Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wielki Festyn Parafialny z okazji Dnia Dziecka

2945
Mgosia
1 czerwca 2013r. o 16:35
~ napisał(a): Gosiu w domu możesz nawet pijanemu z ucha pić i jeść !! To jest otwarta impreza i to jeszcze dla dzieci , Tym bardziej powinno przestrzegać się higieny bo dzieci są bardziej podatne na zatrucia pokarmowe !!

Z góry zakładasz , że ta higiena nie została przestrzegana. Nie raz byłam współorganizatorem podobnej imprezy i wiem kto się takimi sprawami zajmuje :)
Uwierz mi , że brudasy z reguły są leniami , więc nie ma mowy , żeby zechciały się włączyć do pomoc . A jeśli już trafi się taki przypadek , to przydziela się mu taką funkcję , żeby nie miał dostępu do żywności . Poza tym pogoda nie sprzyjaj rozwojowi salmonelli, przynajmniej tka mi się wydaje :)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4570
#rafix0016 nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 16:35
skorn napisał(a): Pytałem rafixa, bo zdaje się, że na festyny parafialne chodzi.

niestety nie chodzi ......
był raz -za małolata -dostosował sie do reszty uczestników -czyli nawalił jak autobus i to było ostatnie doświadczenie jesli chodzi o imprezy parafialne... ;)

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
2860
#iwoneczka322 nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 16:36
~ napisał(a): Nie masz iwoneczka zielonego pojęcia o pracy z żywnością !! Możesz być nosicielem salmonelli nie wiedząc o tym i zatrucie gotowe, a to że do tej pory udawało się to nie znaczy że tak będzie całe życie. Gdyby nie było sanepidu to dopiero by się działo!!
pojęcie o pracy z żywnością mam ...moje dzieci nie stołują się w barach ....gotuję ,dużo piekę i jeszcze nikt się nie rozchorował...higiena to rzecz normalna.. to ,że ktoś ma aktualne badania w książęczce sanitarnej też nie jest gwarancją...bardzo dobrze znałam kiedyś osobę która podbijała regularnie taką ksiązeczkę nie robiąc żadnych badań....pieniążek do książe
czki rach ciach i gotowe:)
~ niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 16:37
~ napisał(a): Jeśli chodzi o mnie to wszyscy mogą nawet z kibla jeść, ale jak coś kupuję to ma być zrobione z zachowaniem przepisów!!

Instrukcja pisania na forum: punkt 1 Nie pieprzyć głupot. :)
Ponieważ stosujesz sie do przepisów, liczę , że następnym razem zastanowisz się zanim coś bzdurnego nabazgrzesz :)
2860
#iwoneczka322 nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 16:41
~ napisał(a): Jeśli chodzi o mnie to wszyscy mogą nawet z kibla jeść, ale jak coś kupuję to ma być zrobione z zachowaniem przepisów!! Nikt w domu nie stosuje preparatów do odkażania tylko zwykły płyn do mycia naczyń , a to za mało ponieważ płyn nie zabija bakterii .
n nikt Cię nie zmusza być klientem festynu.....możesz kupić ciasto w markecie:)

Dopisane 01.06.2013r. o godz. 16:41:

~ napisał(a): Poczytaj sobie coś na temat HACCP . Takie są przepisy które obowiązują w europie i gotuj sobie w domu całe życie. Ale nikt nie ma prawa gotować w domu i sprzedawać na przykład na takim festynie !!!!!!! Koniec i kropka.
lece na ten festyn mam nadzieję ,że zdążę przed sanepidem ,policją i urzedem skarbowym...masakra
~ niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 16:41
Gosiu z góry nic nie zakładam, po prostu osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie . Dlatego pożywienie powinno być zrobione przez odpowiednie firmy , a nie osoby prywatne!!
~ niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 16:47
~ napisał(a): Gosiu z góry nic nie zakładam, po prostu osoba która gotuje w domu nie ma zielonego pojęcia o przepisach i bezpieczeństwie i może robić to niechlujnie i nie świadomie .

:D :D :D :D :D

Idę zjeśc kawałek ciasta zrobionego przez osobę, która piecze w domu i nie ma zielonego ojęcia o przepisach sanepidowskich!! :)
Oddaje swoje zdrowie w Twe ręce mamusiu!! :)
2945
Mgosia
1 czerwca 2013r. o 16:50
Jeśli zrobione by było przez osoby prywatne to niestety zysk mógłby być ujemny :(

Męczy mnie pewna sprawa , jak to było jeszcze kilkanaście lat temu na wsi , gdzie wesela odbywały się nawet w namiotach i jedzenie było przygotowane na miejscu . Robili to różni ludzi i nie ukrywajmy , że i ci mniej czyści. Ale nie słyszałam ani razu, żeby goście się rozchorowali , co niestety zdarzało się na weselach w lokalach .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo