~~Brat Zbyszek napisał(a): Bracie,ilu jeszcze Misiewiczów I Antków abyś przejrzał ? Ilu jeszcze ?Oceniam całość , niektórych osób a szczególnie Misiewicza nie widzę w rządzie . Rząd autorstwa PiS jeżeli jako całość zawiedzie społeczeństwo to w najbliższych wyborach samorządowych poniesie porażkę . To samo będzie w parlamentarnych . Różnimy się tylko tym że wyborcy PO i sami politycy tej partii nie akceptują wyboru większości głosujących . Niech politycy się tną , obrażają ale my wyborcy nie bierzmy tego do siebie , ani zwolennicy PiS ani PO to nie jest "GORSZY SORT " i w imię przyzwoitości szanujmy się wzajemnie . Jeszcze jednym się różnimy , Rząd PO-PSL był moim rządem a obecnie jest nim Rząd PiS , szanowałem i będę szanował werdykt wyborców , jedyny wybór z którym się nie godziłem to wybór przez Zgromadzenie Narodowe Jaruzelskiego na Prezydenta i tylko w tym przypadku powiem że to nie był mój Prezydent .
PanM napisał(a):Koniec cytatów. Część odpowiedzi otrzymał Pan na fb na priv . Pan mi napisał że jest krytykiem rządu nie ważne jakiej formacji , szanuję to , ja z kolei nie znoszę nieudokumentowanych lub mocno tendencyjnych i pozostawiających wiele wątpliwości wpisów jego przeciwników . Co do poglądów - obecnie nie widzę alternatywy dla PiS a działania opozycji w tym mnie jeszcze bardziej utwierdzają . Jeżeli w przyszłym roku ta kosmetyczna zmiana kwoty wolnej od podatku nie ulegnie zmianie i to co zrobiono będzie wykorzystywane propagandowo na pewno nie stanę w obronie , a wręcz przeciwnie .~~Lucjan Złotkowski do Pana M napisał(a):PanM napisał(a): Lucjan Złotkowski --- Panie Lucjanie , czy Pan Zbigniew Złotkowski to Pana krewny ?Tak to mój rodzony brat , jeżeli Pan chce to bez ogródek napiszę Panu na fb. na priv . za co mnie znienawidził i każdą nadarzającą się okazję wykorzystuje by mnie zaatakować . Pozwolę sobie w tym miejscu na mały apel . Zbyszku przyjmij moją propozycję rozmowy w większym gronie rodzinnym i skończ z pielęgnowaniem PATOLOGII .
Szanowny Panie Lucjanie .
Z wszech miar popieram dążenie do wzajemnej zgody i poszanowania .Szczególnie w rodzinie.Przykro mi ale nie mogę przystać na Pana propozycję.
Sam wypracowuję sobie zdanie na temat ludzi i zdarzeń.
Obaj Panowie są moimi znajomymi na Facebook i mam możliwość śledzenia pojawiających się tam wpisów.Na ich podstawie dokonywać oceny.
Poza tym w tym wpisie wyraża się Pan wprost że poglądy brata to " pielęgnowanie patologii " .
Panie Lucjanie , kij ma dwa końce , a Pana poglądy ? Poglądy skrajnie bezkrytyczne wobec PiS .
Żaden światopogląd , żadna religia , żadna polityka nie są warte miłości najbliższych oraz przyjaciół.
Najpierw musimy pokazać że potrafimy kochać bliskich a potem nauczać jak i dlaczego kochać politycznych idoli.
~~Antek Szeląg napisał(a): Panie Lucjanie Zbyszek to porządny człowiek , ma wielu przyjaciół i kolegów którzy go szanują i poważają.Natomiast pańskie pisowskie poglądy są tragiczne.Panie Antoni Szeląg - potwierdzam od dziesięciu lat po pewnym przykrym dla niego wydarzeniu mocno się zmienił i bardzo sporządniał , nie zmienił się tylko w jednym ale to nie temat na dyskusję z Panem . Co do moich pisowskich tragicznych poglądów mógłby Pan podać jakieś szczegóły bo nie wiem jak się do tego odnieść . Co by Pan mi odpisał gdybym napisał - pańskie PO - wskie poglądy są tragiczne . W obu przypadkach dużo formy mało treści . A tak na marginesie , już jakiś czas coś do siebie piszemy , może zdobyłby się Pan na odwagę i się przedstawił , tak w imię przyzwoitości , nie musi to być publicznie ale może na fb na priv .
~~ napisał(a): Tak w imie przyzwoitosci ...czy nie wstyd Wam Panowie prać swoje brudy ....czytaja to młodzi ludzie i zauwazają ,że ten "etos Solidarnosci" dawno juz wyparował...Coraz częsciej padaja pytania czy w naszym powiecie była faktycznie jakaś "Solidarność"? Pora by przedstawić życiorysy...dla potomności :)Proszę wejść na podaną stronę - "Solidarność" 1980 – 1989 | „Solidarność” w Bolesławcu
Wrażenie jest takie ,że prosci i niewykształceni ludzie dali sie wykolegować...panom inzynierom ,którzy nagle awansowali i posprzedawali zakłady obcym mocodawcom. No i pytanie zasadnicze: Kto z pierwszych działaczy Solidarności w Zakładach bolesławieckich jest lub będzie mógł wprowadzac swoje wizje w mieście lub powiecie ?