Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
~s niezalogowany
2 kwietnia 2013r. o 22:38
falco napisał(a): przyzwoitością z mojej strony było to że bez problemów zgodziłem się na odstąpienie od umowy nie ze względu na ,,wady ukryte,, tylko na fakt trudności w samych umiejętnościach poruszaniu się takim czyt. zbyt dużym samochodem... :)
porozmawiaj z ludzmi a nie ze mną i przedstaw im fakty a ciekawe co usłyszysz...
proszę nie moderować tego jednego postu bo jak w temacie ,traktuje on o ,,przyzwoitości,,
resztę być może załatwimy na priv jeśli Skorn sobie tego zażyczy... :)

Nie straciłeś, a zyskałeś na odstąpieniu od umowy. Dodatkowo auto miało darmowy przęglad u mechanika w Raciborowicach. Ciekaw jestem, za ile sprzedałeś samochód sąsiadowi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8878
jaro41
3 kwietnia 2013r. o 10:22
TO PRAWDA W IMIĘ PRZYZWOITOŚCI NALEŻY PAMIĘTAĆ ZE SĄ LUDZIE KTÓRZY MOGĄ WIECEJ NIŻ NORMALNY CZŁOWIEK POŻNALEM OSOBE KTÓRA MI POMOGLA [email protected] JESLI CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ NAISZ DO NIEJ ANAPEWNO SIĘ NIE ZAWIEDZIESZ
3688
#Pynchoon nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 10:44
Przemyslaw napisał(a):
Podatek od nieruchomości wzrósł o 42,5 %

Przemysławie, rok temu podatek za grunty miałeś 0,43 zł za 1m, obecnie 0,45 za 1 m, za mieszkania rok temu 0,70 za 1 m, teraz 0,73 zł za 1m, to dla przykładu, zatem żadnej podwyżki o 42,5% nie było.
~zm niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 11:27
(...)

Zmoderowano 03.04.2013 godz.11:33 - powód: (moderator)
5413
#Przemyslaw nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 11:31
Pynchoon napisał(a):
Przemyslaw napisał(a):
Podatek od nieruchomości wzrósł o 42,5 %

Przemysławie, rok temu podatek za grunty miałeś 0,43 zł za 1m, obecnie 0,45 za 1 m, za mieszkania rok temu 0,70 za 1 m, teraz 0,73 zł za 1m, to dla przykładu, zatem żadnej podwyżki o 42,5% nie było.
>

Szanowny Panie Pynchoon mimo że jest Pan w pewnym stopniu moim zdeklarowanym krytykiem jako jednego z niewielu szanuję Pana za dociekliwość i analityczne komentarze .Dlatego też odpowiedź będzie godna Pana poziomu.
Zobowiązanie pieniężne zwane dalej podatkiem od nieruchomości wyliczyłem metodą porównawczą rachunków /decyzji/ za rok 2012[FB.II.3113-1-453/11] i rok 2013 [FB-II.3127.11153.2013]
w roku 2012 była to suma 593 zł gdy dodałem do niej 42,51% wyszła opłata za rok 2013 w wysokości 845 zł.I dokładnie taki rachunek otrzymałem.
To suchy matematyczny fakt .Z rachunkami za wodę postąpiłem analogicznie.
Pozdrawiam Pana i dziękuję za poświęcenie czasu na analizę mego wpisu.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 11:43
I to jest rozumowanie p. M... bo On tak dostał ...
A ja dostałem zwrot za wodę ,za ogrzewanie... czyli ...?
Podatek od nieruchomości praktycznie bez zmian (6 gr.) ..
A może p.M zaczął się częściej myć ? No bo teraz społeczny dziennikarz...i asystent posła... Sam już nie wiem czym tłumaczyć wpisy p. M.
3688
#Pynchoon nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 11:52
Przemyslaw napisał(a):
Szanowny Panie Pynchoon mimo że jest Pan w pewnym stopniu moim zdeklarowanym krytykiem (...)

Przemysławie, nie mylmy kwestii, nie odnoszę się krytycznie do Pana osoby, a jedynie czasem negatywnie oceniam pewne pomysły lub opinie. Przyczyny takiej oceny zawsze staram się przedstawić lub zadaję konkretne pytanie, na które niestety nie uzyskuję najczęściej od Pana konkretnej odpowiedzi.

Przemyslaw napisał(a):
Zobowiązanie pieniężne zwane dalej podatkiem od nieruchomości wyliczyłem metodą porównawczą rachunków /decyzji/ za rok 2012[FB.II.3113-1-453/11] i rok 2013 [FB-II.3127.11153.2013]
w roku 2012 była to suma 593 zł gdy dodałem do niej 42,51% wyszła opłata za rok 2013 w wysokości 845 zł.I dokładnie taki rachunek otrzymałem.

A to zmienia postać rzeczy, ponieważ okazuje się, że nie podatek wzrósł o 42,5%, a jedynie Pana zobowiązania z tego tytułu. Dlaczego tak się stało nie wiem, Pan również o tym nie napisał, natomiast jeśli nie zgadzał się Pan z decyzją, mógł się Pan od niej odwołać do SKO.

Pana wyjaśnienie każe jednak postawić inne pytanie, czy pisząc swój post o drastycznym wzroście podatku od nieruchomości, pisał go Pan rzeczywiście w obronie czy w interesie mieszkańców, których podwyżka w tej wysokości nie dotyczy, czy też reprezentując swoje prywatne interesy, bo Panu podwyższono zobowiązanie podatkowe?
2951
#Anonim2951 nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 11:56
~ napisał(a): A ja dostałem zwrot za wodę ,za ogrzewanie... czyli ...?

A ile osób, w danym okresie rozliczeniowym, korzystało z Twojej wody i Twojego ogrzewania ? : )
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.