Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Tablica

41
#jegomosc nieaktywny
4 października 2012r. o 0:35
~ napisał(a):
MamaZuzi napisał(a): Witam, mam problem- oczywiscie przez swoja wlasna naiwnosc...;/ Tydzien temu kupilam wozek dla córci, ogloszenie znajdowalo sie na Tablica.pl. Przelalam Panu pieniadze na konto(!!!), i do tej pory ani wozka, ani zwrotu pieniedzy. Pan nie odpisuje na moje emaile, usunal konto z serwisu...;/ Czy jest jakas szansa, ze uda mi sie odzyskac kase..?

Nie ma żadnej szansy.
Sąd tylko przyklepuje takie sprawy i nie zasądza zwrotów kosztów poszkodowanym. Szkoda czasu.

Nie ma co kogoś zniechęcać - próbuj. Zakładam, że sprawa jest banalnie prosta i powinni ci pomóc. Po wizycie na komendzie powiedz jak ci poszło.

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~bzw niezalogowany
4 października 2012r. o 3:31
Namierzą oszusta bardzo szybko :) Jak go namierzą podaj jego dane na forum ;p Pod celą lubią takie szmaty które oszukują matki z dziećmi ;*
8190
#gasina49 nieaktywny
4 października 2012r. o 9:06
Ja kiedyś tak kupiłem telefon na eBayu.
Wszystko podrukowałem i zaniosłem na policje, gość dostał dwa lata w zawiasach, musiał oddać kasę i opłacić koszty sprawy.
8869
#MamaZuzi nieaktywny
4 października 2012r. o 9:51
~bzw napisał(a): Namierzą oszusta bardzo szybko :) Jak go namierzą podaj jego dane na forum ;p Pod celą lubią takie szmaty które oszukują matki z dziećmi ;*

Dziekuje za otuchę;*

Dopisane 04.10.2012r. o godz. 09:40:

~mir.ko napisał(a): ja bym sie nie odwazyl na tablicy.pl placic z góry, a za pobraniem tylko niewielkie kwoty. polecam lokalne ogloszenia i towar za kase - z reki do reki

serwis darmowy to i na bezpieczenstwo nie ma co liczyc

No wlasnie facet nie chcial wyslac za pobraniem... chyba to juz powinno mi dac do mmyslenia..;/

Dopisane 04.10.2012r. o godz. 09:51:

~bzw napisał(a): Namierzą oszusta bardzo szybko :) Jak go namierzą podaj jego dane na forum ;p Pod celą lubią takie szmaty które oszukują matki z dziećmi ;*

Dowiedzialam sie troche;) Mateusz S. ze Szczecina..
~Ja niezalogowany
4 października 2012r. o 10:07
Cześć.Ja też zostałam oszukana na tym portalu przez osobę sprzedającą rzeczy dla dzieci.Zgłosiłam na Policję i znaleźli ją.Okazało się, że pani ta oszukała już setki osób,miała kilka spraw w różnych miastach i dalej sprzedaje.Pozdrawiam.
8869
#MamaZuzi nieaktywny
4 października 2012r. o 10:45
~Ja napisał(a): Cześć.Ja też zostałam oszukana na tym portalu przez osobę sprzedającą rzeczy dla dzieci.Zgłosiłam na Policję i znaleźli ją.Okazało się, że pani ta oszukała już setki osób,miała kilka spraw w różnych miastach i dalej sprzedaje.Pozdrawiam.

a czy odzyskala Pani pieniazki?
~ja... niezalogowany
4 października 2012r. o 18:53
prawdopodobnie tak sie nie nazywa jak oszust to i dane pewnie nieprawdziwe podał :| ale życzę powodzenia w sprawie
3004
#masi nieaktywny
4 października 2012r. o 19:19
MamaZuzi napisał(a): Witam, mam problem- oczywiscie przez swoja wlasna naiwnosc...;/ Tydzien temu kupilam wozek dla córci, ogloszenie znajdowalo sie na Tablica.pl. Przelalam Panu pieniadze na konto(!!!), i do tej pory ani wozka, ani zwrotu pieniedzy. Pan nie odpisuje na moje emaile, usunal konto z serwisu...;/ Czy jest jakas szansa, ze uda mi sie odzyskac kase..?

Nie ma...

Już tłumaczę na moim przykładzie bo jakiś "mądry" inaczej moderator usunął mój wcześniejszy wpis.

X lat temu kupiłem rzecz na allegro za 700zł.
Sprawa została zgłoszona na Policji.
Po jakimś roku złapali gościa.
Ja oczywiście o wszystkim już zapomniałem.
Dostałem wezwanie na rozprawę aż w Krakowie.
Musiałem się niestety zjawić jako świadek.
Pieniędzy nie otrzymałem do tej pory, gość dostał zawiasy i śmiał się w twarz.
Moim zdaniem trzeba bardzo uważać na oszustów bo szkoda własnego czasu, pieniędzy na dojazdy związane z rosprawami tylko po to aby powiedzieć przed sądem jak się nazywamy i jaki był przebieg całej akcji.
To tyle z mojej strony.

Pozdrawiam :)

Dopisane 04.10.2012r. o godz. 19:19:

rozprawami*, sorry ale literówka :(

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!