Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

odszkodowania za słupy

~lika niezalogowany
15 stycznia 2013r. o 20:44
~vicek74 napisał(a): O jakich kosztach mówisz oprócz X % od sprawy, biorą jakąś większą kwotę przed zakończeniem sprawy czy tak to mam rozumieć to by było bez sensu słyszałem że tam jakieś firmy biorą 5 % od sumy roszczenia przed tym jak sprawa trafi do sądu ale wielu ludzi nie stać na takie przed wpłaty ;(

5% wartosci wnoszonego roszczenia, to sa koszty sądowe.Do tego dochodzą opłaty za wycenę
przez biegłego od kilkuset do nawet do 3 tyś
do tego 200zł tytułem wpisu sądowego,246 zł brutto opłaty za wycenę merytoryczną sprawy.
Po wygraniu sprawy koszty te mogą być zwrócone w całosci lub częściowej wysokości-decyzją sądu.
Ale za to-ustalenie służebności przesyłu(od kilku do nawet kilkuset tyś zł
-wynagrodzenie z tytułu bezumownego korzystania z gruntu(od kilku do kilkuset tyś zł)
-odszkodowanie z tytułu utraty wartości działki)
No i do tego prowizja firmy ,która prowadzi sprawę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Kasia niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 14:37
Na mojej działce(Kraków) stoją dwa słupy wysokiego napięcia.
W najbliższym czasie będę starać się o odszkodowanie i właśnie waham się między wyborem Kancelarii Prawnej Themi a Korporacją Feniks.
Czy ktoś może polecić którąś z tych firm?
Z góry dziękuje za pomoc.
~Marek niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 18:11
Jestem prawnikiem i czasem pracuję przy odszkodowaniach także i z tego co słyszałem zarówno Themi jak Feniks są ok. W Themi pracuje kilku świetnych adwokatów, z których dwóch znam osobiście jeszcze ze UJ. Ale o drugiej też wiem, że rzetelnie prowadzą procesy. Najlepiej zadzwoń lub umów się z przedstawicielami i wybierz tego, który będzie Ci bardziej odpowiadał.
~vicek niezalogowany
17 stycznia 2013r. o 19:09
Witam O tych kosztach to ja wiem ale u mnie są pobrane dopiero po wygranej sprawie inaczej nigdy bym się nie zgodził żeby taka kancelaria mnie reprezentowała z prostego powodu jak ktoś na starcie pobiera takie kwoty , to nie jest się pewny czy na pewno chcą to wygrać .Coś mi się ta twoja kancelaria nie podoba ale może faktycznie jest dobra nie będę osądzał bo jej nieznam :>
~Milek niezalogowany
2 lutego 2013r. o 17:14
Napisz proszę, która kancelaria nie tylko nie pobiera opłat wstępnych, lecz również płaci koszty sądowe, koszty rzeczoznawcy i koszty zastępstwa procesowego strony przeciwnej w przypadku przegranej za Klienta. To musiałaby być bardzo zasobna kancelaria, która nie tylko pracowałaby za darmo (jeździła na rozprawy także) lecz nawet płacił koszty sądowe.
2497
#toudi140 nieaktywny
3 lutego 2013r. o 10:51
czy ktos , kto wypowiadał
sie w tym temacie jest lub zakończył sprawę o odszkodowanie za słupy czy nie , chciałabym usłyszec konkrety, a nie kłótnie .
jak zacząc , gdzie , jakie dokumenty przygotowac , ile kasy szykować -konkrety

niech to piorun trzaśnie ...
~ niezalogowany
3 lutego 2013r. o 11:02
Mam dziwne wrażenie że ten temat jest o problemach mieszkańców Krakowa lub Gdańska ale napewno nie Bolesławca lub okolic. Albo jest to temat reklamowy dla firm zajmujących się odszkodowaniami za słupu energetyczne :]
~Kinia niezalogowany
6 lutego 2013r. o 22:42
No penie dlatego, że na frazy "odszkodowania za słupy" wyświetla się wysoko i zadowolenia - lub nie - klienci tych firm piszą nie bacząc na regionalny charakter. Jakby w Googlach pojawiało się na bolesławiec nie na inne frazy to pewnie nie pisaliby tu mieszkańcy innych miast. Ale taki urok internetu - nie wiem czym tu się bulwersować:) Właściciele forum mają więcej wyświetleń reklam, a poszukujący informacje mogą skontaktować się z wskazanymi kancelariami / firmami i dowiedzieć się więcej. Wiele jest też firm odszkodowawczych o zasięgu ogólnopolskim (nie wiem czy w takich odszkodowaniach) i sięgają też pewnie do Bolesławca.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo