Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

211
skorn
30 maja 2013r. o 22:05
Tak. Ja jestem przeciwny zakazowi. Jak ktoś ma problem z pracą w ten dzień, niech zmieni pracę.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
30 maja 2013r. o 22:27
skorn napisał(a): Tak. Ja jestem przeciwny zakazowi. Jak ktoś ma problem z pracą w ten dzień, niech zmieni pracę.

bylbys w stanie tym paniom np w tesco (40+) powiedziec to patrzac prosto w oczy? albo matka malych dzieci, ktore z racji swoich kwalifikacji nie sa w stanie znalesc nic lepszego? mysle, ze tak jak ja tak i Ty jestesmy za te osoby i ich rodziny odpowiedzialni.
pozdrawiam skumbria
~ niezalogowany
30 maja 2013r. o 22:29
ps. dlatego od 7 lat nie robie w niedziele zakupow. nawet jak jest podbramkowa sytuacja.
10114
#alter nieaktywny
30 maja 2013r. o 22:36
~ napisał(a):
bylbys w stanie tym paniom np w tesco (40+) powiedziec to patrzac prosto w oczy? albo matka malych dzieci, ktore z racji swoich kwalifikacji nie sa w stanie znalesc nic lepszego? mysle, ze tak jak ja tak i Ty jestesmy za te osoby i ich rodziny odpowiedzialni.
pozdrawiam skumbria

Masz trochę racji. Jednak efektem tego zakazu będą z pewnością zwolnienia! JAk spojrzysz w oczy tych, którzy stracą pracę. Chyba lepiej mieć taką pracę niż żadną?

Dopisane 30.05.2013r. o godz. 22:36:

Może więc lepiej pozostawić to wolnemu rynkowi, i wolnej woli? Pracodawcy, ale też pracowników :) Tyle jest zawodów, które muszą być wykonywane w święta i niedzielę, i rodziny sobie radzą.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~alto niezalogowany
30 maja 2013r. o 22:48
Dlaczego tylko zakaz handlu w niedzielę? Trzeba iść na całość! A restauracje, kawiarnie, kina, baseny itp.? No a przede wszystkim kościoły! Księża najciężej pracują w niedziele żeby zarobić największą kasę w całym tygodniu. A przecież może oni też, zamiast pracować, chcieliby spędzić czas z rodziną, z dziećmi? Umożliwmy im to, nie odwiedzajmy w niedziele ich miejsc pracy. Niech odpoczywają!
10114
#alter nieaktywny
30 maja 2013r. o 22:55
~alto napisał(a):

Przerysowałeś, aż do stopnia bezsensu. W ustawie mowa jest szczególnie o wielkopowierzchownych marketach. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~alto niezalogowany
30 maja 2013r. o 23:05
alter napisał(a):
~alto napisał(a):

Przerysowałeś, aż do stopnia bezsensu. W ustawie mowa jest szczególnie o wielkopowierzchownych marketach. :)

A niby dlaczego? Wnoskodawcy, kościelni klakierzy uzasadniają ten pomysł przede wszystkim potrzebą umożliwienia pracownikom handlu spędzania czasu w niedziele z rodzinami. A wczym sa lepsi pracownicy marketów od podanych przeze mnie innych placówek pracujących we wszystkie dni tygodnia? Proponuję tylko konsekwencję w realizacji pomysłu fanatycznych klerykałów.
9949
#groszem nieaktywny
30 maja 2013r. o 23:10
tak to niech jeszcze w niedziele pozamykają puby restauracje ce-peny niech będzie sprawiedliwie żeby każdy miał wolne :P :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza