Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

211
skorn
5 czerwca 2013r. o 23:29
~ napisał(a):
wszystko będzie dobrze dopóki jeden drugiemu nie zaczniemy narzucać na siłę swoich przekonań

np. ateizmu

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 0:09
Czyżby w szkołach rząd zaczął sponsorować lekcje ateizmu ?
A może uchwalił paragraf za obrazę uczuć ateistycznych ? :)
211
skorn
6 czerwca 2013r. o 0:42
Jestem ateistą i nie wiążą się z tym żadne uczucia. Może ty masz inaczej i kawałek drewna na ścianie jest ci solą w oku. Widocznie tak popularna w środowiskach lewicowych tolerancja też ma swoje granice. Nie wiem też, na czym miałyby polegać lekcje ateizmu. Równie dobrze można by nauczać nihilizmu, ale wiem do czego pijesz. Lekcje religii nie są obowiązkowe, to po pierwsze, a po drugie, w kraju, gdzie co drugi obywatel jest katolikiem, obecność religii w szkołach nie powinna dziwić.

<i>
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 0:58
Może Ciebie nie dziwi ,ze z religii próbuje się zrobić naukę ,ale mnie to dziwi :) I nie mogę poją jakim cudem w świeckim państwie ,gdzie brakuje kasy dosłownie na wszystko (szpitale np.) wywala się lekką ręką 1 miliard 300 milionów na naukę czegoś co każdy zainteresowany (wierzący) może poznać we własnej wspólnocie (kościele )
Analizowałeś kiedyś jakie są proporcje między nauką religii: a matematyki ,biologii albo historii w skali tygodnia ?
~Amnesty niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 6:04
[img=1370491474_f7p94l2.jpg]
~Abelard niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 8:00
~Amnesty napisał(a):

Dobra zbawcy, to kiedy ta wyprawa krzyzowa na ratunek zachodniej kulturze? gdzie zapisy? jakieś składki są przewidziane? po ile? :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 8:14
~Abelard napisał(a):
~Amnesty napisał(a):

Dobra zbawcy, to kiedy ta wyprawa krzyzowa na ratunek zachodniej kulturze? gdzie zapisy? jakieś składki są przewidziane? po ile? :D

:D Ja też się dorzucę , jeszcze trzy złote w kieszeni mam. :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2951
#Anonim2951 nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 8:41
~Amnesty,
nawet Helmut by się zdziwił : )

SCHMIDT !

~Abelard napisał(a): ... kulturze? ...

A nie cywilizacji Heloizo ? : )

PS.
Zachowaj swoje drobne PzD.
"Ulokuj" je u ŻYDA : )
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.