Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
5413
#Przemyslaw nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 13:56
W dolnej części decyzji / pisma , rachunku , zobowiązania / wyszczególnione są jego składowe a w podsumowaniu pisze ;

" PODATEK OD NIERUCHOMOŚCI OGÓŁEM 845,00"

To chyba jednoznaczna informacja.Inne Pana uwagi służą aby zminimalizować sens tego co napisałem.Ale cóż Takie Pana prawo.Uważam wyjaśnienie za wyczerpujące .

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 14:08
Mówi cena drewna? ...Las, tartak, drewno...a może i pies?... A pies mu mordę lizał!!!
3688
#Pynchoon nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 14:10
Przemyslaw napisał(a):
To chyba jednoznaczna informacja.Inne Pana uwagi służą aby zminimalizować sens tego co napisałem.Ale cóż Takie Pana prawo.Uważam wyjaśnienie za wyczerpujące .

A ja mogę jedynie stwierdzić, że wprowadzasz mieszkańców w błąd, twierdząc, że podatek od nieruchomości wzrósł o 42,5%. To jest po prostu kłamstwo.

I nie muszę niczego minimalizować, ponieważ wbrew Pańskim twierdzeniom podatek od nieruchomości nie ma związku z ceną drewna. Choć oczywiście może Pan uważać inaczej :-)

A jeżeli faktycznie urząd miasta policzył Panu podatek od nieruchomości za dom lub mieszkanie, biorąc pod uwagę cenę drewna, proszę wrzucić screena decyzji na forum, chętnie pośmieję się z takiego pomysłu urzędnika.
~ niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 14:15
Nie interesują nas twoje podatki, twoje "kobiece" nastroje, kosmiczne propozycje i beznadziejna polityka w twoim wykonaniu. Skoro nie potrafisz sobie poradzić z własnymi problemami to twój problem, nie mieszkańców.
~ niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 15:18
Pynchoon napisał(a): A jeżeli faktycznie urząd miasta policzył Panu podatek od nieruchomości za dom lub mieszkanie, biorąc pod uwagę cenę drewna, proszę wrzucić screena decyzji na forum, chętnie pośmieję się z takiego pomysłu urzędnika.

Pynchoon, przecież widać, że unika odpowiedzi, stara się wprowadzić ludzi w błąd wypisując brednie.
Jakby był w porządku, zrobiłby scan, wrzucił i tyle.
Wtedy byłoby wiadomo dlatego tyle a nie mniej ;)
A tak pisze tu jakieś niestworzone farmazony nie trzymające się kupy.
~ niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 15:26
Ale mamy ubaw z tym Przemkiem. Bez niego życie byłoby bardziej szare a tak chociaż zima nie odchodzi, ale wkoło jest wesoło.
"Komu auto, komu chatę
Komu awansować tatę
Komu nie podawać ręki
Komu słowa do piosenki
Oooooo
Ale wkoło jest wesoło
Człowiek w pracy, małpa w zoo
Puste pole za stodołą
Chłop zaprawia - ale dżez
Jak naprawdę jest - nikt nie wie
Kornik ryje dziurę w drzewie
Elektronik kradnie w Tewie
A chłop pije - ale dżez... " itd,itp,itd.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 18:21
Panie Pynchoon , postanowił Pan się zabawić udając wymianę poglądów .Podważa Pan nawet fakty że 2 + 4 = 4 .Trudno Pana sprawa .Gdyby Pan występował tu tak jak ja , zalogowany pod prawdziwym nazwiskiem można by brnąć dalej w dyskusję . W takich okolicznościach
jednak beze mnie .Od tej pory uważam rozmowę z Panem za zamkniętą .
ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO .

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
3688
#Pynchoon nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 18:40
Przemyslaw napisał(a): Panie Pynchoon , postanowił Pan się zabawić udając wymianę poglądów .Podważa Pan nawet fakty że 2 + 4 = 4 .Trudno Pana sprawa .Gdyby Pan występował tu tak jak ja , zalogowany pod prawdziwym nazwiskiem można by brnąć dalej w dyskusję . W takich okolicznościach
jednak beze mnie .Od tej pory uważam rozmowę z Panem za zamkniętą .
ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO .

Przemysławie, co rozumiesz pod stwierdzeniem, że postanowiłem się zabawić w wymianę poglądów? Ja tylko wykazałem, że podajesz nieprawdziwe informacje, iż podatek od nieruchomości wzrósł o ponad 42%. To dla mnie nie jest zabawne. Podobnie jak Twoje twierdzenie, że Twój podatek od nieruchomości zależy od ceny drewna. Choć oczywiście niektórzy ignorancję "polityka" w tego typu kwestiach mogą za zabawną uznać.

Ale jeśli faktycznie jest inaczej oraz faktycznie dostałeś decyzję ustalającą podatek od nieruchomości zależny od ceny drewna, to już by było dla mnie zabawne, nie jednak w kontekście Twojej osoby, a skrajnej ignorancji urzędnika miasta (za wydanie takiej decyzji powinien wylecieć z hukiem z urzędu). Decyzja w tym zakresie podlegałaby oczywistemu uchyleniu przez SKO, co też by było zabawne, bo zapewne skończyło by się dodatkowo kontrolą RIO w urzędzie.

Jak widzę nie masz jednak zamiaru zamieścić screena swojej decyzji, czyli zapewne błędnie ją przeczytałeś (zdarza się) i teraz rakiem wycofujesz się z tematu (to już jak zauważam jest typowe dla Twojej osoby).
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe domy!