Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~ niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 22:46
nie lepiej niech zabraknie np cebuli w JEDYNYM sklepie, pojedziecie sobie wtedy do miasta
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 22:50
ps. nie żebym był przeciwko marketowi, ale ludzie zastanówcie się : nikt nam nie postawi marketu na miarę "miastowego". poprostu byłoby to nieopłacalne. nie bedzie żadnej biedronki itp, tylko jakiś ala sklep samoobsługowy. wykoszą konkurencję niskimi cenami, a później będą robi sobie co chcą.
~Nemo niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 23:00
własnie! jaki market powstanie? na takim terenie to albo Biedronka albo LIDL powinien powstać, jakiś bezmarkowy raczej nie ma szans.
~Nemo niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 23:04
Nie rozumiem o co chodzi z tą cebulą... jak był stan wojenny to ją też mozna było kupić... Nie tylko cebulą ludzie żyją...
~ niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 23:31
~Nemo napisał(a): własnie! jaki market powstanie? na takim terenie to albo Biedronka albo LIDL powinien powstać, jakiś bezmarkowy raczej nie ma szans.

nie ma szans? w jakim sensie? wystarczy, ze będzie jechał na niskich cenach przez rok a wykończy pozostałych, a potem będzie robił co chce. wątpię, że przy zgodzie na market będzie zaiteresowanie ze strony gminy pod jakim szyldem powstanie sklep. a tak w ogóle czy istnieje w Polsce biedronka czy lidl na terenach wiejskich? myślę że nie, ponieważ takie sklepy są nastawione na ogromną sprzedaż przy niskiej marży. a czy przy powiedzmy 3000tys mieszkańców byłoby opłacalne stawiac taki sklep? szczerze w to wątpię. samo postawienie go zwróciloby sie dopiero po kilku lub nawet kilkunastu latach. i tak większośc ludzi pracuje poza gminą i najczęsciej zaopatrują się w poblizu miejsca pracy. trzeba się najpierw zastanowic jak stworzyc nowe miejsca pracy, aby zatrzymac ludzi w gminie, bo kolejne pokolenia mlodych ludzi wyjezdzają i tak naprawde, to nie bedzie miał kto robic zakupow w nowym markecie. nie utrzyma on sie ze starszych ludzi, którzy nie maja duzo pieniedzy ani zbyt duzych potrzeb konsupcyjnych
~ niezalogowany
21 grudnia 2011r. o 23:34
~Nemo napisał(a): Nie rozumiem o co chodzi z tą cebulą... jak był stan wojenny to ją też mozna było kupić... Nie tylko cebulą ludzie żyją...

z ta cebula to był jedynie przyklad, moze to byc kazdy inny produkt. ja wole miec wybór, gdzie chodzic na zakupy i co wybierac. a jak powstanie market, to nie bedzie to ala tesco, tylko np rozbudowane nasze blokowe abc. bedziecie jeszcze płakac
~aaa niezalogowany
22 grudnia 2011r. o 8:01
jaki blokowy market???? Są gdzieś jeszcze takie markety??? Raczej jak grzyby po deszczu wyrastają sieciowe sklepy, Biedrona, Teco itp. Ja chcę taki market u nas!!! Chcę tanio kupować i mieć wybór!!! Biedronki są w jeszcze mniejszych miejscowościach niż nasza. A my co gorsi???
~ niezalogowany
22 grudnia 2011r. o 8:26
Ja tez chce kupowac taniej.jesli bede miec pewnosc JAKI powstanie market,to tez bede za.a tymczasem jestem na etapie niezdecydowania,dlatego ze potrafie przewidziec rowniez czarny scenriusz. Nawet jeslí powstanie biedronka,nie bedzie to sklep rentowny i predzej czy pozniej przeistoczy sie w jakis inny,taki co bedzie przynosil zyski poprzez zawyzone ceny
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza