Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

5134
#TOjsienka nieaktywny
31 maja 2013r. o 19:00
Normalnie bo sie popłaczę, urzekła mnie twoja histeria.
Jakby PIP uczciwie wziął sie za robotę przetrzepał firmy i firemki to by się okazało że ludzie wcale nie muszą pracować w niedziele i robić za sługusów szlachcie w gajerach co więcej gospodarka wcale by nie zwolniła a wręcz przeciwnie.
Za chwilę zapewne wynurzy się ktoś kto powie że jak mi nie pasuje to się zwolnij.Wyprzedzę fakty.Prowadziłam firmę pracowałam jak inni nie radziłam sobie a nie chciałam żeby pracownicy na mnie laleczki wudu testowali za wykorzystywanie to ją zamknęłam.Moje pracownice pracują gdzie indziej i jesteśmy w kontakcie.Niestety prawo dżungli wygra najsilniejszy co nie oznacza że uczciwy.
To działa w dwie strony:
nie pasuje-to się zwolnij
nie radzisz sobie bez wykorzystywania -to zamknij działalność :]

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~alto niezalogowany
31 maja 2013r. o 19:00
~ napisał(a):
Ktoś napisał: To chyba ty niczego nie jarzysz. Kina, kawiarnie, restauracje, radio, telewizja nie muszą działąć 24 godziny ale chcą działać w niedzielę bo i wtedy są potrzebne. Tak samo jak handel. Dalsza polemika z tobą to chyba strata czasu.

typowo lewackie podejscie. dlaczego sie gosciu nie domagasz aby urzedy byly otwarte w niedziele?? chcesz byc konsekwentny tylko w jedna strone?? jezeli mozna podarowac setka tys. polakom wolna niedziele, to trzeba to zrobic. w laickich niemczech czuc, ze to jest dzien wolny od pracy. i nikomu nie przychodzi do lba aby ten stan rzeczy zmienic. ale polska bolszewia mowi "niet".

A ty prezentujesz typowo "moherowe" podejście. Tak mówi "prezio" i kler to i ty pokornie klepiesz to samo.
4190
#Detonator nieaktywny
31 maja 2013r. o 19:09
myślę że najpierw by trzeba było zmienić chory system .1-umowy śmieciowe,opodatkować lokale wielkopowierzchniowe,przestrzegania praw pracownika których chyba nawet już nie ma. Stawka nocna chyba słabo się ma do praktyki więc jesteśmy dmuchani,no i myślę że najważniejsze to te chore składki które z nas ZUS kroi. Nie rozumiem tylko jednego komu na tym aż tak zależy,zapomniałem jeżeli wolne niedziele to opodatkować kościół.Może się mylę ale prawda leży gdzieś po środku
~ja niezalogowany
31 maja 2013r. o 19:22
Blagam zrobcie niedziele wolne od pracy...
~otworzyć urzędy w sobotę niezalogowany
31 maja 2013r. o 21:08
Niech będzie ten handel w niedziele jak tak bardzo potrzebujecie .
Ja mam inny problem od poniedziałku do piątku tyram od 7 -17 i spraw urzędowych nie mam jak załatwić proponuje urzędy otworzyć w każdą sobotę i co drugą niedzielę dla tych zapracowanych w tygodniu :) :) :) :)
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 22:01
M no właśnie zmień pracę jak Ciebie nocki łamią,to teraz takie modne nawet czarny poseł na wiejskiej o tym pouczał(jak śmiał to już inna sprawa.Więc widać kto już nas poucza .Polacy przejrzyjcie na oczy.
2900
#falco nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 11:05
stanowczo ,,nie,, dla pracy w niedzielę...

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 13:20
~alto napisał(a):
A ty prezentujesz typowo "moherowe" podejście. Tak mówi "prezio" i kler to i ty pokornie klepiesz to samo.

Sam klepiesz co mówią pseudoliberałowie, na dodatek szufladkujesz ludzi, kiedy mają inne zdanie od Ciebie. Ten temat nie tworzy podziałów typu moher-leming-ateista, bo dotyczy bezpośrednio różnych światopoglądowo ludzi. I ich zdanie jest inaczej zróżnicowane. Przykładowo jestem wierzącym człowiekiem, ale jestem przeciwny ustawie, jeżeli choćby jedna osoba straciłaby pracę i środki do życia rodziny, a to z pewnością się stanie. Ćwicz i gimnastykuj swój umysł, a nie myślisz stereotypami, i kliszami. JAk tego nie będzieszz robić to kiedyś obudzisz się kisielem w głowie ;)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMAMrowka zaprasza