Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pijany Biskup

~Jeżo fanka niezalogowany
24 października 2012r. o 22:04
Parenti, chyba księżulem jesteś ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 października 2012r. o 22:08
~zacofany moher napisał(a):
Nie wydaje mi się, by na tym tle była jakaś wielka różnica. No, ale jeśli Wy macie bezpośrednie doświadczenia.

Racja nie ma zadnej roznicy, wszyscy ksieza dostaja podobne wyroki

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121003/STARGARD/121009898
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,85994,9301147,Ksiadz_skazany_za_jazde_po_pijanemu_i_zniewazenie.html
http://www.gadu-gadu.pl/ksiadz-skazany-za-jazde-po-pijanemu
~emeryt niezalogowany
24 października 2012r. o 22:13
-parenti i masz odpowiedz .wyszło prawo Kalego. ;(
4254
#parenti nieaktywny
24 października 2012r. o 22:28
Praw wyszlo, ale to nie jest prawo Kalego
~emeryt niezalogowany
24 października 2012r. o 23:15
parenti jeżeli nie łapiesz aluzji to Twój problem.
4254
#parenti nieaktywny
24 października 2012r. o 23:46
Ty masz problem z aluzjami, albo mylisz z zaluzjami.
4469
#Patrzalski nieaktywny
25 października 2012r. o 0:42
parenti napisał(a): Ty masz problem z aluzjami, albo mylisz z zaluzjami.

Żaluzje kojarzą mi się raczej z ograniczonym widzeniem niż myśleniem :]
Ktoś kto ma otwarty umysł i widzi co się dzieje ,jest w stanie w łatwy sposób wytłumaczyć sobie ,a może i innym ? Na czym polega całe to zamieszanie :D To ,że ludzie jeżdżą po pijaku to fakt smutny ,ale niestety ,to jest fakt. To ,że na takiej eskapadzie przyłapano biskupa, to łakomy kąsek dla gazet,tv, i reszty mediów.
Osobiście nie pochwalam jazdy pod wpływem ,co nie znaczy ,że nigdy mi się nie przytrafiło :/ Ale jeśli chodzi o ponoszenie ewentualnych skutków ,takiego przestępstwa (inaczej nazwać tego nie można) jestem za karaniem wszystkich jednakowo.Bądźmy konsekwentni . Skoro Patrzalski walnie dzwona po pijaku i dostanie wysoką grzywnę i zawiasy ,to niech tak samo będzie ukarany minister,poseł,biskup ,a nawet premier ;p skoro nie chciało mu się skorzystać z usług szofera, tylko sam siadł za kółkiem.

ps. nie mam zawiasów i nigdy nie odebrano mi prawa jazdy za nic :)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
25 października 2012r. o 8:52
parenti napisał(a): No i cisza. Ani Wujek, ani emeryt, ani inni majacy inne doswiadczenia nie potrafia sie wypowiedziec. Zamilkli wobec faktow.

Cisz gdyż czas był już na mój sen.
Drogi Parenti, dyskusja z Tobą jest bezprzedmiotowa ale odpowiem ze względu na Mohera gdyż lubię sobie z nim czasem rzeczowo pogadać.

W Waszych wypowiedziach zaskakuje mnie i jest dla mnie niezrozumiała bezwarunkowa, ślepa obrona pospolitego przestępcy, "wariata i bandyty drogowego"... Jednocześnie mówicie że biskup to zwyczajny człowiek, więc dlaczego nie odpowie jak zwyczajny człowiek?

Skoro nie widzicie różnicy w "karze" typu "prace publiczne" dla biskupa a więzieniem dla szarego ludka, choćby kilkumiesięcznym lub "w zawiasach", to macie jakiś problem z właściwym postrzeganiem sprawiedliwości - trudno. Moher podał przykłady gdzie więzienie spotkało szarego pijaczka za samo prowadzenie na bani. Nikt nie ucierpiał (choć mógł!) - nawet latarnia. Nadmienię jeszcze że zawartość alkoholu biskup miał ponad dwukrotnie większą niż ci bandyci z przytoczonych przez Mohera wątków...

Zapytam więc Was tak:
Czy gdyby Policjant jechał na takiej bani i wyrżnął w latarnię a potem przeprosił i ukorzył się a potem oddał do dyspozycji CSI Miami, czy też bylibyście tak pobłażliwi względem niego? Czy chcielibyście żeby nadal pełnił służbę i był np. Waszym dzielnicowym? Śmiem wątpić. Podobnie jak i ja żądalibyście dla niego kary surowszej niż dla zwykłego zjadacza chleba gdyż taki ma świecić przykładem! Czyż nie? To dlaczego tak bronicie księdza-przestępcy? Tylko dlatego że jest księdzem? Przecież macie oprócz wiary także rozumy, nie wątpię.

Pytanie teraz jeszcze takie - jakiego rodzaju będą to prace publiczne? Kara powinna być dotkliwa i nieuchronna więc pan Jarecki dostanie może takie prace jak któraś to znana piosenkarka czy aktorka amerykańska - np. 50 godzin sprzątania szaletów miejskich lub 160 godzin sprzątania parku jak Snoop Dogg...

Wątpię i pozdrawiam.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.