Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

odszkodowania za słupy

2497
#toudi140 nieaktywny
21 lipca 2012r. o 21:09
reklamowała sie tu podobno ostatnio firma zajmująca sie odszkodowaniami za słupy ale znależć jej nie mozna

Dopisane 21.07.2012r. o godz. 21:09:

podbijam

niech to piorun trzaśnie ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ada niezalogowany
21 lipca 2012r. o 22:56
A co jeśli przez podwórko tuż obok domu biegną linie wysokiego napięcia, ale są one od ''x''lat, sam dom też jest poniemiecki, czy zatem można coś podziałać w takiej sprawie?
~ niezalogowany
31 października 2012r. o 15:17
Posiadam na wlasnej dzialce budowlanej slup podwojny oraz na dzialce rolnej slup podwojny i pojedynczy. Nad nimi (dzialkami) biegna rowniez druty wysokiego napiecia. Od niedawna wiem ze naleza sie rekompensaty za takie "samowole" budowlane. Czy ktos z Was juz odzyskiwal za to naleznosc od energetyki? czy jest jakis prawnik w bcu ktory podjalby sie tego w zamian za czesc rekompensaty? prosze o kontakt i ewentualne wskazowki.
~Misiu niezalogowany
6 listopada 2012r. o 17:55
Nie wiem czy się reklamowała, ale jest kilka kancelarii które się tym zajmują. Ja wybrałem Kancelarię Themi z Krakowa, bo mają kancelarię w moim mieście, a sąsiadowi wygrali jedną sprawę - druga ciągnie się już ponoć z rok. Reprezentuje mnie adwokat z tytułem doktora co też mnie dodatkowo przekonuje, a co najważniejsze nie musiałem im płacić za przyjęcie sprawy, bo biorą jedynie prowizję. Uprzedzili mnie też o kosztach - w pierwszej sprawie - 200 zł opłaty sadowej (zapłaciłem już te 200 zł do sądu), i koszt rzeczoznawcy - jeszcze mnie sąd nie wezwał. Powiedzieli, że większość spraw wygrywają ale, że mogę też przegrać i nie ma pewności - to też mnie przekonało bo szczerość prawnika to coś cennego:) Pozatym mają podobno oddziały w całej Polsce to też na ich plus. Słyszałem też o innych kancelariach adwokackich, które takie sprawy robią ale tam gdzie dzwoniłem chcieli po kilka tysięcy na początek - a ja nie mam nadmiaru kasy.
~Aplikantkakrk niezalogowany
19 listopada 2012r. o 22:08
Nie wiem czy wygrywają sprawy ale wiem, że w Themi pracuje kilku świetnych i znanych w Krakowie adwokatów. Nie wiedziałam, że odszkodowania też robią - jeżeli tak to pewnie umieją wygrywać takie sprawy bo na brak pracy przy spółkach nie narzekają.
~ niezalogowany
19 listopada 2012r. o 23:15
Dla mnie jest sprawa oczywista, stawiają na mojej ziemi cokolwiek bez mojej zgody, usuwam. Jeżeli stało to jedynie mój problem, że kupiłem ziemię ze słupami czy innymi bzdetami :D
~Mirusia74 niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 18:36
A po co mieliby się zwijać skoro podpisałam z nimi umowę jedynie na wynagrodzenie od uzyskanych i wypłaconych kwot? Nic im nie płaciłam - wszystkie koszty ponosi duża kancelaria adwokacka z Krakowa, której aż trzech adwokatów mam na pełnomocnictwie (i kilku alikantów)- dwóch ma tytuły doktora prawa. Byłam też w ich kancelarii - w centrum Krakowa, ładna kamienica, bardzo duża kancelaria pełna zabytkowych mebli i kilku bardzo poważnie wyglądających prawników. Nie sprawiali wrażenia jakby upadali:) Jeżeli pobierali by kwoty honorarium z góry to w przypadku każdej firmy istnieje ryzyko, że upadnie i nie zwróci kwot pobranych - ale w przypadku gdy kancelarii nie płacisz takiego ryzyka nie widzę.
A innym którzy walczą o swoje w starciu z zakładami energetycznymi radzę, by pytali się jacy prawnicy będą ich reprezentować w ich sprawach. Namnożyło się firemek które w ogóle nie mają adwokatów ani radców i opowiadają głupoty o gigantycznych kwotach jakie to mogą uzyskać za odszkodowania - ale jak im zapłacisz niemałe pieniądze z góry. Raczej uważałbym na takich niedouczonych cwaniaków - zanim wybrałem moją kancelarię dzwoniłem do kilku takich firm i już miałem zrezygnować w ogóle z dochodzenia czegokolwiek ale trafiłem na adwokatów Themi i sprawa się już toczy.
~Bolesławiec niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 20:10
Jak tak się rozglądam po lokalnym rynku to myślę, że operator maszyn, dekarz czy cieśla najlepiej znałby się na prawie rzeczowym.:))))
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza