Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wielki Festyn Parafialny z okazji Dnia Dziecka

2663
#blues nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 21:53
~ napisał(a): Gosiu z góry nic nie zakładam, po prostu osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie . Dlatego pożywienie powinno być zrobione przez odpowiednie firmy , a nie osoby prywatne!!

O,ludzie świata,jak by tak wszyscy głupio myśleli to by nikt w domu obiadu nie ugotował nigdy ,ze strachu przed zatruciem.Ciebie jak wychowano w domu? na kupowanym świństwie? nigdy ci nic matka nie ugotowała? to jest jakies chore ,co piszesz.Wszyscy normalni ludzie w domu gotują i jakoś nikt sie nie truje ,natomiast poza domem ,na przykład mi sie zdarzyło nie raz podtruć jedzeniem kupnym i w restauracjach.Jaka róznica czy ktoś zrobione przez siebie jedzenie zje z rodziną czy na festynie sprzeda?

Podpisano:123.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 22:16
wielki festyn , a to ciekawe ?? tam nic sie nie działo a ten cały Pireus gdzie niby grał ??
chyba na kobzie albo się wypiął
3123
#Thor nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 23:09
~ napisał(a): ...osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie . Dlatego pożywienie powinno być zrobione przez odpowiednie firmy , a nie osoby prywatne!!

Wszystko jasne, prowadzisz firmę cateringową i żal ci dupę ściska, że ludzie sami szykują festyn, zamiast zatrudniać firmy , jak twoja. Uważasz się za lepszą, bo prowadzisz firmę i to upoważnia ciebie do zarzucania innym braku fachowości i nieznajomości zasad, jakie obowiązują w żywieniu. Ludzie gotują w domach i nikt od tego gotowania nie choruje.

To, co najbardziej wyróżnia potrawy serwowane na festynach, to to, że są przygotowywane tak, jak w domu - bez konserwantów i chemii. Dlatego tak są popularne i tak dobrze smakują.

Ciekawe, czy u ciebie w domu sama przygotowujesz potrawy, czy też zatrudniasz do tego swoich pracowników?

~ napisał(a): ale jak coś kupuję to ma być zrobione z zachowaniem przepisów!! Nikt w domu nie stosuje preparatów do odkażania tylko zwykły płyn do mycia naczyń , a to za mało ponieważ płyn nie zabija bakterii .

Śmiechu warte. :)
Sądzisz, że jak kupisz coś w sklepie, to masz pewność, że zrobiono to zgodnie z przepisami ?
Obejrzyj sobie filmiki nagrane ukrytą kamerą w różnych zakładach produkujących żywność, które to oficjalnie gwarantują zachowanie wszelkich norm przy produkcji żywności.

W domu ludzie używają płynu do mycia naczyń, gdyż jest on wystarczający.
Jeżeli ty używasz środków odkażających( jak w firmie to i w domu) to współczuję twoim domownikom, bo ich chyba też odkażasz. :)

~odkażacz niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 23:20
Thor napisał(a):
współczuję twoim domownikom, bo ich chyba też odkażasz. :)

:D :D :D
~ZAINTERESOWANY niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 4:18
A jeśli nie jest to tajemnicą, to ile do kasy na szczytny cel wpłynęło od prywatnych sprzedawców - chodzi mi o firmę pana Dudka Roberta "Gab ....." - jego samochód stał w czasie Festynu na placu?
~ niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 5:09
3 centy drobnych,wagon szkła i taczka rabarbaru.... ;)
5134
#TOjsienka nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 7:33
Thor napisał(a):
~ napisał(a): ...osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie . Dlatego pożywienie powinno być zrobione przez odpowiednie firmy , a nie osoby prywatne!!

Wszystko jasne, prowadzisz firmę cateringową i żal ci dupę ściska, że ludzie sami szykują festyn, zamiast zatrudniać firmy , jak twoja.

Tak na marginesie to też tak pomyślałam jak to przeczytałam :|
Ale już po festynie tak że już po drążeniu tematu chyba.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 9:48
Widzę że dalej kombinujecie , Nie prowadzę firmy cateringowej , jak wcześniej pisałem że jest to mała firma od kilku pokoleń, kiedyś nie było typowych firm cateringowych. Po drugie nie jest to firma w Bolesławcu ani najbliższej okolicy. Po trzecie pisałem o sanepidzie z ciekawości jak to widzą inni ludzie . Bo ja już przyzwyczaiłem się do obecności sanepidu w mojej firmie i potrafię z tym żyć . Tylko szkoda że czasami zawracają d..pe byle pierdołami i utrudniają życie.
Byłem w Bolesławcu i odwiedziłem wspomniany festyn, wrażenia mierne :/ . Może to wina pogody ?
Pozdrawiam zażarcie (...) . Bóg to wam w niebie wynagrodzi :-)

Zmoderowano 02.06.2013 godz.18:19 - powód: złośliwości (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo