Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
~~Lucjan Złotkowski niezalogowany
22 lutego 2017r. o 14:44
~~Brat Zbyszek napisał(a): Bracie,ilu jeszcze Misiewiczów I Antków abyś przejrzał ? Ilu jeszcze ?
Oceniam całość , niektórych osób a szczególnie Misiewicza nie widzę w rządzie . Rząd autorstwa PiS jeżeli jako całość zawiedzie społeczeństwo to w najbliższych wyborach samorządowych poniesie porażkę . To samo będzie w parlamentarnych . Różnimy się tylko tym że wyborcy PO i sami politycy tej partii nie akceptują wyboru większości głosujących . Niech politycy się tną , obrażają ale my wyborcy nie bierzmy tego do siebie , ani zwolennicy PiS ani PO to nie jest "GORSZY SORT " i w imię przyzwoitości szanujmy się wzajemnie . Jeszcze jednym się różnimy , Rząd PO-PSL był moim rządem a obecnie jest nim Rząd PiS , szanowałem i będę szanował werdykt wyborców , jedyny wybór z którym się nie godziłem to wybór przez Zgromadzenie Narodowe Jaruzelskiego na Prezydenta i tylko w tym przypadku powiem że to nie był mój Prezydent .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Antek Szeląg niezalogowany
22 lutego 2017r. o 14:47
Panie Lucjanie Zbyszek to porządny człowiek , ma wielu przyjaciół i kolegów którzy go szanują i poważają.Natomiast pańskie pisowskie poglądy są tragiczne.
~~Antek Szeląg niezalogowany
22 lutego 2017r. o 14:48
Panie Lucjanie Zbyszek to porządny człowiek , ma wielu przyjaciół i kolegów którzy go szanują i poważają.Natomiast pańskie pisowskie poglądy są tragiczne.
22 lutego 2017r. o 15:16
PanM napisał(a):
~~Lucjan Złotkowski do Pana M napisał(a):
PanM napisał(a): Lucjan Złotkowski --- Panie Lucjanie , czy Pan Zbigniew Złotkowski to Pana krewny ?
Tak to mój rodzony brat , jeżeli Pan chce to bez ogródek napiszę Panu na fb. na priv . za co mnie znienawidził i każdą nadarzającą się okazję wykorzystuje by mnie zaatakować . Pozwolę sobie w tym miejscu na mały apel . Zbyszku przyjmij moją propozycję rozmowy w większym gronie rodzinnym i skończ z pielęgnowaniem PATOLOGII .

Szanowny Panie Lucjanie .
Z wszech miar popieram dążenie do wzajemnej zgody i poszanowania .Szczególnie w rodzinie.Przykro mi ale nie mogę przystać na Pana propozycję.
Sam wypracowuję sobie zdanie na temat ludzi i zdarzeń.
Obaj Panowie są moimi znajomymi na Facebook i mam możliwość śledzenia pojawiających się tam wpisów.Na ich podstawie dokonywać oceny.
Poza tym w tym wpisie wyraża się Pan wprost że poglądy brata to " pielęgnowanie patologii " .
Panie Lucjanie , kij ma dwa końce , a Pana poglądy ? Poglądy skrajnie bezkrytyczne wobec PiS .
Żaden światopogląd , żadna religia , żadna polityka nie są warte miłości najbliższych oraz przyjaciół.
Najpierw musimy pokazać że potrafimy kochać bliskich a potem nauczać jak i dlaczego kochać politycznych idoli.
Koniec cytatów. Część odpowiedzi otrzymał Pan na fb na priv . Pan mi napisał że jest krytykiem rządu nie ważne jakiej formacji , szanuję to , ja z kolei nie znoszę nieudokumentowanych lub mocno tendencyjnych i pozostawiających wiele wątpliwości wpisów jego przeciwników . Co do poglądów - obecnie nie widzę alternatywy dla PiS a działania opozycji w tym mnie jeszcze bardziej utwierdzają . Jeżeli w przyszłym roku ta kosmetyczna zmiana kwoty wolnej od podatku nie ulegnie zmianie i to co zrobiono będzie wykorzystywane propagandowo na pewno nie stanę w obronie , a wręcz przeciwnie .
22 lutego 2017r. o 15:45
~~Antek Szeląg napisał(a): Panie Lucjanie Zbyszek to porządny człowiek , ma wielu przyjaciół i kolegów którzy go szanują i poważają.Natomiast pańskie pisowskie poglądy są tragiczne.
Panie Antoni Szeląg - potwierdzam od dziesięciu lat po pewnym przykrym dla niego wydarzeniu mocno się zmienił i bardzo sporządniał , nie zmienił się tylko w jednym ale to nie temat na dyskusję z Panem . Co do moich pisowskich tragicznych poglądów mógłby Pan podać jakieś szczegóły bo nie wiem jak się do tego odnieść . Co by Pan mi odpisał gdybym napisał - pańskie PO - wskie poglądy są tragiczne . W obu przypadkach dużo formy mało treści . A tak na marginesie , już jakiś czas coś do siebie piszemy , może zdobyłby się Pan na odwagę i się przedstawił , tak w imię przyzwoitości , nie musi to być publicznie ale może na fb na priv .
~~L.Z. do pytającego o Solidarność . niezalogowany
22 lutego 2017r. o 16:55
~~ napisał(a): Tak w imie przyzwoitosci ...czy nie wstyd Wam Panowie prać swoje brudy ....czytaja to młodzi ludzie i zauwazają ,że ten "etos Solidarnosci" dawno juz wyparował...Coraz częsciej padaja pytania czy w naszym powiecie była faktycznie jakaś "Solidarność"? Pora by przedstawić życiorysy...dla potomności :)
Wrażenie jest takie ,że prosci i niewykształceni ludzie dali sie wykolegować...panom inzynierom ,którzy nagle awansowali i posprzedawali zakłady obcym mocodawcom. No i pytanie zasadnicze: Kto z pierwszych działaczy Solidarności w Zakładach bolesławieckich jest lub będzie mógł wprowadzac swoje wizje w mieście lub powiecie ?
Proszę wejść na podaną stronę - "Solidarność" 1980 – 1989 | „Solidarność” w Bolesławcu
wielka-solidarnosc.pl/?p=1377
„Zarys dziejów Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” w Bolesławcu 1980-1989” wydana staraniem Muzeum Ceramiki w ... Tyle co do pierwszego pytania , Pańskie wrażenie nie jest pozbawione podstaw . Jako działacz Solidarności mogę tylko potwierdzić - daliśmy się wykolegować prostemu niewykształconemu Wałęsie i tzw. elitom skupionym wokół niego . Wizje Solidarności zostały pogrzebane w Magdalence i Okrągłym Stole . Po tych wydarzeniach prawdziwych ideowców zostało niewielu , olbrzymia większość pseudo działaczy z Wałęsą na czele odeszła i zajęli się własnymi karierami . Obecnie w Solidarności jest ok . 6 procent zatrudnionych a ogólnie we wszystkich Związkach działających obecnie ok. 13 procent , a więc z kim te wizje realizować .
11445
PanM
23 lutego 2017r. o 11:25
W imię przyzwoitości .
Ostatnie dni na lokalnej scenie politycznej główne skrzypce gra pewien radny DF który prawdopodobnie za zlecenie swego pryncypała kopie innego radnego DM .

W zasadzie z perspektywy szarego obywatela sprawa nie ma znaczenia.Jednak jak wszystko ma ona najprawdopodobniej swoje drugie dno.
Ktoś chce RĘKOMA PODLEGŁYCH zdmuchnąć od siebie niesympatyczne zapachy które mogły by nadszarpnąć jego " nieskazitelny wizerunek" .

Do czego służą spółki samorządowe ?
Do świadczenia usług dla ludności ? --- w pewnym sensie też.Głównie do utrzymywania elektoratu wraz z rodzinami oraz wzmacniania kiesy miasta .
Dziwnym trafem firmy te mają spore nadwyżki finansowe wykazane w budżecie.

Czy ktoś źle policzył ceny usług dla ludności świadczone przez te firmy .Czy był to celowy zabieg budujący ukryty fiskalizm?

[img=1487845523_4kkj5vw.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~do pana m niezalogowany
23 lutego 2017r. o 12:10
pana wypowiedź z 01-02-2017
Staram się nie wikłać w imienne spory gdyż w takich wypadkach należy wysłuchać dwóch stron.
czyżby jednak znajomy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza