Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Sprawdzamy, czy płacisz abonament ?

2924
#Anonim2924 nieaktywny
12 stycznia 2013r. o 19:40
~ napisał(a): Telewizja cyfrowa pozwala już na kontrolę użytkownika. Teraz bez wchodzenia do domu już będą wiedzieć kto ma telewizor. Kupujcie anteny naziemnej telewizji cyfrowej.
Na pewno zapłacicie, nie bójcie.

Chciałbym zwrócić uwagę że anteny, nawet do TV cyfrowej naziemnej sygnał odbierają a nie nadają więc "nie boję", poza tym mam satelitarną.

No oczywiście jako elektronik muszę pprzyznać że tor wzmacniaczy odbiornika z heterodynami (generatorami) itd jest w pewnym sensie "przeźroczysty" w dwie strony, więc antena może "coś tam" emitować delikatnie, ale dokładnie tyle samo jak w Tv analogowej a jakoś do tej pory nie wykrywali telewizorów zdalnie...

Dopisane 12.01.2013r. o godz. 19:40:

Jeśli nawet by w jakiś sposób wykrywali to podobnie jak Pietrek1 stawiający na Froda, ja stawiam na mojego "wilka" Benego, waży tak z 50 kg i biega szybko, bardzo szybko a mocy ma tyle że płot w kojcu z grubej siatki rozebrał mi już z 5x (tnąc przy tym siatkę zębami jak nożycami) a za każdym razem zajęło mu to mniej niż 5 minut...

Także zapraszam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 19:44
Każda antena na dachu to informacja o użytkowaniu telewizora lub radia. To że nie sprawdzali do tej pory to nie znaczy że nie mogą zacząć tego robić.
Jeżeli listonosz się nie wywiąże to sprzęt elektroniczny to zrobi za niego.
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 19:44
Właśnie tak powinno być Ja płacę Cyfrze a oni powinni odprowadzać część pieniędzy dla TVP a nie straszyć kontrolami i grzywnymi z kapelusza wziętymi,Ktoś napisał że kara może być naliczona od daty zakupu telewizora a jeśli ktoś kupi stary odbiornik na bazarze to jak udowodni że ma go od kilku dni.
~pietrek1 niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 19:48
~ napisał(a): Każda antena na dachu to informacja o użytkowaniu telewizora lub radia. To że nie sprawdzali do tej pory to nie znaczy że nie mogą zacząć tego robić.
Jeżeli listonosz się nie wywiąże to sprzęt elektroniczny to zrobi za niego.

ale jaka informacja?? A może ja mam kaprys kupić sobie antenę i powiesić na ścianie, dla samego wiszenia, a telewizora w domu nie mam??
To wszystko to moim zdaniem jedna ściema. takie straszenie ludzi. I to chyba dość skuteczne, bo gdzieś ostatnio słyszałem, że dośc mocno wzrosły w tym roku wpływy z abonamentu.
9984
#gover nieaktywny
12 stycznia 2013r. o 19:50
WujekDobrraRada napisał(a): Acha, chętnie zapłacę abonament RTV pod warunkiem że nie ujrzę na żadnym kanale TVP ani jednej nawet najmniejszej reklamy. Żyjemy albo z abonamentu jako telewizja publiczna albo z reklam jak komercyjne które, jak wiemy, żyją z nich dobrze. Cóż nie zatrudniają 300 dyrektorów i 50 wiceprezesów którym przy każdej zmianie przy politycznym korycie trzeba wypłacać sowite odprawy... Ja sponsorować tego nie będę...

Poza tym chciałbym regularnie, w niedzielę rano oglądać transmisje z meczetu lub synagogi, od Buddystów lub od Zielonoświątkowców... A raz na dwa tygodnie z uroczystości "niedzielne" od Świadków Jechowy, nie tylko z bazyliki w Warszawie - w ramach płaconego abonamentu RTV oczywiście!

Rowniez zaplace, jesli dwa razy w ciagu tygodnia bede mogl ogladac "Bola i Lolka", "Rumcajsa" , trzy filmy przygodowe, dwa historyczne, oraz transmisje z posiedzenia z posiedzenia zarzadu PIS i PO.
~Już nie PO niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 19:55
To jest Wina Tuska jak dochodził do władzy to nawoływał do niepłacenia abonamentu a teraz za jego zgodą nękają biedny naród.Tak sam jest z radarami.
~pietrek1 niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 19:56
Kowalczyk dzisiaj druga w Libercu - wina Tuska :D
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 20:01
~pietrek1 napisał(a):

ale jaka informacja??

Już od dawna w rachunku za mieszkanie płaci się za posiadanie anteny na dachu (lub gdzieś). Ci co nie mają anteny jakoś się obronią a ci co mają już nie.
Wystarczy teraz po przejściu na cyfryzację zarządzić sprawdzanie budynków i oczyszczanie z nieaktywnych anten (dla bezpieczeństwa :D).
Każdy będzie musiał zadeklarować czy ma aktywną antenę lub czy nieaktywną. Nieaktywną będzie musiał ściągnąć a jeżeli zadeklaruje aktywną to znaczy że ma TV lub radio.
Jak będzie kontrol TBSu lub MZGMu, a pewnie z braku kasy będzie, to za antenę bez rejestracji dowalą karę.
Jak Polacken się na to zapatrują?? :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!