~j.j. napisał(a): Osoby, które obsługują monitoring mogą zachorować, chcieć podwyżki, mogą też mieć lenia i potrzebę nowego munduru, butów itp Policja i tak ma sporo swoich obowiązków, a do tego ma uganiać się za bezpańskimi psami, gonić osoby nadużywające alkohol po parkach? Kiedyś połowa ławek była zajęta przez ,,pijaków,, a teraz jest to widok bardzo rzadko spotykany. Mi osobiście straż miejska nic złego nie zrobiła, nie dostałam mandatu za złe parkowanie, albo jakiegoś innego upomnienia, a po po prstu dostrzegam zmiany jakie nastąpiły i tyle. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i takie jest moje. Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:41 - powód: korekta cytowania (sentinel)
>
Problem bezdomności zwierząt oraz niekontrolowanego ich rozmnażania można rozwinąć.Przy użyciu tych samych pieniędzy , które teraz wydatkowane są na Straż Miejską można mieć i monitoring i sterylizację zwierząt.Zresztą ten problem można było dawno rozwiązać .Podpowiem jak.
Rada Miasta powinna wydać ustawę o obowiązkowym czipowaniu zwierząt.Następnie każdy właściciel , którego zwierzę jest wysterylizowane powinien zostać zwolniony z podatku od posiadania psa.Wszystkie bezpańskie zwierzęta powinno się wyłapywać i sterylizować .Kiedyś specjalizował się tym tzw hycel .Wszelkie rozwiązania muszą być skuteczne i nie nosić znamion trwałego sposobu na zarabianie przez administrację.Urzędnicy zatrudnieni przez społeczeństwo pobierają wypłaty za wykonywanie określonych zadań.Jak do tej pory potrafią jedynie gmatwać prawo i w nieskończoność powielać stanowiska.