Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

~ niezalogowany
30 maja 2013r. o 20:22
Twoja sąsiadka jest na równym poziomie z Tobą.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
30 maja 2013r. o 20:28
~Marta napisał(a): No właśnie-kiedyś. Nie raz musiałam pracować w niedzielę i to dla mnie żadna różnica. Niedziela jest jak każdy inny dzień tygodnia.

Nie dla wszystkich. Bo są w życiu wartości, które trzeba pielęgnować i dbać o nie, inaczej przyjdzie powiedzieć słowa " życie nie ma sensu" . Jedną z takich wartości jest rodzina i bliskość z osobami, które się kocha .... No chyba, że dla kogoś takie rzeczy nie są ważne nie miał czasu na nie, bo codzienny szary pęd był ważniejszy .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
30 maja 2013r. o 20:52
GosiaM bardzo dobrze to ujęłaś ,też tak myślę,pracuję co drugą niedzielę i szkoda mi tych chwil których nie mogę spędzić ze swoimi dziećmi,jakby większość rodziców tak myślała to młodzież by się nie szlajała po kątach i zalegała ławek ,po prostu nie mamy dla nich czasu teraz i nie znają żadnych wartości oprócz siedzenia i nudzenia się
2945
Mgosia
30 maja 2013r. o 20:56
I niestety to wszystko odbije się na nas samych , szczególnie na starość, kiedy nienauczone przykładem dzieci "zapomną" o swoich staruszkach .
Mało tego, chcąc wzbudzić zainteresowanie rodziców, już teraz zaczną robić przeróżne , nawet złe rzeczy . A przykłady widzimy na co dzień wokół nas .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~Marta niezalogowany
30 maja 2013r. o 21:16
Kiedyś dla mnie niedziela też była ważnym dniem (jeśli nie najważniejszym) w tygodniu. Teraz może to być wtorek, środa, a nawet piątek. Siadam z moją mamą i gram w gry planszowe, idziemy na spacer, czy po prostu razem sobie siedzimy i oglądamy film. Nieważne w jaki dzień tygodnia to robimy-ważne, żeby w ogóle spędzać ze sobą czas..
~Znawca spiskowej teorii dziejów niezalogowany
30 maja 2013r. o 21:23
Zakaz pracy w niedzielę - dla wszystkich. Czym się różni praca - w niedzielę - handlowca od policjanta? Sobota też powinna być "wolna" i przynajmniej jeden dzień "w tygodniu". Dodatkowo wprowadzić zakaz pracy po południu i w nocy.
Zapewnić każdemu możliwość rozmnażania się gotówki przez podział.
I jesteśmy w raju.
10114
#alter nieaktywny
30 maja 2013r. o 21:43
Jeżeli ktoś ma stracić pracę? to ja jestem przeciw! Kto nie chce robić zakupów w niedzielę to przecież nie musi. Ja nie robię :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4469
#Patrzalski nieaktywny
30 maja 2013r. o 22:00
Gdyby nie praca w niedzielę i święta to moja wypłata wyglądała by jak zasiłek ;p Pracuję w przemyśle nie w handlu ,ale jestem bardzo ciekaw co myślą o propozycji zakazu nasi "wolnorynkowcy" ?
Bo chyba wiara w "niewidzialną rękę rynku" mocno się kłóci z wszelkimi odgórnymi regulacjami tego typu?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.