Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
2900
#falco nieaktywny
1 maja 2013r. o 17:54
a ja?

patriota na emigracji? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 maja 2013r. o 18:24
Wstydź się patryjoto , przez Ciebie Przemka zamurowało :D
Miłego wieczoru Wam życzę , szczególnie moim antagonistom :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
1 maja 2013r. o 18:44
Pannazdzieckiem napisał(a): Różnica polega jedynie na tym , że ja jestem Janosikiem

Idź do sklepu zabierz jabłko to dostaniesz w zęby albo zadzwonią na policję. :D Państwo robi sobie co chce. Wina demokracji. Monarcha dbał o to by naród był bogaty.

Pannazdzieckiem napisał(a): Chciałbym ukrócić niektórym Obywatelom możność rozkradania Państwa , albowiem to nie Państwo jest wrogiem Twojej wolności

Co znaczy rozkradanie państwa ? To, że pieniądze zarobione przez człowieka mogłyby zostać w jego kieszeni i mógł wydać je na co chce? Mi zależy na tym by w budżecie było jak najmniej pieniędzy a jak najwięcej w kieszeniach obywateli. I nie powiesz mi, że kapitalizm jest systemem wyzysku, bo to w kapitalizmie robotnik pierwszy jeździł samochodem i najlepiej mu się powodziło a nie w socjalizmie. System wynagradzania pracownika był najlepszy w kapitalizmie i tego nie możesz zaprzeczyć. Powinno być tak, że jeśli ludzie chcą harować powinno być im godnie zapłacone. Jeśli człowiek się obija nie powinien dostać nic. Wolny rynek, wolna przedsiębiorczość czyli znikome podatki ożywia gospodarkę. Ludzie wiedzą, że pracują na siebie i że tych pieniędzy im nikt nie zabiera to też motywuje ludzi do jeszcze większego wkładu i dalszego rozwoju. A do czego motywuje Cię podatek dochodowy ? Tak samo jak akcyza nałożona jest by ludzie mniej pili tak podatek dochodowy jest by ludzie mniej pracowali. Przepraszam bardzo ale 1600 brutto a 1100 netto robi różnicę dla tych ludzi. Za 500 zł to i na składkę na prywatnego lekarza dasz i jeszcze na emeryturę sobie odłożysz. I wiesz, że te pieniądze masz. A jak umrzesz wcześniej to dzieciom zostanie. A z Twojej składki co zostanie? Ludziom powinno się nie zabierać pieniędzy a nie dawać. Kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera. o! :D

Panna, wierzę w Boga. I dał nam wolną wolę.

Dopisane 01.05.2013r. o godz. 18:44:

10114
#alter nieaktywny
1 maja 2013r. o 19:15
Preczzkomuna napisał(a):

Ciągle się powtarzasz Panie kapitalisto. Kapitalizm za którym optujesz, zawsze był dobry dla kapitalistów, nie dla pracowników. Pracownik w kapitaliźmie się nie liczył. Nie tylko dane historyczne o tym mówią. Nawet w dzisiejszych czasach kapitaliści zatrudniają dzieci, na czarno, na umowy śmieciowe. Chciałbyś być sobie panem? i panem innych? SZlachcic na zagrodzie równy wojewodzie? Niestety żaden z Twoich pomysłów nie doczeka się realizacji, a to z prostej przyczyny, istnieje prawo, istnieje demokracja, za którą i ja jestem, natomiast Twoje zdanie jest w znaczącej mniejszości. Z czego się bardzo cieszę :)

Dopisane 01.05.2013r. o godz. 19:15:

Pannazdzieckiem napisał(a): Wstydź się patryjoto , przez Ciebie Przemka zamurowało :D

panna, a mi się wydaje, że PanM zwyczajnie nie wiele ma do powiedzenia, brak wiedzy to poważna przeszkoda w merytorycznej dyskusji. PanM zamilkł po mojej odpowiedzi, po moich kolejnych pytaniach :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
1 maja 2013r. o 19:33
Preczzkomuna napisał(a): Monarcha dbał o to by naród był bogaty.

Jakiej historii się uczyłeś ? :D Nic takiego , nigdy się nie wydarzyło :D

Preczzkomuna napisał(a): ... I nie powiesz mi, że kapitalizm jest systemem wyzysku, bo to w kapitalizmie robotnik pierwszy jeździł samochodem i najlepiej mu się powodziło a nie w socjalizmie.

Jeden i drugi system , to to samo, wyzysk człowieka przez człowieka. W socjaliźmie wąska grupa krętaczy z Komitetu Centralnego , podobnie jak dzisiaj wąska grupa krętaczy finansistów , jest autentyczną władzą. W którym kręgu chciałbyś być ? :)

Preczzkomuna napisał(a): Ludziom powinno się nie zabierać pieniędzy a nie dawać. Kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera. o! :D

Słuszna uwaga , trzeba uzdrowić Państwo:) Ludziom zabiera się pieniądze nie tylko przez podatki , zabierają nam je również przez brak wiedzy . Piekło jest tutaj :) niczego innego nie potrzebujesz się bać :) Wciąż nie odpowiedziałeś mi na pytanie , co się stanie wtedy , gdy 37 mld PLN , co miesiąc wesprze gospodarkę od dołu. :)

Preczzkomuna napisał(a):
Panna, wierzę w Boga. I dał nam wolną wolę.

:) Dziękuję Ci za to oświadczenie. Owszem mamy wolny wybór , jednak jest on poważnie ograniczony nakazem : Kochaj bliźniego swego , jak siebie samego. Trzeba zabrać pieniądze banksterom i dać ludziom. Innej drogi nie ma. :)

Dobrze jest mieć do czynienia z mądrymi ludźmi , nawet jeśli się z nimi nie zgadzam :) To kiedy piwko Preczzkomuną ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
1 maja 2013r. o 19:34
alter napisał(a):
Preczzkomuna napisał(a):

Ciągle się powtarzasz Panie kapitalisto. Kapitalizm za którym optujesz, zawsze był dobry dla kapitalistów, nie dla pracowników. Pracownik w kapitaliźmie się nie liczył. Nie tylko dane historyczne o tym mówią. Nawet w dzisiejszych czasach kapitaliści zatrudniają dzieci, na czarno, na umowy śmieciowe. Chciałbyś być sobie panem? i panem innych? SZlachcic na zagrodzie równy wojewodzie? Niestety żaden z Twoich pomysłów nie doczeka się realizacji, a to z prostej przyczyny, istnieje prawo, istnieje demokracja, za którą i ja jestem, natomiast Twoje zdanie jest w znaczącej mniejszości. Z czego się bardzo cieszę :)

Bo jak mam się nie powtarzać. Trzeba to ludziom wbić do głowy.
Jak to nie był dobry dla pracowników. Ameryka w XIX wieku była nadzieją wszystkich, panował tam kapitalizm. I co Ci ludzie jechali z Ameryki do Europy czy z Europy do Ameryki? Ludzie jadą tam gdzie można się dorobić. Pracownik się nie liczył, dowaliłeś teraz. Robotnika amerykańskiego jako pierwszego stać było na auto!! Dzisiaj Ameryka jest potęgą co prawda po 1913 już nie miała takiego rozwoju co w XIX wieku ale dalej przoduje. Chiny może niedługo ją przegoni. Wiele bogatych krajów europejskich zawdzięcza swój obecny stan gospodarki właśnie dzięki myśli kapitalistycznej. Poczytaj sobie np. o ordoliberalizmie. Powiem teraz co JKM zawsze powtarza, zresztą każdy liberał. Lewica krzyczy, że trzeba dbać o człowieka pracy. Liberał mówi, że trzeba ludzi pracy wziąć za pyski, bo mają rządzić nie ludzie pracy tlyko ludzie po pracy. To wszyscy związkowcy są przeciwko niemu. Ale oni zapominają, że ludźmi pracy są tylko 8h. Gdy idą do sklepu to oni już by chcieli żeby Ci ludzie którzy produkują te towary by ciężko pracowali by produkty były tańsze. Praca jest tylko po to by mieć pieniądze i tanie produkty. Całe życie jest po pracy. Popatrz sobie jak dbają o swoich pracowników firmy typu google apple a jak jakaś fabryka państwowa. ;)
4335
1 maja 2013r. o 19:54
alter napisał(a):
panna, a mi się wydaje, że PanM zwyczajnie nie wiele ma do powiedzenia, brak wiedzy to poważna przeszkoda w merytorycznej dyskusji.

Oczywiście, ale wszyscy się dopiero uczymy :)

Preczzkomuna napisał(a): ... Jak to nie był dobry dla pracowników. Ameryka w XIX wieku była nadzieją wszystkich, panował tam kapitalizm..

Owszem , kapitalizm podstawowy, Grenbacki, współdziałanie dla dobra ogółu. Troska o innych . OK. :) Po 1913 wszystko się zmieniło . Powiedz nam Drogi Kolego :) , o co poszło :) Hameryka dzisiaj przoduje w zadłużeniu , a Chiny mają własny pieniądz i w czterech literach Hamerykę . Mają też miasta fabryki , gdzie człowiek ma wartość wykonywanego produktu . Sądzisz , że jest to właściwe ?

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
1 maja 2013r. o 23:27
Pannazdzieckiem napisał(a):
Owszem , kapitalizm podstawowy, Grenbacki, współdziałanie dla dobra ogółu. Troska o innych . OK. :) Po 1913 wszystko się zmieniło . Powiedz nam Drogi Kolego :) , o co poszło :) Hameryka dzisiaj przoduje w zadłużeniu , a Chiny mają własny pieniądz i w czterech literach Hamerykę . Mają też miasta fabryki , gdzie człowiek ma wartość wykonywanego produktu . Sądzisz , że jest to właściwe ?

Sztucznie wywołany kryzys przez polityków i banksterów by poszerzać ingerencję państwa w gospodarkę i wolność osobistą. Do dzisiaj te procesy zachodzą. Projekt NWO jest wdrażany. Rothbard o wielkim kryzysie napisał książkę darmowy ebook na internecie polecam choć jeszcze nie czytałem :D

Zapewne jesteś dużo starszy ode mnie ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!