Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Potrzebny informatyk.

3781
PhilipsS
24 sierpnia 2012r. o 21:48
Witam, mam windows 7 i założyłem hasło do systemu i nie wiem dlaczego to haslo nie działa wpisywałem różnymi sposobami i nic... Czy da sie jakoś założyc inne konto uzytkownika nie znając hasła? Albo jak je złamac mam bardzo ważne dane do pracy na jutro potrzebne ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2769
#andrzej412 nieaktywny
24 sierpnia 2012r. o 22:15
Witaj... z "siódemką" jest kłopot... W systemie "XP" jak włączałeś tryb awaryjny pokazywało się oddzielne konto administratora i można było hasło zresetować... W "7" tego nie ma... da się je ominąć np. uruchamiająć Live CD z Ubuntu i działać dalej pod Linuxem lub innym programem przystosowanym do tego typu rzeczy...
2987
#Nightmare nieaktywny
24 sierpnia 2012r. o 22:58
To było hasło admina, czy konto z ograniczeniami?

Dopisane 24.08.2012r. o godz. 22:58:

Pobierz ten program:

http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

Instrukcja, którą pobrałem z innej strony:

"Offline NT Password & Registry Editor.
Aby go pobrać, kliknij Bootdisk, a następnie w dziale Download wybierz plik z adnota­cją Bootable CD Image. Pobrany obraz płyty CD w formacie ISO nagraj za pomocą programu ImgBurn (www.imgburn.com).

Mając nagraną płytę CD, możesz przystąpić do kasowania haseł:

1. Włóż nagraną płytę do napędu i zrestartuj komputer, aby uruchomił się z płyty CD, a nie dysku twardego (konieczna może być zmiana kolejności bootowa­nia w BIOS-ie).
2. Gdy pojawi się ekran z komunikatem linux ker­nel boot options, poczekaj chwilkę, aż system się wczyta. Gdy zostanie uruchomiony, zapyta, którą partycję wybrać do dalszych działań. Wybierz partycję systemową Windows (zazwyczaj opcja nr 1) i potwierdź zapropono­wany katalog (Windows/system32/config).
3. Przy pytaniu Select which part of registry to load, use predefi­ned choices or list the files with space as delimiter wybierz 1. Opcję nr 1 zaznacz również przy kolejnym pytaniu w chntpw Main Interactive Menu (Edit user data and passwords).
4. Następnie wpisz nazwę użytkownika, którego hasło chcesz wyczyścić lub jego numer RID wyświetlany po lewej stronie od nazwy użytkownika (np. RID: 01f4, Username: ). Numer RID należy poprzedzić znakami 0x (w poprzednim przykładzie będzie to więc 0x01f4). Posłużenie się numerem RID, a nie nazwą użytkownika będzie przydatne w przypadku, gdy w nazwie użytkownika są polskie litery.
5. Jako nowe hasło podaj symbol *, dzięki czemu nie będziesz musiał podawać hasła przy logowaniu się.
6. Potwierdź ustawienia, wpisując "Y" , a następnie po kolei wciśnij [!] oraz [Q], aby zakończyć dzia­łanie programu.
7. Teraz wciśnij [Y] , aby zapisać zmiany, a następnie [N] , jeśli nie chcesz nic więcej zmieniać.
8. Na koniec wyjmij płytę, ponownie uruchom kompu­ter i zaloguj się do systemu bez podawania hasła. Teraz z poziomu Panelu sterowania możesz ustawić hasło dla użytkownika. "

Powodzenia.
3781
PhilipsS
25 sierpnia 2012r. o 15:07
Dziekuje za pomoc. Hasło wpisywałem dobrze, ale nie pokazywało polskich znaków typu ś ć ł ó ą Ale już jest wszystko dobrze. Jeszcze raz bardzo dziękuje. :-)
~ niezalogowany
25 sierpnia 2012r. o 17:49
PhilipsS napisał(a): Dziekuje za pomoc. Hasło wpisywałem dobrze, ale nie pokazywało polskich znaków typu ś ć ł ó ą Ale już jest wszystko dobrze. Jeszcze raz bardzo dziękuje. :-)

Jest takie stare informatyczne powiedzonko - Lubisz kłopoty to stosuj polskie znaki w hasłach i nazwach plików :P
1428
Seifer
25 sierpnia 2012r. o 17:51
~ napisał(a): Lubisz kłopoty to stosuj polskie znaki w hasłach i nazwach plików :P

i w stronach www :> :P

Uśmiech na twarzy nie zawsze odzwierciedla faktyczny stan umysłu...
~ niezalogowany
25 sierpnia 2012r. o 17:59
Seifer napisał(a):
~ napisał(a): Lubisz kłopoty to stosuj polskie znaki w hasłach i nazwach plików :P

i w stronach www :> :P

Eeeeee tam :P
Na www jak się umi to można ;)
~szift niezalogowany
25 sierpnia 2012r. o 21:36
A czy ktoś ''umi'' rozpracować, co to jest , że oba shifty nie działają, inne klawisze ok - a te shifty się znagła zbiesiły :|
Help me pliiiiisssss ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo