Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Straż miejska do likwidacji?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
20 grudnia 2012r. o 13:21
Budżet Bolesławca w przedziale " Zamówienie publiczne i inwestycje miejskie " zawiera zakup kamer monitoringu .W tym jedną mobilną .Pozwoliłem sobie odnieść się do tego tematu.

Instalacja rozbudowanego monitoringu to jeden z bardzo trafnych pomysłów Prezydenta Bolesławca.Gdyby wraz z rozwojem tego projektu zlikwidować Straż Miejską a kompetencje wraz ze sprzętem przekazać policji wartość pomysłu nabrała by znaczenia .Takie idee należy ze wszech miar popierać.Monitoring nie choruje , nie chce podwyżki , nie leniuchuje , nie przeszkadza mu żadna pogoda , nie idzie na urlop nie potrzebuje auta ani munduru i raz zainstalowany wymaga jedynie konserwacji.Ten pomysł przyniesie same korzyści zarówno dla kasy miasta jak i dla bezpieczeństwa Bolesławian.

Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:37 - powód: korekta po zgłoszeniu (sentinel)

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~j.j. niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 13:35
Osoby, które obsługują monitoring mogą zachorować, chcieć podwyżki, mogą też mieć lenia i potrzebę nowego munduru, butów itp Policja i tak ma sporo swoich obowiązków, a do tego ma uganiać się za bezpańskimi psami, gonić osoby nadużywające alkohol po parkach? Kiedyś połowa ławek była zajęta przez ,,pijaków,, a teraz jest to widok bardzo rzadko spotykany. Mi osobiście straż miejska nic złego nie zrobiła, nie dostałam mandatu za złe parkowanie, albo jakiegoś innego upomnienia, a po po prstu dostrzegam zmiany jakie nastąpiły i tyle. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i takie jest moje.

Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:41 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~Sławomir K. niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 14:05
Mieszkam naprzeciw straży i wiem ze powinna pozostać.
Ludzie wsciekają sie na mandaty i dlatego to oni chcą likwidacji
Skoro nie umieją dostosować sie do życia w tworze takim jak miasto.
Mandaty dostają nie ci którzy dososowali sie do współzycia w społeczenstwie.
Pozatym to oni dbają o to aby wasze pociechy bezpiecznie dotarły do szkół
Stoją wokół szkół i pilnują aby wasze dzieci były bezpieczne.
A tego nie wyliczycie w walucie Sam mam 3 dzieci i kiedy dzieci odprowadzam do szkoły to oni stoją na mrozie w deszczu i w upale. Kierowcy wsciekają sie na mandaty ale kto przy zdrowych zmysłach zatrzymuje sie na srodku skrzyżowania lub wjeżdza pod zakaz aby wysadzić dziecko nie mówiąc o bezpieczenstwie dziecka.
Po likwidacji SM kolej przyjdzie na lincz policji bo mandaty itd istne błędne koło
Nie zgadzam sie z tym. Sam dostałem mandat z własnej winy ale to nie powód aby wieszac na nich psy. Wiec opamiętajcie sie bo szlag mnie trafia widząc pijaczków na klatkach i pod sklepami i wulgarnosć ludzi bez klasy.to własnie oni chcą likwidacji bo upodobali sobie anarchie i brak zasad /
~Kriss niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 15:11
Nigdy nie dostalem mandatu od SM za złe parkowanie czy jakiekolwiek inne wykroczenie ale jestem gorącym zwolennikiem likwidacji tej śmiesznej formacji. Jak to wytłumaczyć?
SM zlikwidować, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na bolesławiecki szpital. Wtedy można będzie mówić o rozsądnym wydawaniu pieniędzy w tym mieście...

Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:42 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~bodek niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 15:31
To kiedy w końcu zlikwidują tą Straż Miejską bo jestem za ;)
~Sonsiad niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 16:28
~Sławomir K. napisał(a): Mieszkam naprzeciw straży i wiem ze powinna pozostać.
Ludzie wsciekają sie na mandaty i dlatego to oni chcą likwidacji
Skoro nie umieją dostosować sie do życia w tworze takim jak miasto.
Mandaty dostają nie ci którzy dososowali sie do współzycia w społeczenstwie.
Pozatym to oni dbają o to aby wasze pociechy bezpiecznie dotarły do szkół
Stoją wokół szkół i pilnują aby wasze dzieci były bezpieczne.
A tego nie wyliczycie w walucie Sam mam 3 dzieci i kiedy dzieci odprowadzam do szkoły to oni stoją na mrozie w deszczu i w upale. Kierowcy wsciekają sie na mandaty ale kto przy zdrowych zmysłach zatrzymuje sie na srodku skrzyżowania lub wjeżdza pod zakaz aby wysadzić dziecko nie mówiąc o bezpieczenstwie dziecka.
Po likwidacji SM kolej przyjdzie na lincz policji bo mandaty itd istne błędne koło
Nie zgadzam sie z tym. Sam dostałem mandat z własnej winy ale to nie powód aby wieszac na nich psy. Wiec opamiętajcie sie bo szlag mnie trafia widząc pijaczków na klatkach i pod sklepami i wulgarnosć ludzi bez klasy.to własnie oni chcą likwidacji bo upodobali sobie anarchie i brak zasad /

Sonsiedzie nie pitol gupot .Jak ich zlikwidujom to wiencej wygarniesz z MOPSU.
Szlag to cie trafi jak pozabierajom ci wszystkie fanty.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
20 grudnia 2012r. o 19:38
~j.j. napisał(a): Osoby, które obsługują monitoring mogą zachorować, chcieć podwyżki, mogą też mieć lenia i potrzebę nowego munduru, butów itp Policja i tak ma sporo swoich obowiązków, a do tego ma uganiać się za bezpańskimi psami, gonić osoby nadużywające alkohol po parkach? Kiedyś połowa ławek była zajęta przez ,,pijaków,, a teraz jest to widok bardzo rzadko spotykany. Mi osobiście straż miejska nic złego nie zrobiła, nie dostałam mandatu za złe parkowanie, albo jakiegoś innego upomnienia, a po po prstu dostrzegam zmiany jakie nastąpiły i tyle. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i takie jest moje. Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:41 - powód: korekta cytowania (sentinel)
>

Problem bezdomności zwierząt oraz niekontrolowanego ich rozmnażania można rozwinąć.Przy użyciu tych samych pieniędzy , które teraz wydatkowane są na Straż Miejską można mieć i monitoring i sterylizację zwierząt.Zresztą ten problem można było dawno rozwiązać .Podpowiem jak.
Rada Miasta powinna wydać ustawę o obowiązkowym czipowaniu zwierząt.Następnie każdy właściciel , którego zwierzę jest wysterylizowane powinien zostać zwolniony z podatku od posiadania psa.Wszystkie bezpańskie zwierzęta powinno się wyłapywać i sterylizować .Kiedyś specjalizował się tym tzw hycel .Wszelkie rozwiązania muszą być skuteczne i nie nosić znamion trwałego sposobu na zarabianie przez administrację.Urzędnicy zatrudnieni przez społeczeństwo pobierają wypłaty za wykonywanie określonych zadań.Jak do tej pory potrafią jedynie gmatwać prawo i w nieskończoność powielać stanowiska.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 20:20
Straz powinna zostac rozwiązana.
Podliczcie wszystkie za i przeciw i bilans wyjdzie oczywisty.
Miasta nie stac na taki wydatek a od wlepiania mandatów pijaczkom są już w miescie inne krawężniki i juz biorą za to pieniadze.
Sory za brutalnosc ale taka jest prawda .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo