeczam. Agresja nie jest żadnym rozwiązaniem. Jak już walczyć to na argumenty potwierdzone zresztą, debatować a nie rzucać kamieniami albo bić.

Dopisane 28.01.2012r. o godz. 11:15:

~bingo napisał(a): Do radnych.Zróbcie wszystko żeby ten market w końcu powstał.Ceny w sklepach spadną co najmniej o 25 %.Ludzie w naszym regionie są mało majętni,ułatwicie im życie.Ci którzy siedzą w geesie przy władzy już swoje zarobili,koniec prywaty na państwowych stołkach.Właściciele małych sklepów jak będą chcieli się utrzymać to będą zmuszeni do opuszczenia cen a teraz przystosowują się do cen w sklepach geesu.Marża w naszych sklepach sięga 45%. A co nie może być np.20% i zamiast na kawie zarabiać 6,oozł. zarobią np.2,50.Nie wiem czym do niektórych radnych mam przemawiać nie ubliżając im. MA BYĆ MARKET

Bingo twoje stwierdzenia zrzuca mnie z nóg. Marża w wysokości 45% aż nie wiem co napisać. Gdyby nasze sklepy miały taką marże to wszyscy sklepikarze z Gromadki powinni jeździć luksusowymi autami i mieć pobudowane na obrzeżach wille. Odniosę się w tym poście do wszystkich wypowiedzi zmierzających do tego, że mali sklepikarze zarabiają nie wiadomo jakie wielkie pieniądze itd. Porównujecie malutkie sklepiki do promocji marketów i wydaje wam się, że jaki sieć jakiegoś z nich zamówi prosto pd producenta parę tirów na całą Polskę danego towaru to zapłaci za niego tyle samo co my no i tu was zaskoczę niestety nie. Kupując parę sztuk danego towaru w hurtowni zarobić musi hurtownia, producent i już są dużo wyższe koszty. Jeżeli mielibyśmy kupować prosto od producenta musielibyśmy brać takie ilości, które nie są realne do sprzedania w takich małych sklepikach. Było robione wiele testów domowych przez właścicieli takich sklepików wiecie kim jestem więc wiecie, że jeżdżąc po towar mam z nimi kontakt, wracając stwierdzili jedno market jest w stanie zamówić taką ilość towaru, że producentowi będzie się opłacało wyprodukować go specjalnie dla całej sieci w gorszej jakości po tańszej cenie skąd bierze się następna przyczyna wielkiej różnicy cen w marketach.

Dopisane 28.01.2012r. o godz. 11:19:

~megatron napisał(a): to się Michał zbulwersował. Weź sie lepiej za robotę chamie. Ciekaw że na gromadce własnego cienia sie boisz a na forum się napinasz bardziej niż Hardkorowy Koksu

Roboty Hardcorowcu to mi na razie nie brakuje, ale niestety może zabraknąć jak wybudują market. I nie przypominam sobie żebym uciekał przed własnym cieniem. Hmm

Dopisane 28.01.2012r. o godz. 11:21:

~ napisał(a):
~Michał napisał(a): Mieszkańcu zapraszam Do Sklepu Pani Warcholik Cukier 4.30 zł śmietana 18% 3zł chcesz mieszkańcu śmietane za 2zł ? nawet tego nie przywozimy bo ludzie nie chcą czegoś co krowy na oczy nie widziało :)
no tak inteligencjo polska krowa napewno śmietany nie widziała. Nawet nie znasz cen także się nie licytuj :D

Niestety ceny znam jak mało kto :) A co do śmietan za grosze są to produkty śmietano podobne stąd stwierdzenie o krowie :)
~mieszkaniec niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 11:34

DO PANI INWESTOR
Dużo mieszkańców jest za powstaniem BIEDRONKI.
Niech pani robi wszystko by nam mieszkańcom w tym pomóc.
Jeżeli chodzi o głosy mieszkańców to musiała by pani trafić z
listą do każdego mieszkańca ponieważ społeczeństwo w GROMADCE
jest niezbyt śmiałe i na tym cierpimy.
8416
28 stycznia 2012r. o 11:46
Pani inwestor już swoje zrobiła. Jak byś mieszkańcu nie był poinformowany to wczoraj zostało przegłosowane i jest zgoda na przekształcenie działki. Teraz nasza kolej aby chronić tego co pozwala nam żyć jak każdemu pracującemu człowiekowi. Takie dyskusje są zawsze podobne do siebie, można przypisać im stałą część trzech stron walczących:

-osoby, która ma zarobić grube pieniądze na inwestycji
-osób, które walczą o przetrwanie żeby mieć za co żyć
-osób, które są podzielone pomiędzy te dwie strony

W wielu sprawach jest taki schemat. Nie można tu rozdzielać na dobrych i złych bo to nie tak jest. I najgorsze, że zazwyczaj wygrywają pieniądze, którymi można kupić prawie wszystko a biedni ludzie zostają na lodzie.
~Kamil niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 12:01

W którym miejscu ma powstać BIEDRONKA?
8416
28 stycznia 2012r. o 12:05
Na przeciwko byłej policji na tym polu koło torów .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!