Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Marsz Niepodległości- wyjazd do Warszawy

2900
#falco nieaktywny
31 października 2012r. o 11:04
do POLAND który swoją ,,polskość ,, w ten właśnie sposób chyba prawdziwie określił :)
i tu ponownie przejawi się to że nie jestem ,,prawdziwym polakiem,, bo nie cierpię piwa :D
nigdzie nie napisałem że maszerujących uważam za idiotów a to że podchodzę do tego marszu krytykancko to fakt...zostanę w domu bo wszelkie manify a to za aborcją ,a to za in vitro ,a to że jestem gejem a to że jestem frajerem mnie nie bawią :P
parady z chorągiewkami i transparentami odeszły w przeszłość ale niektórym nadal marzy się w nowym wydaniu powrót do starego coś typu ,,naród z PIS-em
zapytam więc tylko -jaka to niepodległość Wam ,maszerującym się marzy?...przecież zawsze znajdziecie sobie wroga ,jeśli nie za granicą wschodnią czy zachodnią to znajdziecie go tutaj we własnym kraju :>
sami dokonujecie kolejnego ,,rozbioru ,,Polski a pózniej podnosicie wrzask że ktoś ma dosyć waszych gierek ...
pozwalacie kierować sobą bandzie gnojków chcących tylko władzy więc ...na zdrowie :D
i tak jak napisałem wcześniej-maszerujcie sobie w tym marszu niepodległości pod szyldem ,,żadamy prawdy o Smoleńsku,, tylko co ma jedno do drugiego?
załóżmy-udowodnicie Rosji że to był zamach z ich inspiracji...i co ?
prezes wypowie wojnę Moskalom?...powodzenia :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Panna na tyldzie niezalogowany
31 października 2012r. o 11:15
falco napisał(a): ... ,,żadamy prawdy o Smoleńsku,, tylko co ma jedno do drugiego?
załóżmy-udowodnicie Rosji że to był zamach z ich inspiracji...i co ?
prezes wypowie wojnę Moskalom?...powodzenia :D

Na świat trzeba patrzeć trochę szerzej Falco. Smoleńsk , to morderstwo , ale nie rosyjskie , tylko nasze , Polskie . Po owocach ich poznacie , kto jest politycznym benificjentem
" katastrofy " i robi w tym kraju , co mu się żywnie podoba ? W majestacie prawa oczywiście :) No kto ? Miłego dnia :)
2900
#falco nieaktywny
31 października 2012r. o 11:31
domyślam się że to wina Tuska...ok
powiesić dziada ;)
a na wodza narodu wezmy jedynie słusznego prezesa który tylko z dobroci serca,aby ulżyć narodowi po dojściu do władzy ,tak do niej dąży...
co nam obieca ?...kolejne miliony mieszkań?
zniesienie ustawy o wieku emerytalnym?
podwyżki dla emerytów?kolejną ,,reformę zdrowia,,?
co jeszcze?...pieprzenie bzdur o kryzysie ,o aborcji ,powoływanie kolejnej komisji Millera-bis to jest właśnie podobna smoleńskiej ,,mgła,, mająca tylko jeden cel ...
to właśnie Polsce jest potrzebny ktoś taki jak Putin
chodzi mi o człowieka który krótko za mordę wezmie największych krzykaczy i któremu nikt nie ,,podskoczy,, nawet kosztem zarzutu duszenia demokracji bo przecież nie można zdusić tego co nie istnieje w tym kraju...

31 października 2012r. o 11:40
Też myślę , że przydałby się ktoś taki , tyle tylko , że nic takiego się nie stanie . Władcy tej planety nie mogą sobie na to pozwolić i przez takie marionetki , jak Słońce Peru dalej będą czarować społeczeństwa. Myślę , że marsz naszych Kolegów i Koleżanek w Warszawie będzie kolejnym dowodem na to , że ludzkość się budzi. Osobiście uważam , że jeszcze lepszą formą protestu będzie nieuczestnictwo w kolejnym cyrku zwanym wolnymi wyborami , ale każde światełko w tunelu prowadzące do celu jest dobre . Nie uważasz Falco ? :)
Nawiasem , jaki jest cel ? :)
2900
#falco nieaktywny
31 października 2012r. o 11:50
byłem uczestnikiem ,,wyborów,,kiedy pierwszą kadencję wygrał Kwaśniewski i cieszyło mnie że właśnie na niego oddałem głos...kiedy startował do drugiej już coś mnie nie przekonało i zostałem w domu...dzisiaj wiem że sie nie myliłem i wówczas obiecałem sobie że do końca moich dni nie będę uczestniczył w takich ,,imprezkach,,
dlaczego?...bo nie widzę w tym kraju nikogo kto nim tak naprawdę się interesuje i słowa przysięgi ,,że zrobię wszystko dla dobra kraju i jego obywateli,, to słowa puste ,nie mające żadnego przełożenia w to co pózniej robią...

31 października 2012r. o 12:05
falco napisał(a): byłem uczestnikiem ,,wyborów,,kiedy pierwszą kadencję wygrał Kwaśniewski i cieszyło mnie że właśnie na niego oddałem głos...kiedy startował do drugiej już coś mnie nie przekonało i zostałem w domu...dzisiaj wiem że sie nie myliłem i wówczas obiecałem sobie że do końca moich dni nie będę uczestniczył w takich ,,imprezkach,,
dlaczego?...bo nie widzę w tym kraju nikogo kto nim tak naprawdę się interesuje i słowa przysięgi ,,że zrobię wszystko dla dobra kraju i jego obywateli,, to słowa puste ,nie mające żadnego przełożenia w to co pózniej robią...

Mam tak samo , to nie jest aspołeczna choroba , tylko doświadczenie ... po owocach rozpoznajemy :)
Szkoda mi Szmajdzińskiego , zamordowanego w Smoleńsku , wtedy , kiedy po raz ostatni głosowałem ( na Niego właśnie ) wierzyłem jeszcze ( być może głupio ) w demokrację. Dziś już nie mam złudzeń ... protest , to jeden z ostatnich szańców obrony przed międzynarodowym korporacjonizmem. Bądź tak uprzejmy więc i nie zniechęcaj ludzi do walki o lepsze życie. Niech idą pod sztandarami , z którymi się utożsamiają i uważają na krętaczy , którzy z całą pewnością będą chcieli ugrać coś na tym proteście. Miłego dnia , spadam :)
2900
#falco nieaktywny
31 października 2012r. o 12:34
nawzajem -życzę spokoju :)

~ niezalogowany
31 października 2012r. o 14:58
falco napisał(a): zostanę w domu bo wszelkie manify a to za aborcją ,a to za in vitro ,a to że jestem gejem a to że jestem frajerem mnie nie bawią :P

Nie piszemy w tym przypadku o manifach za aborcją czy przeciw.
Piszemy o marszu NIEPODLEGŁOŚCI organizowany w Święto Narodowe polaków. Przyporządkowywanie tego marszu do jakiejkolwiek partii politycznej jest wielkim nieporozumieniem i świadczy o tym, iż przeciwnicy są bardzo słabymi obserwatorami tego co się w Polsce dzieje- dlatego iż idą tam przeróżne grupy społeczne. Ponad to, organizują to apolityczne organizacje. Odnośnie wspomnianego piwka oraz krytyki- nie zrozumiałeś tego co chciałem do ciebie napisać. Przytaczając taki opis chodziło mi przede wszystkim o zwrócenie uwagi iż siedzieć i krytykować każdy może- a krytyka tych aktywnych (w tym przypadku ludzi chcących uczestniczyć w marszu) jest podbudowana chęcią usprawiedliwienia swojej postawy. Ale zwróć uwagę na jeden szczegół- siedząc, czekając i krytykując nikt jeszcze nic nie zrobił dla tego kraju. Gdyby Dmowski, Piłsudski, Paderewski, Witos siedzieliby i biadolili jak ty- to żadnej Polski nie byłoby przez choć te 20 lat- i nie chodzi mi o zrównywanie sytuacji, ale o mechanizm. Natomiast społeczeństwa obywatelskiego w Polsce przez długi czas nie było- taki efekt po PRL- ale czy będzie się to zmieniać, zależy od takich ludzi jak my.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo