Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dyskusje światopoglądowe

8375
#GosiaG nieaktywny
5 października 2013r. o 15:54
~Iza napisał(a):
Nie wiem, czym jest męski punkt widzenia... Z kobiecego z grubsza wygląda to tak: aby mężczyźni pozostali męscy, a kobiety kobiece, bo inaczej mamy zniewieściałych facetów i babochłopy.

''The perfect Savior said: "Son of Man consented with Sophia, his consort, and revealed a great androgynous light. His male name is designated 'Savior, Begetter of All Things'. His female name is designated 'All-Begettress Sophia'. Some call her 'Pistis'.''

The Sophia of Jesus Christ-The Nag Hammadi Library

Rzekł im Szymon Piotr: "Niech Mariham odejdzie od nas. Kobiety nie są godne życia".
Rzekł Jezus: "Oto poprowadzę ją, aby uczynić ją mężczyzną, aby stała się sama duchem żywym, podobnym do was, mężczyzn.
Każda kobieta, która uczyni siebie mężczyzną, wejdzie do królestwa niebios".

Gnostycka Ew.Tomasza (Pl)114

;)
W pełni się z tym zgadzam

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
5 października 2013r. o 18:19
kobieta na chłopa ?
a odwrotnie?...tak jak ta (ten)od Palikota?

też ,,do nieba,,? :|
jeśli tak to w czym kościółkowi widzą problem? :D
zresztą jak do pewnych spraw podchodzą widać po księżulku Gilu ;)
biedaczkowi ktoś ,,podrzucił,, pliki z nieprzyzwoitymi treściami...tylko współczuć...hehehe

"bierz życie z każdym oddechem..."
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
5 października 2013r. o 21:24
Pannazdzieckiem napisał(a): Wujku S.Zło :) [...] [b]Grawitacja bywa relatywistyczna[/b], jak moralność, co udowodnili ... niby ... Egipcjanie budując piramidy na dnie Pacyfiku.

Ojojoj... o grawitacji raczej nie mozemy mówić w kontekście relatywistycznym. Chyba, że czegoś nie wiem, ale wtedy oczywiście chętnie poszerzyłbym WIEDZĘ.

A o co chodzi z Egipcjanami i piramidami na dnie oceanu, bo chyba nie było mnie wtedy w szkole? ;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 października 2013r. o 23:56
WujekSamoZlo napisał(a):

A o co chodzi z Egipcjanami i piramidami na dnie oceanu, bo chyba nie było mnie wtedy w szkole? ;)

Lata temu, Anglicy, ... z Bożej łaski, Imperium Brytyjskie , zwane inaczej , rzłopasami, żłopasami ( niech mnie który polonista poprawi ) herbaty skradzionej w Indiach, wydumali sobie , że piramidy zbudowali Egipcjanie . Noblowskie nagrody sobie z tego tytułu po przyznawali. Autorytety nałukowe , jak imć Pan hrabia ... prof. Gwiazdowski , i reszta tej całej bandy oszustów , przez lata próbowali tłumaczyć ... jak Egipcjanie zbudowali piramidę Cheopsa ?

Piramida Cheopsa , Drogi Zły :) ma odchylenie od pionu ... sześć milimetrów , dla porównania , zburzone przez banksterów wierze WTC , odchylały się od pionu na jakieś osiem metrów. Ci , którzy tworzyli tę nieszczęśliwą cywilizację , operowali antygrawitacją ... ale tego na lekcjach historii , oczywiście nie uczą. Wiedzę trzeba zdobyć samemu ... powodzenia Ci życzę w zdobywaniu wiedzy, Wujku SZ :*

Dobranoc Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
6 października 2013r. o 10:17
Jak dla mnie piszesz bardzo niejasno, nie wiem, cos sugerujesz, ale nie piszesz do końca.
:/
4335
6 października 2013r. o 11:00
WujekSamoZlo napisał(a): Jak dla mnie piszesz bardzo niejasno, nie wiem, cos sugerujesz, ale nie piszesz do końca.
:/

Ponieważ mamy dzisiaj niedzielę , dzień wolny od pracy , to zamiast oglądać taniec z Idolami , to sobie pooglądaj Wujku SZy :)

Mówię , że większość różnej maści "autorytetów" mija się z prawdą ... delikatnie rzecz ujmując , żeby nie powiedzieć kłamie , dla sławy i pieniędzy. Haramein nie dostanie Nagrody Nobla, ponieważ Jego teorie burzą ustalony porządek Świata. Ludzie o ciasnych umysłach lubią operować na na pewnikach , unikając czasownika "zastanawiać się "

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
6 października 2013r. o 11:01
Pannazdzieckiem napisał(a): wydumali sobie , że piramidy zbudowali Egipcjanie . jak Egipcjanie zbudowali piramidę Cheopsa ?

Piramida Cheopsa , Drogi Zły :) ma odchylenie od pionu ... sześć milimetrów , dla porównania , zburzone przez banksterów wierze WTC , odchylały się od pionu na jakieś osiem metrów. Ci , którzy tworzyli tę nieszczęśliwą cywilizację , operowali antygrawitacją ...

No faktycznie porównywanie ostrosłupa do prostopadłościanu ma jakikolwiek sens.
Żeś Pannozdzieckiem nie trafił z przykładem.
4335
6 października 2013r. o 11:05
Porównanie jak najbardziej udane , mówimy o osiągnięciach technologicznych , Zmotywowany Kolego :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza