Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

odszkodowania za słupy

2497
#toudi140 nieaktywny
18 lipca 2012r. o 22:16
czy znacie firmę gdzies niedaleko , która sie podejmie odzyskania odszkodowania za słupy energetyczne na działce ?

niech to piorun trzaśnie ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~esej.. niezalogowany
18 lipca 2012r. o 23:24
Też bym chciała wiedzieć..
~nieznany niezalogowany
19 lipca 2012r. o 0:26
isc do energetyki do kierownika jak nie to do sadu .ja mialem taka sprawe i wygralem . dowiedzialem sie od prawnika. i morzna sie cofnac o 5 lat. i za te 5 lat dostalem odszkodowanie .a teras dostaje co miesiac kase .lub morzna sie dogadac dorzywotnio na ras kasa
~nieznany niezalogowany
19 lipca 2012r. o 0:31
dobry prawnik zalatwi .
~zainteresowany niezalogowany
19 lipca 2012r. o 12:42
a tak mniej więcej jakiej wysokości jest taka rekompensata ??
3688
#Pynchoon nieaktywny
19 lipca 2012r. o 13:23
~zainteresowany napisał(a): a tak mniej więcej jakiej wysokości jest taka rekompensata ??

To zawsze zależy, jaki rodzaj działki, ile słupów, jakie napięcie (zajęty pas), czy jest uregulowany stan prawny (służebność). Najczęściej odszkodowanie ze bezumowne korzystanie liczy się mnożąc powierzchnię zajętej nieruchomości przez stawkę czynszu dzierżawnego. Roszczenia przedawniają się po 10 latach, zatem można żądać 10 lat wstecz. Kwoty różne, wiadomo więcej za działkę budowlaną, za pola o wiele mniej.
~? niezalogowany
19 lipca 2012r. o 13:31
Proszę mi wytłumaczyć bo za bardzo nie rozumię. Jeżeli kupiłam dom a na działce obok domu stoją słupy to co mogę ubiegać się o odszkodowanie????
3688
#Pynchoon nieaktywny
19 lipca 2012r. o 13:55
~? napisał(a): Proszę mi wytłumaczyć bo za bardzo nie rozumię. Jeżeli kupiłam dom a na działce obok domu stoją słupy to co mogę ubiegać się o odszkodowanie????

To zależy, zasadą jest, że jeśli ktoś korzysta z Twojej własności to należy ci się z tego tytułu wynagrodzenie, natomiast problemem jest, że Ty kupiłeś już nieruchomość ze słupami, zatem bez Twojej zgody nic na działce nie robiono. Istotne jest co o słupach mówi księga wieczysta, umowa sprzedaży oraz poprzedni właściciel, ponieważ mógł już pieniądze zainkasować.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!