Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

odszkodowania za słupy

~leon niezalogowany
5 stycznia 2013r. o 11:14
~Misiu napisał(a): Nie wiem czy się reklamowała, ale jest kilka kancelarii które się tym zajmują. Ja wybrałem Kancelarię Themi z Krakowa, bo mają kancelarię w moim mieście, a sąsiadowi wygrali jedną sprawę - druga ciągnie się już ponoć z rok. Reprezentuje mnie adwokat z tytułem doktora co też mnie dodatkowo przekonuje, a co najważniejsze nie musiałem im płacić za przyjęcie sprawy, bo biorą jedynie prowizję. Uprzedzili mnie też o kosztach - w pierwszej sprawie - 200 zł opłaty sadowej (zapłaciłem już te 200 zł do sądu), i koszt rzeczoznawcy - jeszcze mnie sąd nie wezwał. Powiedzieli, że większość spraw wygrywają ale, że mogę też przegrać i nie ma pewności - to też mnie przekonało bo szczerość prawnika to coś cennego:) Pozatym mają podobno oddziały w całej Polsce to też na ich plus. Słyszałem też o innych kancelariach adwokackich, które takie sprawy robią ale tam gdzie dzwoniłem chcieli po kilka tysięcy na początek - a ja nie mam nadmiaru kasy.

Ale bezczelny spam, Misiu i ten drugi to pewnie ci adwokaci z tytułem doktora. Są tak zajęci prowadzeniem swoich spraw, że piszą posty na forum przypadkowo wygooglowanym pod hasłem "odszkodowanie za słupy" załosne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 14:21
Powitać moją sprawą zajęła się firma z Gdańska GOLD GROUP INCORPORATION biorą jak większość takich firm 30 % od wygranej sprawy i 250 zł za każdą sprawę płatne na starcie . założyłem 5 spraw ale to jest dopiero początek jesteśmy dopiero na etapie wyceny roszczeń , z tego co mi mówili to ponoć ma to trwać około 1 roku ale to wyjdzie w praniu :> [img=1357910506_d95wb10.jpg]
2987
#Nightmare nieaktywny
11 stycznia 2013r. o 20:18
Fajna fotka. Tak chyba wygląda osoba, która próbuje samodzielnie usunąć słup WN ze swojej działki...
~vicek74 niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 21:43
Dobre ale faktycznie nie radził bym tego robić na własnłą rękę :>
~Złoty Amber z Gdańska niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 1:48
Skojarzenie złota i Gdańska nie budzi zaufania:) - tylko bursztynów brakuje:)
Na poważnie to oczywiście żart i nie znam tej firmy. Tylko takie skojarzenie mi się nasunęło, żeby ich PRowiec wziął to pod uwagę.
~vicek niezalogowany
14 stycznia 2013r. o 13:32
Ja również miałem w pierwszej chwili takie skojarzenia :> ale myślę że będzie dobrze mój kolega dla nich pracuje jako doradca w sprawach odszkodowań i tak się u nich znalazłem no ale poczekamy zobaczymy mam jeszcze 2 sprawy do założenia poczekam troszke i jak będą wolni to poszukam do tych 2 spraw inną kancelarię :D nara
~lika niezalogowany
14 stycznia 2013r. o 20:37
Nie ma co szukać daleko. W Legnicy działa DRB.Bardzo duża firma (takie są w polsce tylko trzy) i bardzo solidna. A co najważniejsze nie obiecują gruszek na wierzbie.Sprawy są bardzo trudne,bo przeciwnik "wielki",ale do wygrania.Niestety trzeba liczyć się z kosztami,gdyż sprawa musi trafić do sądu.No i czas -do dwóch lat.Ale warto ,bo odszkodowania idą za tym baaardzo duże!
~vicek74 niezalogowany
15 stycznia 2013r. o 17:49
O jakich kosztach mówisz oprócz X % od sprawy, biorą jakąś większą kwotę przed zakończeniem sprawy czy tak to mam rozumieć to by było bez sensu słyszałem że tam jakieś firmy biorą 5 % od sumy roszczenia przed tym jak sprawa trafi do sądu ale wielu ludzi nie stać na takie przed wpłaty ;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza