Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Trzymam kciuki, Panie Premierze!
~zyb niezalogowany
8 lutego 2013r. o 17:33
a propos, jeśli chodzi o unijną kasę, to nie jest jasne czy naprawdę jest się z czego cieszyć

http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/brukselski-bal-wampirow,1891249
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~pinochet niezalogowany
8 lutego 2013r. o 17:33
~Trzymający kciuki po raz drugi napisał(a): W warunkach kryzysu te 72.4 mld € to wielka kwota. Gdyby budżet był konstruowany rok temu nie byłoby szans na takie pieniądze - pisze Ryszard Petru.

Znalezione właśnie na Twitterze:
Paweł Graś @pawelgras
SMS właśnie otrzymany od premiera : "Załatwione !!!!!"

A Van Rompuy pisze: DEAL DONE !
Ty naprawdę wierzysz w te negocjacje? Księgowi z KE już dawno wszystko ustalili,a to był teatr dla ciemnego ludu
~ niezalogowany
8 lutego 2013r. o 17:37
mogę już puścić kciuki?bo kupe mi się chce
~też Bolesławianin niezalogowany
8 lutego 2013r. o 17:58
@ Kwaśniewski.

Panie Kwaśniewski, przecież nikt Panu publicznie w niczym nie ubliżył. Niech Pan nie przesadza, to wszystko, co tam napisane odpowiada przecież prawdzie. Jeżeli kwestionuje Pan jakiś fragment, to proszę wskazać.

Przecież nie posiada Pan wiedzy ani prawniczej, ani ekonomicznej, ani nawet z p. Romanem o systemach czy doktrynach politycznych nie podyskutowałby Pan.

Czy Pan miałby jakąkolwiek szansę, starać się w otwartym konkursie o posadę np. głównego ekonomisty w jakimś spółdzielczym banku, naczelnika wydziału kredytów, naczelnika zamówień publicznych w jakimkolwiek urzędzie? Czy miałby Pan jakąkolwiek szansę na posadę radcy prawnego, spec. od prawa unijnego? Oczywiście wykluczając sytuację, że pańską aplikację oceniałby jakiś znajomek?

Nie miałby Pan, bo Pan jest tylko nauczycielem j. polskiego. NIE MA PAN KWALIFIKACJI, stosownego wykształcenia.

Panie Kwaśniewski, pańska propozycja świadczy tylko o pańskiej megalomanii, Pan nie podołałby w dyskusji ze studentem drugiego roku, tak Wydziału Gospodarki, odpowiednio Prawa czy Nauk Społecznych. Jeżeli sądzie Pan inaczej, dowodzi Pan jedynie swej bucie i zarozumiałości.

To, że posiada Pan powierzchowną wiedzę jako Członek, nie zastąpi Panu wykształcenia i kwalifikacji.
Zapewne posiada Pan doświadczenie w zażywaniu aspiryny, ale to, też nie czyni z Pana lekarza.

Jest Pan jedynie jednym z żołnierzy kiepskiej armii dyletantów polskiej klasy politycznej, w której jedynie chciejstwo, przerost ambicji, cwaniactwo i owa gęba od ucha do ucha mają zastąpić profesjonalne przygotowanie, kierunkowe wykształcenie i kompetencje. To taka współczesna wersja - " nie matura, a chęć szczera (...) "

Dlaczego uważa Pan, że jest lepszym ekonomistą, prawnikiem niż nauczycielem j. polskiego? Choć w tej drugiej roli nikt Panu nie zakwestionowałby kwalifikacji?
Bo mniej by Pan zarobił?

Co do anonimowych podpisów, to taki jest urok forum, i nie zasłaniaj się Pan tym wybiegiem.

Co do konfrontacji, to ogranicz się Pan do dyskusji o Dziadach, bo w kwestii poprawy życia dziadom, raczej nie masz Pan dostatecznej wiedzy, choć Pan we własnym mniemaniu zapewne uważa, że mógłby być Prezesem Narodowego Banku.
~zyb niezalogowany
8 lutego 2013r. o 18:12
nie przesadzaj, chyba pogubiłeś z znaczeniu i roli polityka, idac twoim tokiem myslenia mozna by powiedzieć że na czela państwa powinni stać tylko i wyłącznie wybitni naukowcy akademicy, a taki pan profesor w realnym zyciu często radzi sobie gorzej bystrego kowalskiego
~u2 niezalogowany
8 lutego 2013r. o 18:25
Cemoi07, to Ty ? :)
~Dariusz Kwaśniewski niezalogowany
8 lutego 2013r. o 18:55
~też Bolesławianin napisał(a): @ Kwaśniewski.

Panie Kwaśniewski, przecież nikt Panu publicznie w niczym nie ubliżył. Niech Pan nie przesadza, to wszystko, co tam napisane odpowiada przecież prawdzie. Jeżeli kwestionuje Pan jakiś fragment, to proszę wskazać.

Przecież nie posiada Pan wiedzy ani prawniczej, ani ekonomicznej, ani nawet z p. Romanem o systemach czy doktrynach politycznych nie podyskutowałby Pan.

Czy Pan miałby jakąkolwiek szansę, starać się w otwartym konkursie o posadę np. głównego ekonomisty w jakimś spółdzielczym banku, naczelnika wydziału kredytów, naczelnika zamówień publicznych w jakimkolwiek urzędzie? Czy miałby Pan jakąkolwiek szansę na posadę radcy prawnego, spec. od prawa unijnego? Oczywiście wykluczając sytuację, że pańską aplikację oceniałby jakiś znajomek?

Nie miałby Pan, bo Pan jest tylko nauczycielem j. polskiego. NIE MA PAN KWALIFIKACJI, stosownego wykształcenia.

Panie Kwaśniewski, pańska propozycja świadczy tylko o pańskiej megalomanii, Pan nie podołałby w dyskusji ze studentem drugiego roku, tak Wydziału Gospodarki, odpowiednio Prawa czy Nauk Społecznych. Jeżeli sądzie Pan inaczej, dowodzi Pan jedynie swej bucie i zarozumiałości.

To, że posiada Pan powierzchowną wiedzę jako Członek, nie zastąpi Panu wykształcenia i kwalifikacji.
Zapewne posiada Pan doświadczenie w zażywaniu aspiryny, ale to, też nie czyni z Pana lekarza.

Jest Pan jedynie jednym z żołnierzy kiepskiej armii dyletantów polskiej klasy politycznej, w której jedynie chciejstwo, przerost ambicji, cwaniactwo i owa gęba od ucha do ucha mają zastąpić profesjonalne przygotowanie, kierunkowe wykształcenie i kompetencje. To taka współczesna wersja - " nie matura, a chęć szczera (...) "

Dlaczego uważa Pan, że jest lepszym ekonomistą, prawnikiem niż nauczycielem j. polskiego? Choć w tej drugiej roli nikt Panu nie zakwestionowałby kwalifikacji?
Bo mniej by Pan zarobił?

Co do anonimowych podpisów, to taki jest urok forum, i nie zasłaniaj się Pan tym wybiegiem.

Co do konfrontacji, to ogranicz się Pan do dyskusji o Dziadach, bo w kwestii poprawy życia dziadom, raczej nie masz Pan dostatecznej wiedzy, choć Pan we własnym mniemaniu zapewne uważa, że mógłby być Prezesem Narodowego Banku.

Szanowni Państwo, po raz drugi i ostatni :)

Niczego nie kwestionuję. Mówię: "sprawdzam".
I proponuję "merytoryczną konfrontację". Tylko tyle :)

Zgadzam się, wykształcenie ważna rzecz, ale znam wielu np. absolwentów studiów ekonomicznych, którzy mają problemy z praktycznym wykorzystaniem wiedzy. potrafią . Ja zawierzam swojemu doświadczeniu, które wyniosłem w ciągu 14 lat pracy w samorządzie. Podobnie - "uczenia" tak naprawdę nauczyłem się "pod tablicą" - nie na uniwersytecie. Nauczycielem byłem 9,5 roku (może jeszcze będę - kto wie ?), urzędnikiem jestem 14 lat.
To, że ktoś napisze, iż jestem "głupim nieukiem", wcale jeszcze nie oznacza, że... rzeczywiście jestem głupim nieukiem.

Propozycja pozostaje aktualna
- pozdrawiam wszystkich Państwa.

PS. Portal zapewne zechce nam taką debatę zorganizować.
Chętnych raz jeszcze zapraszam: [email protected]
~zacofany moher niezalogowany
8 lutego 2013r. o 19:07
Ach, więc to jest tekst o ekonomii?
Bo mnie wygląda na bajkę o wspaniałym Panie Premierze i obrzydłym Kaczyńskim (z Hofmanem u boku).

Każdy ma swój ulubiony fragmencik bajki. Mnie się spodobało:
"Wiele jest zasad i przepisów, które należy zmienić, By były życiowe i normalne. Byśmy mogli korzystać z unijnych pieniędzy. Byśmy mogli przy ich pomocy zmieniać nasze gminy i powiaty. I nas samych. Bo tak naprawdę kraj, w którym mieszkamy, nie zmienią żadne tysiące miliardów złotówek czy euro. Zmienić na stałe możemy go tylko my sami."

Skoro, "wiele jest zasad i przepisów", to zamiast prawić nam o biednych ...ch - do roboty. Zmieniać!

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza