Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Straż miejska do likwidacji?
2900
#falco nieaktywny
23 grudnia 2012r. o 15:07
:D
szybciej zejdzie do ,,podziemia,,
nawet nie chce mi się komentować tej paplaniny Przemysława ale czytam to co pisze bo to w miarę niezła zabawa...
...zaraz znowu mi napisze że jestem ,,na garnuszku,, Romana... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
23 grudnia 2012r. o 15:11
No ale pomysł niekarania za picie alkoholu w miejscach publicznych jest dobry, nie sądzisz?

<i>
~ niezalogowany
23 grudnia 2012r. o 15:15
skorn napisał(a): No ale pomysł niekarania za picie alkoholu w miejscach publicznych jest dobry, nie sądzisz?

Nie sądzę, ludzie mają ochotę na spacery z dziećmi i jakoś nie widzi mi się aby taki Przemysław stał na mojej drodze z butelką piwa, czy wina, bez przesady.
Jeszcze trzeba umieć wypić.
Masz do tego włąsny dom, działkę bądź lokale...
Jeszcze źle ?
2900
#falco nieaktywny
23 grudnia 2012r. o 15:26
oczywiście że tak :)
jest to niepoważny ,restrykcyjny przepis który nawet mnie dziwi ,mnie dlatego że nie piję piwa i jest mi to obojętne, ale w niczym nie przeszkadzałby mi ktoś kto siedząc w środku Rynku pijąc sobie piwko z puszeczki...
nie znoszę tylko ludzi którzy nie potrafią pić z umiarem i takiego ,,kiwaczka,, siedzącego na ławce skłonny byłbym nawet karać...
jest to jeden z bzdurnych nakazów ,zakazów tak jak gdzieś niedawno przeczytałem że pusty lokal w jakimś mieście chciano wynająć i otworzyć ,,sexszopik,, no i niestety...nie dało rady bo lokal ten był oddalony od kościoła tylko o 130 metrów... :D
absurd?...nie-rzeczywistość po polsku :D

Dopisane 23.12.2012r. o godz. 15:26:

...do spacerującego z dzieckiem ;)
omijaj zatem rynek latem bo jak sie domyślam ci pijący piwo w ,,ogródkach,, też są dla Ciebie i dziecka zagrożeniem w postaci popadnięcia w alkoholizm... ;)

211
skorn
23 grudnia 2012r. o 15:26
Jedni maja ochote na specery z dziećmi, inni z piwem. To że ktoś chce móc wypic piwo w miejscu publicznym nie czyni z niego zarzyganej głośno zachowującej się świni. A jesli juz do takiej sytuacji dochodzi, jest to powód do interwencji straży miejskiej, ewentualnie policji.

<i>
9879
#panda nieaktywny
23 grudnia 2012r. o 15:38
skorn napisał(a): Jedni maja ochote na specery z dziećmi, inni z piwem. To że ktoś chce móc wypic piwo w miejscu publicznym nie czyni z niego zarzyganej głośno zachowującej się świni. A jesli juz do takiej sytuacji dochodzi, jest to powód do interwencji straży miejskiej, ewentualnie policji.

Tak, dokładnie! Bo nie jest problemem picie piwa z puszki na ławeczce. Problemem są ludzie, którzy nie znają umiaru, i mają sklonności do awantur. Przez takich awanturników zwykły obywatel nie może sobie piwka wysączyć na laweczce! Z drugiej strony, jak się ma ten przepis do piwnych ogródków latem? to kolejny absurd prawny :)
2900
#falco nieaktywny
23 grudnia 2012r. o 16:24
tak jak to co za chwilę będę robił czyli...
będę zabijał karpie... :D
jak to zrobić HUMANITARNIE? ;)
ZARAZ ODEZWĄ SIE OBROŃCY PRAW KARPI :D znikam bo zaraz mnie zaczną ,,namierzać,, :P
to sie bardziej nadaje do innego tematu czyli cos o absurdach :D

~do p1954 niezalogowany
23 grudnia 2012r. o 17:58
jeżeli to mo być karp koszerny to pytaj p1954 lub novaka a jak po staropolsku to humanitarnie stuknij go tłuczkiem między oczy.
Wracając do straży miejskiej to znam człowieka któremu strażnicy bardzo pomogli może nawet uratowali życie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza