~ napisał(a): ...osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie . Dlatego pożywienie powinno być zrobione przez odpowiednie firmy , a nie osoby prywatne!!
Wszystko jasne, prowadzisz firmę cateringową i żal ci dupę ściska, że ludzie sami szykują festyn, zamiast zatrudniać firmy , jak twoja. Uważasz się za lepszą, bo prowadzisz firmę i to upoważnia ciebie do zarzucania innym braku fachowości i nieznajomości zasad, jakie obowiązują w żywieniu. Ludzie gotują w domach i nikt od tego gotowania nie choruje.
To, co najbardziej wyróżnia potrawy serwowane na festynach, to to, że są przygotowywane tak, jak w domu - bez konserwantów i chemii. Dlatego tak są popularne i tak dobrze smakują.
Ciekawe, czy u ciebie w domu sama przygotowujesz potrawy, czy też zatrudniasz do tego swoich pracowników?
~ napisał(a): ale jak coś kupuję to ma być zrobione z zachowaniem przepisów!! Nikt w domu nie stosuje preparatów do odkażania tylko zwykły płyn do mycia naczyń , a to za mało ponieważ płyn nie zabija bakterii .
Śmiechu warte. :)
Sądzisz, że jak kupisz coś w sklepie, to masz pewność, że zrobiono to zgodnie z przepisami ?
Obejrzyj sobie filmiki nagrane ukrytą kamerą w różnych zakładach produkujących żywność, które to oficjalnie gwarantują zachowanie wszelkich norm przy produkcji żywności.
W domu ludzie używają płynu do mycia naczyń, gdyż jest on wystarczający.
Jeżeli ty używasz środków odkażających( jak w firmie to i w domu) to współczuję twoim domownikom, bo ich chyba też odkażasz. :)