Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

BolecForum - Bolec.Info - sprawy techniczne, pytania, propozycje

9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 9:00
sentinel napisał(a):

Jakie pomówienia? temat jest od spraw technicznych, więc i od wyjaśniania sposobu moderowania?! emem chowa głowę w piasek! a coś słyszałem, że miało być nowe moderowanie? a tu nadal zdarza się, że nawiedzony hegemon kasuje wypowiedzi zgodne z regulaminem! Moderator ma do wykonania konkretną pracę w sposób profesjonalny, tymczasem, kieruje się swoimi niskimi emocjami. Antypatie polityczne, czy też religijne nie powinny kierować działaniem moderatora (hegemon). Jak ktoś się nie nadaje do moderowania, to niech się weźmie za robótki ręczne :P
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2945
Mgosia
24 stycznia 2013r. o 9:34
Pando, cały czas piszesz o obowiązkach moderatora, o tym co powinien , ale nigdy nie wspominasz o tym , że chyba i moderator powinien mieć jakieś prawa .
Każdy z nich jest tu na "służbie" i to całkiem bezinteresownie. Obrażanie funkcjonariusz policji będącego na służbie niesie za sobą konsekwencje, obrażanie moderatora zaś nie.
Dlaczego tak jest ? Czy większe prawa mają chamscy użytkownicy, którzy w ogóle nie liczą się ze słowami ? Ich wcale nie wolno ruszać, bo to jakaś zbrodnia, ale moderatorowi można dokopać. Myślę , że i tym powinien się zająć administrator, ale ma to gdzieś (bez obrazy). Od dawna powinny być ostrzeżenia i bany, ale najwyraźniej chamstwo jet mile widziane. Niedługo tylko to tutaj pozostanie, bo i moderatorzy w końcu zmądrzeją i najzwyczajniej oleją wszystko, bo bycie czarną owcą i to całkiem niepotrzebnie nie jest fajne.

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 10:01
GosiaM napisał(a): Pando, cały czas piszesz o obowiązkach moderatora, o tym co powinien , ale nigdy nie wspominasz o tym , że chyba i moderator powinien mieć jakieś prawa .
Każdy z nich jest tu na "służbie" i to całkiem bezinteresownie. Obrażanie funkcjonariusz policji będącego na służbie niesie za sobą konsekwencje, obrażanie moderatora zaś nie.
Dlaczego tak jest ? Czy większe prawa mają chamscy użytkownicy, którzy w ogóle nie liczą się ze słowami ? Ich wcale nie wolno ruszać, bo to jakaś zbrodnia, ale moderatorowi można dokopać. Myślę , że i tym powinien się zająć administrator, ale ma to gdzieś (bez obrazy). Od dawna powinny być ostrzeżenia i bany, ale najwyraźniej chamstwo jet mile widziane. Niedługo tylko to tutaj pozostanie, bo i moderatorzy w końcu zmądrzeją i najzwyczajniej oleją wszystko, bo bycie czarną owcą i to całkiem niepotrzebnie nie jest fajne.

Hegemon złośliwie kasował moje wypowiedzi zgodne z regulaminem! Ja sobie tego nie życzę. Jeżeli podjął się obowiązków moderatora to jego sprawa, ale niech je wykonuje rzetelnie. Reszta jego osobistych i emocjonalnych problemów związanych z moderowaniem mnie nie interesuje.
1
emem
24 stycznia 2013r. o 10:43
GosiaM napisał(a): Pando, cały czas piszesz o obowiązkach moderatora, o tym co powinien , ale nigdy nie wspominasz o tym , że chyba i moderator powinien mieć jakieś prawa .

Gosia, w 100% sie z Toba zgadzam. Moderator powinine przede wszystkim PRAWA, a nie obowiazki. I tak to nalezy traktowac.
Moderator to osoba, ktora moze zostawci dyskusje taka jaka ona jest, ale moze tez nia kierowac w konkretnym kierunku i nawet jesli uzytkownikowi wydaje sie, ze post jest zgodny z regulaminem bo np. nie zawiera wulgaryzmow, to rola moderatora jest decydowanie w ktorym kierunku idzie dyskusja.

Pozdr,
emem

PS. Co do banow - wlasnie przygotowuje taka funkcjonalnosc.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 11:55
emem napisał(a):
Gosia, w 100% sie z Toba zgadzam. Moderator powinine przede wszystkim PRAWA, a nie obowiazki. I tak to nalezy traktowac.
Moderator to osoba, ktora moze zostawci dyskusje taka jaka ona jest, ale moze tez nia kierowac w konkretnym kierunku i nawet jesli uzytkownikowi wydaje sie, ze post jest zgodny z regulaminem bo np. nie zawiera wulgaryzmow, to rola moderatora jest decydowanie w ktorym kierunku idzie dyskusja.

emem nie odniosłeś się ani słowem na moje uwagi? prawa moderatora mnie nie interesują! interesują mnie moje prawa, i regulamin, którego hegemon nie przestrzega! Regulamin jest również dla moderatora? moderator wcale nie może sterować sztucznie dyskusją o polityce i religii... najlepszy moderator ma być obiektywny i ingerować w skrajnych przypadkach. Jego osobiste sympatie czy też antypatie nie mogą mieć wpływu na toczoną dyskusję... moderator nie może sztucznie kreować dyskusji według swojego "widzimisie". I tylko jeden moderator łamie wszystkie te dobrze widziane zwyczaje moderowania, które są ogólnie przyjęte w sieci! To jest niedopuszczalne, że moderator kasuje bez pozostawionego śladu niezgodne z jego światopoglądem wypowiedzi. Żeby było jasne, nie życzę sobie szykanowania mnie przez hegemona.

Dopisane 24.01.2013r. o godz. 11:55:

temat moderowania pojawiał się na forum już wielokrotnie, jak widzę niczego się uczycie. A miało być tak wspaniale, nowe zasady moderowania, bolec przyjazny uzytkownikom... na obietnicach się kończy! :P
1
emem
24 stycznia 2013r. o 12:34
panda napisał(a): emem nie odniosłeś się ani słowem na moje uwagi?

temat moderacji uwazam za wyczerpany. mozesz miec inne zdanie - OK.

Pozdr,
emem

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10270
#daro76 nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 15:25
sentinel napisał(a): Klikasz " dodaj swoją odpowiedź". Jeżeli pod Twoją poprzednią wypowiedzią nikt nie dodał swojej, to po dodaniu przez Ciebie następnej wypowiedzi, będzie zapis: "dopisano" i następnie Twój tekst.
Natomiast, jeżeli dodajesz ponownie posta, a w między czasie ktoś pod tą Twoją pierwszą wypowiedzią dodał swoją, to Twój post będzie jako następny, oddzielny post.

Szkoda że nie ma takiej możliwości,moim zdaniem to by się przydało.Wczoraj na przykład pisząc posta wystąpił jakiś problem i ta sama wiadomość wysłała się i zapisała 2 razy,oczywiście drugi raz pisze "dopisano" a ja tego samego drugi raz nie dopisywałem,po prostu wystąpił jakiś problem z połączeniem.Jakby była możliwość edycji postów,mógłbym wtedy taki sam drugi wpis skasować.

Zmoderowano 24.01.2013 godz.20:06 - powód: korekta cytowania (sentinel)
9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 17:27
emem napisał(a):
panda napisał(a): emem nie odniosłeś się ani słowem na moje uwagi?

temat moderacji uwazam za wyczerpany. mozesz miec inne zdanie - OK.

Pozdr,
emem

a mi się zdaje, że ten temat nigdy się nie wyczerpie :) wiesz? i nie chodzi o to kto ma rację, kto jakie ma zdanie, ponieważ bardziej się rozchodzi o "standardy"! O dobre zwyczaje na lini moderator, uczestnik dyskusji na forum. Kiedy któraś strona łamie te standardy zawszee będzie dochodzić do sporów. Chyba nie o to chodzi, aby moderator rozkaszaniał dyskusje z subtelnością bejzbola? Chyba nie chodzi wam o to, aby skrzywiać swobode dyskusji, a raczej o pewną równowagę, kompromis. Powinieneś emem o tym pomyśleć.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza